IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 82 83 84 85 86 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
roxanica10
post Aug 18 2007, 02:23 PM
Post #831





Musafir






Gata, am facut salata de oua cu ciuperci. Nu-i rea, dar nu prea ma omor eu dupa chestii cu maioneza. Nu as fi putut-o manca ca atare, am combinat-o cu pulpe de pui la gratar si salata de rosii cu ceapa. Chestia e ca am facut cam multa si nici eu nici al meu n-o sa mai mancam. Sper sa pot sa i-o pasez maica-mii, ca-i pacat de munca mea. Mai mi-a ramas si niste maioneza, cu care iar nu stiu ce sa fac. (IMG:style_emoticons/default/wacko.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Aug 18 2007, 02:28 PM
Post #832





Musafir






(IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Pai tot la ceva salate: cu naut, cu ton, vezi si tu ce ai prin casa.
Poti eventual sa pui si niste usturoi in ea, sa aiba alt gust, daca vrei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
roxanica10
post Aug 18 2007, 02:33 PM
Post #833





Musafir






Kalua, las' ca eu nu sunt suparata (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif) . De cand cu Monti nu prea mai imi plac maionezurile astea. Ma gandeam sa adaug niste masline din alea taiate rondele, dar n-am in casa; voi cumpara.
Ma bucur ca mi-a iesit maioneza. In trecut mi se parea o chestie imposibila (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marbella
post Aug 18 2007, 02:55 PM
Post #834


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,440
Joined: 21-February 06
Member No.: 235



Mi-a fost dor de varza a la Cluj asa ca asta am facut.Acum este la cuptor.In rest nimic la bucatarie ca ma desfasor in toata casa pe care am intors-o si fac curatenie.Al meu pui este plecat asa ca pauza la bucatarie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Aug 18 2007, 04:36 PM
Post #835





Musafir






Azi curry de peste, maine langosi (cred ca-i fac si pe dulce si picanti) si friptura de vitel la bucata cu galusti de paine de Boemia plus salata verde.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Aug 18 2007, 06:15 PM
Post #836


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



noi avem sarmale, inca mama e responsabila cu bucataria asa c-o las in pace, io-s doar cofetareasa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

am facut foetaj, va spun diseara ce iese, reteta mea e totusi diferita de a ta kalua, de fapt am 2, untul ori se amesteca cu foaret putina faina si asa se pune peste blat, ori se taie felii si se pune peste coca apoi se incepe intinsul. O testez si va spun cum e.

Am gasit halloumi, productie canadiana, deci probabil nu-i ca originalul insa e tare buna si-asa, ma gandeam s-o fac la gratar insa i-asa de buna si bucatica e destul de mica asa ca o s-o savuram asa ne-gatita
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Aug 18 2007, 11:03 PM
Post #837





Musafir






Eu am pus reteta de foietaj a casei. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Am consultat cartea meseriasa de patiserie, reteta mai adevarata ca acolo nu exista, face coca cu o parte din unt si cealalta parte o pune intre foi.
Are si o reteta de foietaj rapid.

Am trecut si azi pe la ai mei si am vorbit cu taica-miu despre langosi, a zis ca cei mai buni ii facea Mia (fata din casa, numai ea era responsabila pentru langosi) din faina neagra. Cred ca voi face maine si o portie din faina integrala. Am discutat si despre foietaj cu el (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , maica-sa era mare bucatareasa si prajitureasa (din pacate a murit cand eu aveam vreo 5 ani (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) , nimic n-am prins de la ea), a zis ca-l facea cu untura si nu-i reusea intotdeauna. Si ca tot timpul lua faina la frecat intre degete, sa vada cum e macinata si spunea ca pentru foietaj trebuie sa fie grisata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Aug 18 2007, 11:19 PM
Post #838


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



mama facea cu osanza pe vremurile cand mai taiam porc.

eu am facut acum ceva care se numeste 'galette des rois' si niste 'palmier'i din foetajul inceput aseara insa laptopul mi-e stricat si pe calculatorul asta nu pot descarca poze ca-i turbat. O sa va pun pozele cu procedeu si rezultate + retetele mele probabil saptamana viitoare.

De iesit, a iesit foarte fain foetajul. Am facut de 2 ori cantitatea si una am pus-o in congelator pt vreo alta ocazie.

Ultima carte pe care mi-am luat-o (dulciuri maison) e grozava, mi-au iesit niste savarine o nebunie, la fel astept sa pun poze + reteta.
am facut si-un soi de cremsnitul meu fals cu prune de-alea uscate ... deci retetele din carte sunt pe bune ... am de experimentaaaat (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marbella
post Aug 19 2007, 03:45 PM
Post #839


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,440
Joined: 21-February 06
Member No.: 235



Eu am zis ca nu gatesc in perioada asta si iar am comis-o (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Ar trebui sa fiu (IMG:style_emoticons/default/trozneala.gif) Am si eu putin timp liber si fuga la bucatarie.Deci: chiftelute cu sos de rosii si foi de dafin, cartofi piure, ardei copti cu branza telemea.Desert: crema de zahar ars.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Aug 20 2007, 05:16 PM
Post #840


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



noi am gratarit ieri ca era soare, desi era frig si mirosea a toamna (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) ... am facut salata de fasole de la kalua... am urmat reteta cu aproximatie, n-am avut tot ce trebuie si-am inlocuit, de ex am facut-o cu frunze de spanac tinar, au o usoara aroma de nuca ceea ce s-a potrivit cu restul.

apoi aseara pe la 6.30 m-a apucat cheful sa fac ceva dulce. Am facut o rulada cu crema de ciocolata ... francezii ii spun buche de Noel... excelenta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

262 Pages V  « < 82 83 84 85 86 > » 
Closed TopicStart new topic
6 User(s) are reading this topic (6 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 06:28 AM