Sunteti in categorie: Sanatate

Cat de importanta este igiena nazala zilnica intr-un mediu foarte poluat

cat_de_importanta_este_igiena_nazala_zilnica_intrun_mediu_foarte_poluat_400
Intr-un mediu foarte poluat ca cel in care traim in zilele noastre, este esential sa respiram corect si eficient. Aerul pe care il respiram zi de zi e un aer plin de noxe, de bacterii si virusuri, mai ales daca locuim in orase mari. Acesti poluanti ajung in organismul uman, pe calea orala, prin inspiratie sau pe cale bucala. Trebuie sa curatam nasul zilnic de impuritati pentru a sta departe de boli si alte afectiuni.

Cele mai recente studii arata faptul ca noxele si poluarea urbana au ajuns pe locul doi ca factor de risc in bolile de tract respirator. Din aceasta cauza, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda igiena nazala zilnica pentru a impiedica infectiile respiratorii, a imbunatati calitatea somnului si a elimina mare parte din simptomele generate de poluare si alergii. Prin urmare, igiena nazala zilnica cu Tonimer lab este importanta pentru o respiratie sanatoasa.

Cum facem corect igiena nazala zilnica?
Igiena nazala o putem face apeland la solutii izotonice sterile de apa de mare din gama Tonimer lab Isotonic, cu rol atat in curatare cat si de hidratare a mucoasei nazale. E bine sa spalam nasul zilnic cu solutie salina izotonica, nu cu apa de la chiuveta. In functie de starea de sanatate a mucoasei nazale, aceasta trebuie curatata de minim 2 ori pe zi, dimineata si seara. In cazul in care avem o congestie nazala sau cu uscaciune nazala este indicat ca irigarea sa o facem de mai multe ori pe zi, cu o solutie hipertonica sterila de apa de mare din gama Hipertonica Tonimer lab, cu rol in decongestionarea mucoasei nazale in caz de raceli, rinite alergice, sinuzite si rino-sinuzite.

Ce trebuie sa stii despre igiena nazala la copii?
Irigarea nazala este o metoda eficienta pentru indepartarea secretiilor nazale in exces si e recomandata copiilor. Este esential sa primesti detalii referitoare la aceasta metoda de curatare de la medic. Efectuata incorect, aceasta metoda poate induce o durere de urechi sau alte complicatii. Tonimer lab Isotonic Baby Spray este util in igiena zilnica nazala a copilului tau. Produsul este prevazut cu piesa nazala atraumatica astfel incat caile respiratorii ale copilului tau sa nu se raneasca.

Ce trebuie sa stii despre igiena nazala la adulti?
In functie de mediul si activitatea pe care o desfasori, esti expus(a) inhalarii unui aer plin de praf, de noxe, de pulberi toxice, alergeni, virusuri si bacterii. Odata ajunse aceste impuritati in cavitatea nazala, vor adera la mucoasa, determinand inflamatia si congestia mucosei cu aparitia simptomelor precum: nas infundat si iritat, uscaciune a mucoasei, uneori chiar sangerari nazale. Pentru a evita aparitia acestor simptome neplacute, este important sa realizezi corect igiena nazala, de cel putin doua ori pe zi: dimineata si seara.
Este recomandata folosirea unui spray pe baza de apa de mare precum cele din gama Isotonica Tonimer lab, solutii izotonice sterile de apa de mare, cu salinitate 0.9% si bogate in oligoelemente si minerale.
Igiena nazala zilnica se invata cel mai bine in familie. In calitate de parinte, tu esti exemplu pentru copilul tau in vederea obiceiurilor sanatoase, iar unul dintre aceste obiceiuri este si igiena nazala zilnica cu Tonimer lab!

 

Sursa: Cat de importanta este igiena nazala zilnica intr-un mediu foarte poluat