IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tara se topeste!
Diana.
post Jul 20 2007, 10:43 AM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5




Alertă naţională: Jurnalul.ro

Ne topim la propriu! Avertizarea cu cod portocaliu s-a extins pentru 32 de judeţe ale ţării şi este valabilă până luni. Temperaturile care vor depăşi frecvent 40 de grade Celsius la umbră au determinat măsuri de urgenţă din partea tuturor autorităţilor. De la programul de lucru al instituţiilor până la cel de înmormântări, toate par să se modifice.

Cea mai mare parte a ţării clocoteşte la temperaturi de peste 40 de grade Celsius la umbră. Şi aşa va mai fierbe pentru cel puţin trei zile. Judeţele Satu-Mare, Arad, Timiş, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani, vestul judeţelor Constanţa şi Tulcea, zonele joase ale judeţelor Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău,Neamţ şi Bucureşti se află în raza avertizării cu cod portocaliu. Mâine, autorităţile vor decide dacă este cazul să se anunţe şi cod roşu.

MĂSURI SUPLIMENTARE. Toate farmaciile şi cabinetele medicilor de familie, dotate cu aer condiţionat, au devenit puncte de prim-ajutor pentru populaţie. Nici bisericile sau sediile unor instituţii nu vor face excepţie. De asemenea, majoritatea oraşelor din ţară are cel puţin câte un punct de prim ajutor şi de distribuţie a apei potabile, situat în centru. Serviciile medicale asigurate de ambulanţe au fost suplimentate. În alte oraşe, medicii care se aflau în concediu au fost chemaţi la serviciu pentru ca spitalele să poată asigura asistenţă medicală pacienţilor afectaţi de caniculă.

EFECTE NOCIVE. Autoritatea de Sănătate Publică Bucureşti i-a avertizat pe locuitorii Capitalei să nu consume în aceste zile apă din fântânile proprii, deoarece aceasta are o concentraţie de nitriţi mult peste limita legală. Prefectul Capitalei, Mioara Mantale, le-a cerut primarilor de sector să asigure apă îmbuteliată tuturor bucureştenilor care foloseau apă din fântâni.

De asemenea, autorităţile sanitare se aşteaptă ca în această perioadă caniculară să crească numărul cazurilor de hepatită acută virală şi de boli diareice acute.

Temperaturile ridicate au determinat şi creşterea numărului suspiciunilor de meningită virală. Potrivit statisticilor, s-au înregistrat de 1,5 ori mai multe cazuri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit prof. dr Streinu Cercel, simptomele meningitei sunt febră peste 38 de grade şi dureri puternice de cap.

ANGAJATORI. Inspecţia Muncii va intensifica acţiunile de control la angajatori pentru a verifica respectarea prevederilor legale privind protecţia angajaţilor şi a pre-veni îmbolnăvirile profesionale determinate de lucrul în condiţii de temperaturi extreme şi efectele negative ale caniculei asupra angajaţilor. În perioadele cu temperaturi ridicate extreme, angajatorii trebuie să asigure reducerea intensităţii şi a ritmului activităţilor fizice, asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite şi câte doi-patru litri de apă minerală. Angajatorii care nu pot asigura condiţiile menţionate vor hotărî de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor reducerea programului sau eşalonarea zilei de lucru pe două perioade.

Şi poliţiştii care desfăşoară activităţi de ordine publică, în serviciul rutier sau transporturi vor beneficia de măsuri speciale pentru ameliorarea condiţiilor de muncă.

ÎNMORMÂNTĂRI RAPIDE. Căldura nu afectează doar activitatea instituţiilor şi viaţa de zi cu zi. Din cauza caniculei, nici înmormântările nu mai au loc după obicei.

