Sunteti in categorie: Gastronomie

Piept de pui cu varza si paste

Crocanta la suprafata, dar bine patrunsa, carnea de pui formeaza o combinatie perfecta cu pastele, costita, varza si condimentul cel mai potrivit: tarhonul.

Timp de gatit: 25 min; l 830 calorii, 49 g grasimi per portie
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente pentru 4 portii :
  • 4 bucati piept de pui (cu pielite cu tot)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 250 g paste ("pene")
  • 150 g costita, taiata felii
  • 1/2 varza, taiata fideluta
  • 10 fire ceapa verde, taiate segmente
  • cateva fire de tarhon
Mod de preparare:
1 Preincalziti cuptorul la semnul 7/220 grade C. Intr-o tava de friptura, asezati pieptul de pui (cu pielita in sus), presarati un praf de sare si piper si stropiti cu 2 linguri de ulei. Dati la cuptor 15 minute, asezand tava pe gratarul de sus, pentru ca pielita sa se rumeneasca bine si carnea sa se patrunda.
2 Intre timp, fierbeti pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, pana devin al dente. Incingeti uleiul ramas intr-o tigaie si prajiti feliile de costita pana devin crocante. Adaugati varza si ceapa verde si continuati sa prajiti, amestecand incontinuu, timp de 2 minute. Scurgeti pastele de apa si amestecati-le cu costita, varza, ceapa, tarhonul si tot sucul de la friptura, scurs in tava. Potriviti de sare si piper negru, proaspat macinat. Serviti pieptul de pui asezat deasupra pastelor.

 

Sursa: Piept de pui cu varza si paste