Sunteti in categorie: Gastronomie

Panacota de vanilie

Panacota de vanilie Acest desert este foarte apreciat in Grecia.Pentru prepararea a 5 portii de cate 60 grame fiecare, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 150 ml lapte cu 0% grasime
- 20 grame fructoza
- 10 grame felii gelatina
- 1 doza vanilie (praf)
- 5 grame lichior Cointreau
- 100 de grame smantana

Mod de preparare:
Introducem feliile de gelatina in putina apa rece pana se inmoaie. Fierbem laptele impreuna cu fructoza. Cand laptele este fiert, dam deoparte catita de pe aragaz..
Gelatina inmuiata se introduce in lapte. In continuare adaugam vanilia, lichiorul Cointreau si smantana (crema de lapte).
Amestecam foarte bine si introducem crema formata in formele alese. Formele trebuie sa aibe o  capacitate de aproximativ 60 de grame. Dam formele la rece in frigider pentru aproximativ 3 ore.

Pentru decorarea panacotei putem folosi gem sau dulceata ori sosuri de caramel, capsune, ciocolata sau de fructe.

Energie: 120 kcal/portie
Hidrocarbonati: 9,46 grame/portie
Proteine: 3,05 grame/portie
Grasime: 6,43 grame/portie
Colesterol: 17,6 miligrame/portie

 

Sursa: Panacota de vanilie