Preotul secretar al Mitropoliei Banatului, Radu Ioan, a declarat că acestea se fac în funcţie de deciziile luate de administraţia fiecărui cimitir, şi nu după obicei, astfel încât rudele decedatului să nu maistea în soare. Preotul Ioan propune, de asemenea, modificarea orarului liturghiilor. În bisericile de mir, aceste servicii religioase încep de obicei la ora 10:00 şi se termină la ora 12:00. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a cerut ieri autorităţilor din teritoriu să trateze cu multă atenţie raportarea datelor privind decesele cauzate de caniculă. “Am văzut informaţii care nu sunt veridice. Sunt cazuri în care, după ce s-au făcut autopsiile, s-a constatat că decesele au fost determinate de alte cauze”, a declarat ministrul după reuniunea Comitetului interministerial pentru prevenirea şi reducerea efectelor caniculei. Potrivit lui Nicolăescu, din datele deţinute până ieri la prânz nici o persoană nu decedase în cea mai călduroasă zi din cauza temperaturilor ridicate.

Biserici
În judeţul Harghita a fost deschis un punct de prim-ajutor la parterul Palatului Administrativ din Miercurea-Ciuc. De asemenea, prefectul judeţului, Constantin Strujan, a căzut de acord cu proprietarul unui lanţ de magazine din Odorheiu Secuiesc şi din Miercurea-Ciuc să asigure alimentele de bază prin comandă la domiciliu persoanelor aflate în dificultate sau care suferă de afecţiuni cardiace. Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba-Iulia a dispus ca toate bisericile din judeţele Alba şi Mureş să fie deschise de dimineaţa până seara târziu, iar preoţii să asigure apă rece pentru cei care se vor adăposti de căldură.În localităţile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului, puncte de distribuire a apei plate sau a apei minerale au fost stabilite la sediul primăriilor.

Interdicţii
Circulaţia vehiculelor cu masa de peste 7,5 tone este interzisă, începând de astăzi, în toată ţara, inclusiv în localităţi, în intervalul orar 11:00-20:00. Măsura a fost luată pentru a preveni deteriorarea asfaltului. Excepţie vor face transporturile pentru aprovizionarea magazinelor şi spitalelor, pentru servicii poştale, carburanţi, deşeuri, distribuţie a apei şi alimentelor în zonele calamitate, intervenţii de forţă majoră şi transport al maşinilor avariate. Şoferii autovehiculelor grele care se deplasează spre Ungaria trebuie să folosească o rută ocolitoare pentru a trece graniţa la Petea, din cauză că în judeţul Bihor se menţine interdicţia de trecere pentru maşinile de mare tonaj. Ruta ocolitoare este DN1F – Cluj-Napoca – Zalău – Tăşnad – Carei, DN1 – Carei – Satu-Mare – DN19A – Satu-Mare – Petea – Ungaria. (Elena Stan)

Energia
Încălzirea apei Jiului şi scăderea considerabilă a debitului râului ar putea pune în pericol producţia de energie, deoarece apa este folosită la răcirea turbinelor de la cele două termocentrale din Gorj. Soluţia găsită de conducerea Complexului Rovinari ar fi ca reprezentanţii Hidroelectrica să limiteze producţia de energie obţinută la barajele de pe Jiu, pentru a permite creşterea debitului în aval. Potrivit directorului general al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, s-a discutat deja cu reprezentanţii Hidroelectrica pentru ca societatea să limiteze producţia de energie obţinută la barajele de pe râu. Acesta susţine că un baraj obţine 5 MW, iar complexul poate produce cu trei grupuri energetice o producţie de cel puţin 700 MW. (Gabriela Mladin)

