Sunteti in categorie: Divertisment

5 thrillere care te tin in priza pana in ultima secunda

5 thrillere care te tin in priza pana in ultima secunda
Aceste cinci filme pe care ti le prezentam mai jos sunt exact definitia genului de care apartin si te vor tine in priza pana cand se afiseaza genericul de final.
Scrierea unui scenariu captivant este o sarcina dificila in sine, dar scrierea unei povesti care ii va face pe spectatori sa-si tina respiratia pe toata durata filmului si sa se infioare cu stomacul strans pe masura ce povestea se desfasoara, este arta pura.
Pentru orice film, in special pentru thrillere, este ca spectatorul sa nu devina plictisit si dezinteresat. Altfel, filmul va deveni un esec instantaneu, deoarece este literalmente esential ca filmul, dupa cum este si numele genului peliculei, sa-i tina implicati, atenti si surescitati.
Iata asadar cinci filme care au reusit sa isi duca la sfarsit sarcina perfect, fara a ne lasa timp sa rasuflam usurati nici si dupa ce acestea s-au incheiat

1. Prizonieri / Prisoners (2013)
Povestea lui Denis Villeneuve despre cat de departe merg parintii disperati pentru a-si gasi copiii disparuti devine din ce in ce mai tensionata cu fiecare minut care trece.
Cu o distributie de cinci stele, incluzandu-i pe Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Paul Dano, te vei trezi ca iti schimbi perspectiva asupra a ceea ce se intampla in film de mai multe ori pe parcursul desfasurarii actiunii.

2. Memento (2001)
Acum legendarul Christopher Nolan s-a impus imediat nu ca un regizorul tipic, ci ca unul iesit din comun doar prin cel de-al doilea film al sau.
Cu naratiunea sa neliniara, Memento este ca un puzzle pe care trebuie sa-l rezolvam de unii singuri, ceea ce il face si mai bun la o a doua vizionare.
Mai mult, performantele solide ale lui Guy Pearce si Carrie-Anne Moss merita cu siguranta revazute.

3. Uciderea cerbului sacru / The Killing of a Sacred Deer (2017)
Yorgos Lanthimos este cunoscut pentru realizarea de filme ciudate, iar acesta nu face exceptie.
Cu o legatura de necontestat cu tragedia greaca antica, povestea se invarte in jurul unei familii lovite de un fel de blestem misterios provocat de un baiat ciudat din trecutul tatalui.
Poate ca nu este un tip de poveste pentru toata lumea, dar filmul ne da o senzatie ciudata, care persista pana tot timpul si merita urmarit, mai ales daca te numeri pintre fanii lui Colin Farrell si Nicole Kidman.

4. Disparuta / Gone Girl (2014)

Cu interpretarea foarte puternica alui Ben Affleck si in special a lui Rosamund Pike, aceasta poveste intortocheata a unei femei care dispare, fapt care duce la niste consecinte neprevazute pentru sotul ei merita din plin timpul tau.
Daca ti-au placut lucrarile anterioare ale lui David Fincher, cel mai probabil te vei bucura si de aceasta.

5. Nightcrawler (2014)
Jake Gyllenhaal fura complet fiecare scena in care se afla, portretizandu-l pe  slabanogul Louis Bloom, un fost hot devenit fotojurnalist independent.
De-a lungul filmului, va veti intreba cat de departe va ajunge acest individ fara suflet in timp ce forteaza limitele in cautarea succesului.

 

Sursa: 5 thrillere care te tin in priza pana in ultima secunda