![]() |
![]() ![]() |
![]() |
happyCat |
![]()
Post
#1231
|
Musafir ![]() |
Cleo, fa si tu retetele tale sa sune mai interesant: zi-le poulet grille avec petit pois et macaroni et fromage sau ceva... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (zic eu care nu stiu nici o boaba de franceza). (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) Era o reclama aici la televizor in care incepusera sa zica denumirile in franceza si li se parea ca mananca nustiuce delicatesuri, dar era acelasi lucru de fapt. (IMG:style_emoticons/default/chef.gif) |
|
|
![]()
Post
#1232
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Cleo, fa si tu retetele tale sa sune mai interesant: zi-le poulet grille avec petit pois et macaroni et fromage sau ceva... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (zic eu care nu stiu nici o boaba de franceza). (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) Era o reclama aici la televizor in care incepusera sa zica denumirile in franceza si li se parea ca mananca nustiuce delicatesuri, dar era acelasi lucru de fapt. (IMG:style_emoticons/default/chef.gif) (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) o sa exersez zilele astea sa va vad p-orma cum va ploua-n gura dupa cartofii mei prajiti pardon patates frites avec en tout petit peu de sel (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1233
|
Musafir ![]() |
...avec fleur de sel, s-avem pardon! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Cambozola e-o branza cu mucegai cremoasa, mie-mi place mult. Turnedourile alla Rossini sunt cu nasu' mai pe sus si pe buna dreptate: turnedouri (medalioane din partea de mijloc a muschiuletului de vita) cu foaie gras de gasca si trufe, totul pus pe-o felie de toast. E-o reteta clasica, nu-i o noutate. |
|
|
![]()
Post
#1234
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
...avec fleur de sel, s-avem pardon! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Cambozola e-o branza cu mucegai cremoasa, mie-mi place mult. Turnedourile alla Rossini sunt cu nasu' mai pe sus si pe buna dreptate: turnedouri (medalioane din partea de mijloc a muschiuletului de vita) cu foaie gras de gasca si trufe, totul pus pe-o felie de toast. E-o reteta clasica, nu-i o noutate. s-avem! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) nu-i o noutate pt unele dragalase pt altele este ...si-acum dupa ce-am citit si gugalit dupa poza imi ploua-n gura ca la potop !!! (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Kari cand mai citesti tu aici spune-mi te rog iei pate de foie gras gata amestecat cu trufe? asa e si aici sau gasesti trufe separat? eu n-am vazut in viata mea. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1235
|
Musafir ![]() |
Trufe, vorba vine trufe, o singura bucata, se ia separat cel mai bine. Nici aici nu se gaseste in magazinele normale, trebuie sa ma duc la piata din centrul Münchenului sau sa comand la o firma unde cumpara si restaurantele cu stele. Alea din foie gras sau tot felul de pastete sunt din nordul Africii si nu prea au gust propriu, dar sunt ieftine, de-asta isi permite industria alimentara sa le puna in produse la un pret cat de cat acceptabil pentru clienti. Cele mai bune vin din Europa (Franta si Italia) din cate stiu eu. Au un gust pamantos plus de branza mucegaita plus ciocolata, foarte greu de descris. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
|
|
|
![]()
Post
#1236
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
hai ca ma uitai dupa reteta
eu vorbesc aiurea despre pateuri, de fapt e ficatul de gasca si trufa ...mama mia ce delicatese, vad ca vorbesc si de un vin de Madeira. tu asa faci reteta? mi-e o poftaaaaa. eram hotarata sa fac in seara asta cand am realizat ca nu-i pate ci chiar ficatul cat despre trufe...cum am zis mai sus asa c-am facut `taci si-nghite' (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1237
|
Musafir ![]() |
Da, e foie gras crud. Revin mai tarziu cu detalii, acum sunt in focuri.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#1238
|
Musafir ![]() |
Asaaa, ia sa ne.ntoarcem la oile noastre. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Foie gras-ul (eu le stiu cu foie gras de rata) trebuie sa fie mai dodolot, nu plat, se foloseste cate unul de portie. Toastul e mai bine sa fie paine la tava, care se prajeste in unt. Iar pentru sos se toarna Madeira si niste fond in tigaia in care s-au prajit turnedourile. Cel mai misto e daca se flambeaza carnea dupa ce s-a prajit, inainte de a o sara si pipera.
Si apropo de foie gras, m-am dus azi val-vartej la magazinul cu delicateturi si mi-am cumparat un borcanel frantuzesc pe care l-am dat gata. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1239
|
Musafir ![]() |
Noutati pe frontul de vest si anume cum am facut pieptul de rata, a mers cel mai repede din toate metodele incercate si a iesit si ca la carte: am pus apa de-un deget intr-o tigaie, cand a inceput sa clocoteasca am pus piepturile pe partea cu pielea. Apa se evapora, carnea se prajeste, se formeaza si crusta. Se intoarce si pe partea cealalta, se prajeste pana are culoarea maronie apetisanta. Se invelesc la bucata in folie de aluminiu 5-10 minute, gata filozofia. In mijloc sunt rozalii, crusta-i crusta. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
|
|
|
![]()
Post
#1240
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
faci tu ce faci si iar imi umpli gura cu apa (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
l-am trimis pe mr cleo la piatza mare unde gasesti toate minunile sa-mi ia foie gras si ma suna zicand ' am gasit. vreo 2-300 gr 57$' eu 'caaaat? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) lasa-l acolo! ' .... ma gandeam eu ca-i scump dar nici chiar asa. Mi-am adus aminte acum de-un alt magazin pe-aici prin zona, niste francezi, acolo am gasit si untura de gasca sa merg sa caut piept si ficat de rata. Pt revelion as vrea sa fac tournedos-urile a la Rossini. acum fac o tocanita cu carne de vita, am copt si niste vinete maine-mi fac sarmalele si vreo ciorba. As face cu perisoare tot din carne de porc si s-o acresc cu zeama de varza dar de unde sa iau eu zeama. I-am pus pe lista sotului meu dar daca n-o gasi fac una acra cu bors. La prajituri in afara de cozonac nu stiu daca sa fac un tiramisu sau ceva prajiturele cu foi si crema. voi ce gatiti? uite pe gabriela_k n-o prindem aici sa ne dea niste idei si retete (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 06:04 PM |
|