Corturile de prim-ajutor, prezenţe obişnuiteBucureştenii pot primi apă sau îşi pot verifica tensiunea arterială în punctele de prim-ajutor organizate de Crucea Roşie în Piaţa Obor, lângă staţia de metrou Titan, la staţia de metrou Eroilor, în ambele staţii de metrou Unirea şi la Parcurile Tineretului şi Piaţa Berceni. Alte locaţii de distribuţie de apă potabilă sunt în magazinele de tip economat din Piaţa Cotroceni, Piaţa Rahova şi Piaţa George Coşbuc, precum şi în clădirile Direcţiei de Impozite şi Taxe din Mihail Kogălniceanu şi din Sebastian. În judeţele Tulcea, Olt şi Vrancea sunt organizate câte 12 locaţii de prim-ajutor şi distribuţie de apă, în Hunedoara sunt 23 de locaţii de distribuţie de apă, în Sălaj nouă, în Bacău cinci, în Ilfov şi Satu-Mare câte patru, în Arad, Brăila, Botoşani, Dolj, Ialomiţa şi Sibiu câte trei asemenea locaţii. În Mehedinţi şi Giurgiu există câte o locaţie. În judeţul Dâmboviţa se vor distribui 5 tone de apă potabilă, iar, la nivelul întregii ţări, sute de voluntari împart pliante informative despre protecţia pe timpul caniculei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 20 2007, 10:59 AM
Post #2





Musafir






Mi s-a facut pielea de gaina.
Este totusi imbucurator ca se iau masuri pentru a ajuta populatia sa faca fata caniculei.

Chestia ca oamenii din cauza caniculei: un om sanatos tun nu este nici pe departe atat de afectat ca unul cu niste boli cronice, sa nu mai zica autoritatile ca lui cutarescu i-a cedat inima cand i s-a intamplat asta din cauza caldurii. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Jul 20 2007, 11:04 AM
Post #3





Musafir






mai, da' nici oamenii nu stau potoliti. daca ar sta in casa si ar face un dus caldut din cand in cand ar fi cum ar fi.
nuuuuuuu multi (mai ales batrani) ies sa se plimbe pe strada pe caldurile astea. si mamici cu copii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 20 2007, 11:17 AM
Post #4





Musafir






(IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) La chestia asta nu mai am ce spune. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
post Jul 20 2007, 11:27 AM
Post #5





Musafir






La Braila s-au uscat pomii pe străzi...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Jul 20 2007, 11:39 AM
Post #6


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Romania, in ziua cea mai fierbinte sursa: EVZ.RO
Pentru oamenii din orase, viata pe canicula inseamna mai mult decat cifrele seci care anunta 40 de grade C la umbra.

Bucuresti, ora 8.00, Piata Universitatii.
Misiune imposibila: trebuie sa masuram din ora in ora temperatura, la umbra si la soare.

Dinspre Batistei, o ambulanta isi urla disperarea de a salva un om, sau poate mai multi, cu sirenele si claxoaneleinsistente. Dar soferii, la adapostul aerului conditionat din masina, cu greu inteleg semnalele acustice si luminoase. Se poate sa-i fie rau cuiva?

Cortul de prim ajutor de la gura de metrou de la Teatrul National era gol la ora 9.00. Doi politisti ii dau tarcoale, iar asistenta apare.

„E cald aici inauntru. Vin oameni sa le luam tensiunea si cer un pahar cu apa. Dar si apa de la noi e calda, asa ca nu stiu cat ajuta”, spune femeia. Politistul o completeaza ironic: „Da’ romanu’ e calit. Rezista la orice. Probabil la asta se gandeste si guvernu’”. Rasete amare.

Miros de ceapa uitata in soare
Planuri de nunta: „Cam 100 de persoane, ca sa stim cum comandam tortul”. El si ea stau fata in fata la o masa, cu limonada si lista de invitati la vedere.

„Nu e pic de aer. De fapt, e un aer care nu circula deloc, nici macar cu toate geamurile deschise. N-ai vazut asa ceva”, se aude accentul ardelenesc al unei doamne plinute. E din Targu-Mures si abia asteapta sa se termine cu admiterea fetei ca sa se intoarca in racoarea din Ardeal.

Ora 11.00, centrul Bucurestiului. De aici, in loc de ora exacta se da temperatura exacta: 40 de grade Celsius. Incepe sa miroasa greu, a sudoare, care are „parfum” de ceapa uitata in soare.

