![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#11
|
Musafir ![]() |
Vezi cu scoicile acum, se zice ca e bine de mancat scoici in lunile care contin un "r" (ianuarie pana-n martie, apoi din septembrie pana-n decembrie).
|
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#12
|
Musafir ![]() |
da' cineva ma poate ajuta si pe mine? scoici. vreau scoici. nu stiu cum se prepara.... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Vineeeee baiatuuuuuuu! Dragutzo, eu sunt mare amatoare de midii pane! Dac vrei, iti spun din "vasta" mea experienta in preparatul midiilor: - se cumpara frumos midii congelate de la Carrefour, sau de unde vor muschii tai...100-200g sunt suficiente cred... - acasa prepari un aluat de clatite sau de pane cu ce arome vrei tu sa trantesti in el (sare, piper, busuioc, etc) - iei cate o midie(congelata), o tavalesti in pane si o arunci in ulei incins, cu lingura; o sucesti, o invartesti, pana se rumeneste frumos pe toate partile si va arata ca o minigogoasa; la fel procedezi cu toate midiile(sau cate poti manca) - separat prepari un sos de usturoi(usturoi pisat cu putina sare in care torni o lingurita de otet si freci totul cu ulei, putin cate putin, pana obti cant. dorita; la sfarsit adaugi putina apa minerala) Se servesc cu cartofi natur peste care ai presarat o ploaie de patrunjel, si cu: maioneza, pasta de usturoi, ketchup, sau lamaie si muuulta salata verde...vorba aia, dupa gust! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Recomandare: vina alb sec...un "Sec de Murfatlar"(amestec bine inspirat de sortimente de vin sec) sau o feteasca, tot dupa gust... Sa-mi povestesti daca te-ai incumetat la preparat midii. Eu sunt moarta dupa ele si, in gen, dupa tot ce are gust de peste oceanic. Iegzista topic cu scoici. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Vezi cu scoicile acum, se zice ca e bine de mancat scoici in lunile care contin un "r" (ianuarie pana-n martie, apoi din septembrie pana-n decembrie). (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Eu, ca mare pescar ce mi-s, stiu altceva: ca-n lunile cu "R" se prinde crapul, in celelalte "no way"! Da' mai stii.... |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#13
|
Musafir ![]() |
sarumana, nu-l vazusem
doctoreso, vreau d'alea adevarate, in cochilie, de la mama lor.... nu congelaturi de la orhideea sau cora kalua, ne mutam la scoici atunci (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) edit: doctoreso, daca ai sti ce ce invidiez ca pleci la pescuit.... edit 2: ne-am mutat! |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#14
|
Musafir ![]() |
domle, nu ma invidia, ca doar o data pe an ma taie elanul si asta de obicei se intampla de 1 mai, numa' ca anul asta ratai show-ul de 1 mai si se reporta amu.
iar mie-mi place sa fac plaja vara, sa zac pe nisip cat e ziua de lunga, precum o soparla pe-un pietroi cald...acolo, la Dunare, nu stiu cata plaja voi face, mi-e teama sa nu ma bronzez cu urme de maieu si pantalon scurt. Scuze of off topic! |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#15
|
Musafir ![]() |
stai si matale la bustu aproape gol. eu asa am stat in Delta. si m-am dat cu crema de soare pe mine sa nu ma ard
|
|
|
![]()
Post
#16
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Scoicile in Grecia se fac asa:
- scoicile si o ceapa taiata marunt, se calesc; se baga ceva rosie proaspata taiata, ardei iute si la sfirsit brinza telemea si putin rigani (oregano). Io minc chestie de-asta de pocnesc. |
|
|
![]()
Post
#17
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
bineinteles c-acum imi ploua-n gura.
what else is new? doftoreaso te iubesc nu din cauza scoicilor (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ci pt efectul pe care-l ai asupra starii mele de semi-isterie semi-tristete, mi-o ucizi pur si simplu (IMG:style_emoticons/default/pistolar.gif) asa ca tre sa te pup, vrei nu vrei (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
Post
#18
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Am si eu carne de scoici congelata si nu stiu cum s-o fac. Nu as vrea pane, prajite, ci ceva conform si usor de facut de servit cu sos de usturoi pe care l-as face cu maioneza, iaurt si usturoi.
Nu stiu cum sa le prepar si mai ales cum sa procedez: le pun la aburi congelate sa se decongeleze sau le decongelez natural si apoi le fierb? Cat le fierb?? Cand stiu ca sunt gata? Scoicile mele nu au cochilie, deci e doar carnea. |
|
|
![]()
Post
#19
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Pink, scoicile in 5 minute sunt fierte. Eu le dezghet si apoi le pun in apa clocotita.
|
|
|
![]()
Post
#20
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Da, am facut o boacana. Le-am pus congelate peste un amestec de ceapa, patrunjel, usturoi, zeama de lamaie. Pe alt forum am citit ca daca-s decongelate se fac in 10 minute. Ei, eu le-am lasat 20 si le-am ars. (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)
In concluzie, am mancat 3 prune! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 11th May 2025 - 02:12 PM |
|