Sunteti in categorie: Societate

Cele mai frumoase si mai putin cunoscute pietre semipretioase

pietre prtioase cu proprietati speciale
Doriti sa va impodobiti cu ceva cu adevarat unic si plin de proprietati spirituale? Ei bine, nu cautati mai departe de pietrele semipretioase! In acest articol, vei afla despre cele mai frumoase si mai putin cunoscute trei pietre semipretioase: ametistul, citrinul si topazul.

Pietrele semipretioase sunt perfecte pentru a adauga culoare si farmec la orice bijuterie sau articol vestimentar. Nu numai ca aceste pietre pot avea un aspect uimitor singure sau in combinatie cu alte bijuterii stralucitoare, dar ele se mandresc si cu o varietate de proprietati spirituale care au fost venerate de secole. Se spune ca fiecare piatra este purtatoare a propriului mesaj si semnificatie; in timp ce unele aduc energie vindecatoare sau protectie impotriva ghinionului si a raului, altele ajuta la meditatie sau la promovarea gandirii pozitive. Printre cele mai frumoase, dar mai putin cunoscute pietre semipretioase se numara ametistul, citrinul si topazul - toate acestea vor fi prezentate in detaliu pe parcursul acestui articol!
Asadar, daca vrei sa adaugi putina stralucire si farmec vietii (si garderobei) tale, citeste mai departe!

Ametist: Culoare, proprietati si istorie
Ametistul a fost folosit ca piatra pretioasa inca din cele mai vechi timpuri, datorita nuantelor sale vibrante, de la cele purpurii la cele violete. A fost vazut de mult timp ca un simbol al pacii, echilibrului si spiritualitatii, crezandu-se, de asemenea, ca piatra de Ametist reprezinta puterea si regalitatea datorita utilizarii sale populare de catre regi si conducatori de-a lungul istoriei. Se spune ca tonurile profunde de lavanda ale ametistului ajuta la deschiderea chakrei celui de-al treilea ochi - campul energetic asociat cu abilitatile psihice - in timp ce la nivel emotional se crede ca ajuta la calmarea emotiilor precum anxietatea sau depresia prin ameliorarea stresului si promovarea relaxarii. Poti achizitiona si tu aceasta piatra pentru a o folosi la bijuterii de pe Magazinuldepietre.ro.

Citrin: Culoare, proprietati si istorie
Citrinul este adesea confundat cu topazul datorita nuantei sale galbene stralucitoare, insa de fapt apartine familiei cuartului, la fel ca si ametistul. Aceasta piatra este adesea numita "piatra negustorului", deoarece se crede ca aduce noroc mai ales cand vine vorba de finante sau oportunitati de afaceri; se spune ca purtarea citrinului potenteaza creativitatea atunci cand vine vorba de luarea unor decizii intelepte, incurajand in acelasi timp generozitatea in acte de altruism, cum ar fi donatiile de caritate sau munca de voluntariat. La nivel energetic, citrinul ajuta la deschiderea chakrei plexului solar - campul energetic asociat cu puterea personala - si incurajeaza increderea in sine in a infrunta situatiile dificile cu capul sus, pastrand in acelasi timp o perspectiva pozitiva fata de provocarile vietii.

Topaz: Culoare, proprietati si istorie   
Topazul este una dintre cele mai frumoase pietre semipretioase intalnite in intreaga lume, insa utilizarile sale merg mult mai departe de a adauga stralucire in bijuterii! Din punct de vedere istoric, topazul a fost cunoscut ca un simbol al iubirii datorita efectelor sale linistitoare asupra relatiilor; aceasta piatra pretioasa functioneaza atat la nivel emotional, ajutand oamenii sa gaseasca pacea interioara in perioadele dificile, ajutandu-i in acelasi timp si la nivel fizic, prin reducerea nivelului de stres care poate provoca oboseala sau epuizare in timp daca este lasat necontrolat. La nivel spiritual, topazul lucreaza cu chakra coroanei - zona legata de intelepciune - prin stimularea nivelurilor superioare ale constiintei, unde se poate obtine o crestere personala prin activitati de introspectie, cum ar fi meditatia.

Cum se poarta pietrele semipretioase  
Atunci cand porti pietre semipretioase, exista mai multe moduri in care poti face acest lucru, in functie de preferintele tale individuale de stil; unele persoane prefera sa poarte inele care prezinta mai multe culori, cum ar fi ametiste alaturi de diamante, ceea ce le confera un aspect elegant, dar si indraznet, in timp ce altii opteaza pentru bratari stratificate din diverse pietre pretioase, cum ar fi turcoazul, accentuate cu margele de aur, care le ofera un plus de eleganta. Desigur, indiferent de tipul de bijuterie pe care o alegeti, asigurati-va ca aceasta se potriveste bine cu estetica dvs. generala, astfel incat nu numai ca va simtiti confortabil purtand-o, ci si mandra de ea!

Pietrele semipretioase au fost mult timp cautate pentru frumusetea lor, dar si datorita numeroaselor lor proprietati spirituale; fiecare dintre ele poarta propria semnificatie speciala, cum ar fi armonia, pacea interioara etc., facandu-le adaosuri perfecte atunci cand doriti un plus de stralucire in tinutele de zi cu zi. Speram ca dupa ce ati citit acest articol, stiti mai multe informatii despre trei pietre pretioase mai putin cunoscute, dar totusi uimitoare: ametistul, citrinul si topazul.

 

Sursa: Cele mai frumoase si mai putin cunoscute pietre semipretioase