„Omoram natura, Dumnezeu ne omoara pe noi”
Termometrul arata cele 40 de grade anuntate, iar la vederea lui o doamna se cutremura: „Ne bate Dumnezeu. Asa e... taiem copacii... Omoram natura, Dumnezeu ne omoara pe noi”. E profesoara, dar pentru ea „nu s-a sinucis nimeni, deci n-aveti nevoie sa-mi stiti numele”.

Este ora 12.00, iar umbra a devenit mai rara ca dintii unui pieptene pentru par cret. Noroc ca mai adie vantul. Cald, dar si „ventilatorul natural” sufera de canicula. Iar primii stropi de transpiratie au incremenit lenes pe fruntea care anunta capul plesuv al unui domn in varsta.

Bucurestiul fierbe la foc mic, ca dulceata de cirese amare. Dogoarea lasa urme de abur pe asfalt, iar, daca privesti in zare, imaginile sunt deformate si oamenii tremura: dulceata de cirese amare a Bucurestiului e aproape gata. In maximum o ora va da in clocot.

La Piata Unirii, ora 15.00. Este mai fierbinte decat cafeaua proaspat facuta: sunt 47,1 grade Celsius. Sub soarele incins, doi muncitori, in salopeta de lucru care nu face decat sa-i fiarba, isi permit o blasfemie: „Fir-ai al dreacu’ de soare! De n-ai mai iesi maine! Si zaduful se varsa in siroaie de transpiratie.

Efecte
Circulatie inchisa si inmormantari cu „program”

> Presedintele Traian Basescu a solicitat guvernului, in sedinta CSAT, ca, pe langa masurile in domeniul agricol, sa puna accent pe asigurarea din timp a surselor de alimentare cu apa a scolilor.
> Drumurile judetene din toata tara vor fi inchise traficului greu din cauza caniculei. Astfel, pentru a nu distruge asfaltul, autovehiculele de mare tonaj nu mai pot circula intre orele 11.00 si 20.00.
> Canicula prelungita a determinat, in Banat, devansarea orei inmormantarilor si a liturghiilor. Ora prohodului depinde de cat de repede reusesc groparii sa sape groapa, decizia fiind luata de administratia fiecarui cimitir.
> Ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, a cerut ieri presedintilor de tribunale si Curti de Apel sa asigure doi litri de apa zilnic pentru fiecare magistrat si grefier.

NU SUNTEM SINGURI
Temperaturi-record in Ungaria

Canicula care s-a instalat de cateva zile in Europa Centrala a adus temperaturi nemaivazute in ultimii 100 de ani in Ungaria si a provocat moartea a doua persoane in Slovacia si Cehia.
Termometrele au atins valoarea de 38,3 grade Celsius, in localitatea Kiskunhalas din sud-estul Ungariei, depasind astfel recordul de temperatura pentru aceasta data, stabilit in 1904.

Autoritatile din localitatea Kecskemet, situata in centrul Ungariei, au raportat temperaturi de 40,6 grade C, sub recordul stabilit pe 21 august 2000, cand termometrele au aratat valoarea de 41,7 grade Celsius.

Pentru azi, meteorologii anuntasera ca temperatura ar putea ajunge la 42 de grade C. Autoritatile din Budapesta au impartit pe strazi sticle cu apa si au amenajat, in spitale, institutii culturale sau hoteluri, spatii racoroase unde trecatorii se pot adaposti de canicula.

In Slovacia, o persoana a murit si mai multe sute au fost spitalizate, din cauza temperaturilor-record care au ajuns la aproape 40 de grade C. Serbia se pregateste la randul ei de canicula, iar autoritatile au interzis lucrarile de constructii si au solicitat angajatorilor sa ia masuri speciale pentru asigurarea sanatatii salariatilor.

In Italia, temperaturile au depasit de mult 30 de grade C si vor creste in urmatoarele zile, in conditiile in care au atins deja valori cu trei grade mai mari decat in 2006. Din cauza caniculei, consumul de electricitate a atins o cota-record.

