![]() |
![]() ![]() |
![]() |
viki |
![]() ![]()
Post
#21
|
Musafir ![]() |
Sora-mea mi-a facut cadou un vas din ala ceramic pentru gatit. Imi doream de mult unu' si acuma ... l-am primit. Numa' ca nu prea stiu ce se poate gati in el - adica, clasicele sarmale, pui intreg... da' altceva? sunt mancaruri speciale care se pot face numai asa? BUNA Eu mai fac si peste pentru baietelul meu si este foarte bun . De exemplu : pui legume ,peste si le stropesti cu putin vin ulei de masline si mai pui cam o cana si jumatate e apa ( bine inteles si condimente dupa gust ) Crede-ma ca este o nebunie si tot o data sanatos . Bafta . |
|
|
![]()
Post
#22
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Viki, bine ai venit la noi!
(IMG:style_emoticons/default/floricele.gif) Hanny, am mutat reteta aici: http://www.elady.ro/forums/index.php?showtopic=2684 Daca mai ai, noi mai vrem! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#23
|
Musafir ![]() |
Putina teorie: Eduard Bay GmbH, o firma de produse din ceramica din Germania, a prezentat la sfarsitul anilor 60 pentru prima data vasul roman cu capac (Römertopf). Cu timpul (si un bun marketing plus calitate foarte buna) vasul asta a devenit cunoscut in lumea intreaga si a facut din firma asta leaderul pe piata acestor vase. Numai aceasta firma a vandut pana acum 25 milioane de vase.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#24
|
Musafir ![]() |
Mi-am inaugurat si eu vasul romanesc de lut, am facut ardei umpluti in el si-au iesit o nebunie. A fost o reteta pe care am incercat-o prima data, deci nu pot sa fac comparatie intre oala normala si vasul asta, dar voi ramane la varianta asta probata.
|
|
|
fortelady |
![]()
Post
#25
|
Musafir ![]() |
aha. deci te-am corupt si pe tine (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
Post
#26
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
mult intarziata reteta a painii pt forte zice asa:
350g faina integrala (graham sau cum s-o numi) + 150g faina alba, sare, 50g drojdie proaspata, o lingura de zahar ( drojdia creste mai repede cu zaharul) apa calduta cat cuprinde. Cand a crescut se mai framanta o data bine (no idea why?) si .... paranteza: ce pui in ea e la alegere: eu am prajit ceapa in unt si-am pus si bucatele de masline negre insa malaxorul meu drag face treaba de milioane, cu mana nu stiu cum s-o framanta continuare la reteta se intide foaie, se unge ori cu ceapa prajita in unt ori cu unt pur si simplu, presari susan si se ruleaza. Se lasa la crescut pe masa timp de 30 de minute, exact cat lasi si vasul in apa. Dupa cele 30 de minute in vasul sters si uns cu putin ulei asezi frumos painea, o crestezi (mama zice aproape faci semn in locul unde vei taia feliile) pui capacul (uns si el) si dai la cuptorul neicalzit pt 45 minute la foc potrivit, apoi cand o scoti o mai lasi 5 minute cu capac. Et voila c'est tout |
|
|
![]()
Post
#27
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Se framanta inca o data ca sa stimulezi agentii de crestere.
|
|
|
![]() ![]()
Post
#28
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Am si eu vas roman. E beton!!!
Diferenta e ca mancarea nu se lipeste de fundul vasului,nu trebuie sa folosesti multa apa pentru ca peretii imbibati(cel putin 2 ore!!!)dau canditatea necesara si suficienta pentru pregatirea alimentelor,iar daca vrei si ceva crusta,mai lasi la cuptor mancarea fara capac.Am si eu cateva poze cu ce am pregatit in acest vas.Am sa le postez alta data insa. Investitia merita facuta.Parerea mea (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]() ![]()
Post
#29
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
(IMG:http://i1.tagstat.com/images/user3/53/77/45/5377454335-63801898.jpg)
(IMG:http://i6.tagstat.com/images/user3/53/77/45/5377454335-63801900.jpg) Cateceva ce am gatit in vasul roman.Voi mai adauga si altele |
|
|
![]()
Post
#30
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Musacaua iese minunata in vasul roman,cat despre fasolea scazuta cu ciolan nu mai zic.
Sunt incantata de achizitia mea!!! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 11:09 AM |
|