IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Vas roman cu capac, ce gatesc in el?
viki
post Jun 20 2007, 10:21 PM
Post #21





Musafir






QUOTE(fortelady @ Jun 19 2007, 09:20 PM) *
Sora-mea mi-a facut cadou un vas din ala ceramic pentru gatit. Imi doream de mult unu' si acuma ... l-am primit.
Numa' ca nu prea stiu ce se poate gati in el - adica, clasicele sarmale, pui intreg... da' altceva? sunt mancaruri speciale care se pot face numai asa?

BUNA
Eu mai fac si peste pentru baietelul meu si este foarte bun .
De exemplu : pui legume ,peste si le stropesti cu putin vin ulei de masline si mai pui cam o cana si jumatate e apa ( bine inteles si condimente dupa gust )
Crede-ma ca este o nebunie si tot o data sanatos .

Bafta .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Jun 21 2007, 12:58 AM
Post #22


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Viki, bine ai venit la noi!
(IMG:style_emoticons/default/floricele.gif)

Hanny, am mutat reteta aici:
http://www.elady.ro/forums/index.php?showtopic=2684
Daca mai ai, noi mai vrem! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 1 2007, 05:41 PM
Post #23





Musafir






Putina teorie: Eduard Bay GmbH, o firma de produse din ceramica din Germania, a prezentat la sfarsitul anilor 60 pentru prima data vasul roman cu capac (Römertopf). Cu timpul (si un bun marketing plus calitate foarte buna) vasul asta a devenit cunoscut in lumea intreaga si a facut din firma asta leaderul pe piata acestor vase. Numai aceasta firma a vandut pana acum 25 milioane de vase.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 9 2007, 09:47 AM
Post #24





Musafir






Mi-am inaugurat si eu vasul romanesc de lut, am facut ardei umpluti in el si-au iesit o nebunie. A fost o reteta pe care am incercat-o prima data, deci nu pot sa fac comparatie intre oala normala si vasul asta, dar voi ramane la varianta asta probata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Jul 9 2007, 09:53 AM
Post #25





Musafir






aha. deci te-am corupt si pe tine (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jul 11 2007, 04:32 PM
Post #26


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



mult intarziata reteta a painii pt forte zice asa:

350g faina integrala (graham sau cum s-o numi) + 150g faina alba, sare, 50g drojdie proaspata, o lingura de zahar ( drojdia creste mai repede cu zaharul) apa calduta cat cuprinde. Cand a crescut se mai framanta o data bine (no idea why?) si ....

paranteza:
ce pui in ea e la alegere: eu am prajit ceapa in unt si-am pus si bucatele de masline negre insa malaxorul meu drag face treaba de milioane, cu mana nu stiu cum s-o framanta

continuare la reteta
se intide foaie, se unge ori cu ceapa prajita in unt ori cu unt pur si simplu, presari susan si se ruleaza. Se lasa la crescut pe masa timp de 30 de minute, exact cat lasi si vasul in apa. Dupa cele 30 de minute in vasul sters si uns cu putin ulei asezi frumos painea, o crestezi (mama zice aproape faci semn in locul unde vei taia feliile) pui capacul (uns si el) si dai la cuptorul neicalzit pt 45 minute la foc potrivit, apoi cand o scoti o mai lasi 5 minute cu capac.

Et voila c'est tout
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Jul 12 2007, 08:59 AM
Post #27


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Se framanta inca o data ca sa stimulezi agentii de crestere.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Dec 29 2007, 09:48 AM
Post #28


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Am si eu vas roman. E beton!!!
Diferenta e ca mancarea nu se lipeste de fundul vasului,nu trebuie sa folosesti multa apa pentru ca peretii imbibati(cel putin 2 ore!!!)dau canditatea necesara si suficienta pentru pregatirea alimentelor,iar daca vrei si ceva crusta,mai lasi la cuptor mancarea fara capac.Am si eu cateva poze cu ce am pregatit in acest vas.Am sa le postez alta data insa.
Investitia merita facuta.Parerea mea (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Jan 5 2008, 12:50 PM
Post #29


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



(IMG:http://i1.tagstat.com/images/user3/53/77/45/5377454335-63801898.jpg)


(IMG:http://i6.tagstat.com/images/user3/53/77/45/5377454335-63801900.jpg)


Cateceva ce am gatit in vasul roman.Voi mai adauga si altele
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Jan 8 2008, 11:23 AM
Post #30


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Musacaua iese minunata in vasul roman,cat despre fasolea scazuta cu ciolan nu mai zic.
Sunt incantata de achizitia mea!!! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pages V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 25th April 2024 - 11:38 PM