Situatia este mult mai calma la Dublin, spre exemplu, unde sunt numai 17 grade C, sau la Amsterdam, unde temperatura urca usor peste 20 de grade C. (Flavius Toader)

Meteorologii iau in calcul avertizari de cod rosu pentru sambata
Urmeaza cel putin inca trei zile cu temperaturi de pana la 40 de grade Celsius, in aproape toata tara. Administratia Nationala de Meteorologie a extins atentionarea cod portocaliu si pentru zilele de 21 si 22 iulie. De asemenea, a crescut si numarul de judete avertizate cu cod portocaliu: 31 de judete si Municipiul Bucuresti.

In aceste zone, temperatura aerului va ajunge frecvent la 38-40 de grade Celsius, izolat, chiar la 41 sau 42 de grade C. Daca vor fi inregistrate temperaturi de peste 40 de grade pe arii mai extinse si in interval de peste doua ore, se va da cod rosu.

Ieri, in cea mai calda zi a verii, la cel putin cinci statii din sudul tarii si in Bucuresti s-au inregistrat temperaturi de 40 de grade Celsius. La aceste valori s-a adaugat si indicele de confort termic, care a depasit 80. „Pragul critic este echivalent cu atingerea temperaturii de 37 de grade C.

Cand temperatura de afara este mai mare decat temperatura corpului, transpiratia este blocata si astfel corpul nu se mai racoreste”, explica meteorologul de la ANM.

SECETA
Apa, ca petrolul

Apa, care devine o marfa rara, ar trebui sa aiba un statut similar celui al resurselor energetice, cum ar fi petrolul, gazele naturale si energia electrica, a declarat miercuri comisarul european pentru mediu, Stavros Dimas, potrivit Reuters.

Oficialul european a precizat ca vrea sa „conduca UE inspre o economie eficienta din punctul de vedere al consumului si al economisirii de apa” prin invocarea unui principiu de „plati la utilizator” pana in 2010.

„Principiul platii la utilizator trebuie sa devina regula, indiferent daca apa provine de la un robinet, dintr-un rau sau din rezervele de apa freatica”, se spune in schita documentului citat de Reuters.

Se sustine ideea impunerii unui pret pentru apa, decizie care ar fi benefica economiei UE. Unele dintre tarile UE taxeaza consumul de apa si pentru oameni, si pentru companii, iar altele au introdus scheme speciale.

In Romania, doar apa minerala costa
"Nicaieri in lume apa potabila nu este taxata si nu are cum sa fie taxata daca este folosita pentru consumul propriu”, ne-a spus Iosif Nagy, director general al Societatii Nationale a Apelor Minerale. Acest lucru se poate intampla doar daca apa se comercializeaza de catre cel care are acces la resursa, atat pentru consum, cat si pentru productia industriala.

Avem 100 de surse de apa minerala
„Cine are un izvor in curtea lui si foloseste apa de acolo nu are cum sa fie taxat”, spune Nagy, amintind totusi ca platim pentru apa de la robinet deoarece institutiile care raspund de alimentarea populatiei percep taxe pentru apa potabila.

In Romania sunt peste 100 de resurse de apa minerala, iar Societatea Apelor Minerale livreaza aceasta apa catre cele 30 de societati care o imbuteliaza. Pretul reglementat este de 7 lei pentru 1.000 de litri, iar incasarile merg la Societatea Apelor Minerale.

Plan
Campanie de economisire

Statisticile UE arata ca, in ultimii 30 de ani, cazurile de seceta au devenit mai numeroase si mai intense, iar costul lor pentru UE se ridica la cel putin 100 de miliarde de euro in aceasta perioada. Pana in 2070, spun studiile Uniunii Europene, alimentarea cu apa va deveni o problema comuna in intreaga Europa.

