Sunteti in categorie: Psihologie

3 metode prin care poti combate shopping-ul compulsiv! Foloseste strategiile potrivite pentru rezultate rapide!

3 metode prin care poti combate shopping-ul compulsiv
Shopping-ul compulsiv este o tulburare cu care se confruntau multe persoane cu mult inainte de inceputul erei capitaliste. Desi inca pare a fi considerata o problema alocata in special femeilor, shopping-ul compulsiv este un fenomen larg raspandit si in jurul barbatilor. In general, se manifesta prin acele cumparaturi spontane si irationale, bazate in mare masura pe reactii emotionale puternice.
 De regula, cumparaturile sunt urmate de o stare de insatisfactie pe termen lung si vinovatie, aducand bucurie doar pentru un scurt moment. Pentru a lupta cu aceasta tulburare, ai nevoie de strategiile cele mai eficiente. Este greu sa iti pui limite foarte brusc, iar procesul prin care treci in astfel de momente este similar cu acela al lasatului de fumat. Solutii exista, insa!
 
Iata 3 metode foarte eficiente cu ajutorul carora poti combate shoppingul compulsiv:
Program de cumparaturi
Daca iti vei face un program foarte strict de cumparaturi, lucrurile se pot regla rapid. Stabileste doua zile pe luna in care poti merge sa faci cumparaturi in mod controlat. Este foarte important sa excluzi cumparaturile online, pentru ca asupra acestora nu ai niciun fel de control. Ca sa te asiguri ca lucrurile nu o iau pe un drum gresit, poti recurge la un sistem de recompense special pe parcursul lunii sau la a scoate banii de pe card. Poti sa ai in portofel doar o anumita suma de bani pe care iti permiti sa ii cheltui in ziua de cumparaturi, iar restul vor fi lasati acasa.
 
Lista de cumparaturi
Este foarte important sa iti faci mereu o lista de cumparaturi pe care sa nu o incalci. Daca nu stii ce trebuie cumparat, ai mai multe sanse sa cheltui excesiv. Mai mult decat atat, daca stii ca ai nevoie de cercei, in loc sa cumperi zece perechi din materiale de slaba calitate, poti, spre exemplu, alege cercei din aur model fir de la bb-shop.ro. In felul acesta, vei cumpara lucruri de calitate superioara si nu vei mai da banii pe acele produse pe care le poti folosi doar pe termen scurt.
 
Cunoasterea emotiilor
Cunoasterea emotiilor care stau la baza acestui obicei este esentiala. Daca vrei sa controlezi si sa depasesti cu adevarat aceasta tulburare, trebuie sa constientizezi care este emotia care te predispune. De cele mai multe ori, este vorba de tristete. Important este ca aceasta constientizare a emotiei sa fie urmata de un moment de infruntare, in care doar sa contempli senzatia, fara a lua o decizie de actiune. Infruntarea emotiilor este cea mai dificila parte, dar simplul fapt ca stai pentru cateva clipe in asteptare si iti permiti sa simti acea emotie negativa este o strategie foarte puternica ce poate ajuta enorm la depasirea comportamentelor compulsive.
 
 In concluzie, shopping-ul compulsiv poate fi solutionat prin metodele potrivite pentru tine. Exista foarte multe strategii prin care te poti debarasa de aceasta problema, iar printre acestea se numara si un program de cumparaturi mai eficient, achizitionarea unor produse mult mai calitative sau mai scumpe si gestionarea emotiilor intr-o maniera mai eficienta. Totul depinde doar de tine!

 

Sursa: 3 metode prin care poti combate shopping-ul compulsiv! Foloseste strategiile potrivite pentru rezultate rapide!