Sunteti in categorie: Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

tinute pentru petrecere de logodna la moda
Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema si de locatie. Totusi, multe femei comit diverse erori in ceea ce priveste tinuta lor atunci cand participa la un astfel de eveniment. Vrei sa descoperi cum este cel mai potrivit sa te imbraci la o astfel de petrecere? Citeste articolul acesta!
 
Iata cateva sfaturi vestimentare pentru o petrecere de logodna:
1. Verifica informatiile de pe invitatie
Invitatia poate contine informatii legate de un anumit cod vestimentar, cum ar fi casual sau formal. De asemenea, cuplul logodit poate sa transmita personal invitatiilor preferintele lor din punct de vedere vestimentar. In caz contrar, se poate folosi ca reper locatia si ora din ziua  evenimentului pentru a crea o tinuta adecvata. De exemplu, pentru o petrecere de zi este mai potrivita o rochie scurta, pe cand la una de seara, rochia lunga este ideala pentru un look de exceptie.
 
2. Ia in considerare locul de desfasurare a evenimentului
Daca petrecerea de logodna are loc intr-un loc formal, precum o sala de evenimente a unui hotel sau un restaurant, atunci o tinuta eleganta este cea mai buna alegere. Spre exemplu, pentru un look desavarsit, poti selecta una dintre rochiile elegante de la JojoFashion, o pereche de pantofi cu toc si, bineinteles, niste accesorii rafinate. Pe de alta parte, daca este un cadru mai casual, cum ar fi un gratar in curte, atunci se accepta o tinuta mai lejera. Insa, chiar si asa, incearca sa eviti outfiturile mult prea simple, pentru a nu parea nerespectuoasa in ceea ce priveste importanta evenimentului.
 
3. Imbraca-te in functie de momentul zilei
Daca petrecerea de logodna are loc in timpul zilei, sunt potrivite culorile si tesaturile mai deschise. In acest context, opteaza pentru nuante care sa iti complimenteze atat culoarea pielii, cat si cea a ochilor. Pe de alta parte, tonurile mai inchise si tinutele mai formale se poarta de obicei pentru evenimentele de seara.
 
4. Evita sa porti alb
Din respect pentru viitoarea mireasa, este bine ca persoanele de gen feminin care vor participa la acest eveniment sa evite albul, deoarece aceasta non-culoare este in mod traditional rezervata miresei. Bineinteles, acest aspect se poate discuta si cu ea, insa este o regula nescrisa ca invitatele la o petrecere de logodna sau de nunta sa nu vina imbracate in alb.

5. Alege accesoriile corespunzatoare
Evident, este esential ca accesoriile sa fie cele potrivite pentru a completa armonios tinuta. De exemplu, pentru o petrecere de logodna formala, se pot alege niste pantofi cu toc si cateva bijuterii delicate, in timp ce pentru un eveniment mai casual, este indicat sa se opteze pentru o incaltaminte confortabila si pentru accesorii ceva mai lejere. In plus, este bine de mentionat faptul ca nu trebuie sa se exagereze, deoarece prea multe inele, lanturi si bratari nu arata deloc sofisticat.
 
In concluzie, tinuta perfecta pentru o petrecere de logodna depinde de locul de desfasurare a evenimentului, de momentul zilei si de codul vestimentar mentionat pe invitatie. Cu toate acestea, este intotdeauna mai bine sa te imbraci mai formal, pentru a arata respect fata de cuplu. Respecta indicatiile de mai sus si vei avea o tinuta potrivita pentru evenimentul la care vrei sa participi.

 

Sursa: Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!