In prezent, 20% din apa folosita este irosita in fiecare an in UE, iar acest procent s-ar putea dubla in urmatorii ani. Alaturi de propunerea privind fixarea unui pret pentru consumul de apa, Comisia mai vizeaza instalarea de dispozitive de economisire a apei pe robinete, dusuri si toalete, proiectarea si constructia imobilelor astfel incat acestea sa fie economice din punctul de vedere al consumului de apa, amenzi pentru scurgeri excesive. (Flavius Toader, Catalin Balan)

(IMG:http://i35.photobucket.com/albums/d193/eladyphoto/grafictemperaturibucuresti.jpg)
(IMG:http://i35.photobucket.com/albums/d193/eladyphoto/graf03TARA.jpg)

Pe NET circula de 3 zile urmatoarea informatie. La cediferente exista intre ce spune INM si ce arata termometrele, incep sa cred ca e adevarat.
"Prognozele meteorologice nu mai pot fi date publicitatii, din ordinul serviciilor de informatii.

Administratia Nationala de Meteorologie are interdictie de la SRI sa anunte adevaratele prognoze pentru iulie si august. Motivatia instituirii secretului de stat este legata de temperaturile ucigatoare care vor lovi Romania in urmatoarea perioada. De maine , cand termometrele vor depasi 40 de grade, tara coboara in infern, iar autoritatile au intrat, discret, in alerta de gradul zero.

Incepand de joi, Romania va fi lovita de cele mai mari temperaturi inregistrate vreodata. Grav este ca aceste temperaturi se vor prelungi pana la sfarsitul lunii august. Se pare ca adevaratul infern va incepe in august, cand mercurul termometrelor o va lua razna. Autoritatile nu stiu la ce sa se
astepte, dar se pregatesc pentru ce este mai rau.
Administratia Nationala de Meteorologie a devenit o fortareata, iar prognozele transmise ministerelor
sunt din ce in ce mai evazive si ambigue. Surse oficiale din cadrul ministerelor responsabile ne-au confirmat ca Romania va traversa cea mai grea perioada din ultima suta de ani. ANM a instituit secretul de stat pentru prognoze, reprezentantii institutiei sustinand ca SRI le-a interzis sa divulge mai multe informatii referitoare la nivelul temperaturilor din urmatoarea perioada. Chiar daca nu sunt foarte clare, perspectivele meteorologice ale vremii in intervalul iulie-august 2007, transmise autoritatilor guvernamentale, au starnit o ingrijorare extrema. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Jul 20 2007, 11:44 AM
Post #7





Musafir






de ce ar fi secretomania cu temperaturile?
ca se alerteaza populatia? populatia oricum le va simti. gradele alea adica.
ca legea zice ca peste anumite temperaturi se incheie activitatea economica/reduce programul? oricum deja suntem in situatia asta.


eu nu cred in teoria conspiratiei (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Jul 20 2007, 12:12 PM
Post #8


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Nici eu, insa ce spune ANM ul nu se pupa cu ce arata termometrele. Iar eu nu prea cred nici in coincidente. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sylvia_31
post Jul 20 2007, 01:53 PM
Post #9


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,405
Joined: 20-December 06
Member No.: 868



QUOTE(fortelady @ Jul 20 2007, 12:44 PM) *
de ce ar fi secretomania cu temperaturile?
ca se alerteaza populatia? populatia oricum le va simti. gradele alea adica.
ca legea zice ca peste anumite temperaturi se incheie activitatea economica/reduce programul? oricum deja suntem in situatia asta.
eu nu cred in teoria conspiratiei (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Forte, un sambure de adevar tot tre' sa fie in chestia asta.
Stiu de-asta iarna de la o prietena cu surse la Agentia de Protectia Mediului ca in vara asta se va ajunge la temperaturi de 50 grade. Atunci n-am crezut-o, am zis ca nu se poa', acum inclin sa-i dau dreptate.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Jul 20 2007, 01:59 PM
Post #10





Musafir






pai da. e cald. suntem de acord (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
da' nu vad de ce s-ar ascunde de populatie.
sistemul sanitar si nu numai ar fi mult mai relaxat acum daca s-ar zice "e cald de se topesc pietrele, stati dracului in casa ca o sa dati coltu afara, nu iesiti sa verificati voi cate grade sunt ca va spunem noi: E CAAALLLDDDD"
Go to the top of the page
 
+Quote Post

7 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 7th May 2025 - 10:19 PM