IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

32 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce gatim de Pasti?, Retete traditionale sau inedite pentru Pasti
kalua
post Mar 24 2008, 05:33 PM
Post #81





Musafir






Pun reteta mai acusi la prajituri.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 24 2008, 10:30 PM
Post #82





Musafir






Steak din spate de miel cu sos de esalote cu feta si masline (morcovii arata asa pentru ca-s facuti la cuptor, impreuna cu cartofii)
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_7476.jpg)
Cu salata asortata de buruieni
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_7474.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Mar 25 2008, 01:43 PM
Post #83


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Imi chioarie matele de foame (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
Nu mi-am gasit momentul potrivit sa ma uit la poze (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Mar 25 2008, 04:16 PM
Post #84





Musafir






Ce fain arata cozonacul, Kaluaaa! M-as apuca si eu sa il fac instantaneu, insa eu nu ma prea pricep la aluaturi dospite. De fiecare data cand am facut paine, mi-a iesit ca un pietroi. Insa mi-am propus sa nu ma las, vreau sa invat sa fac si eu paine si alte cele.

Pliculetul de drojdie uscata al meu are 6g, e suficient oare pentru cozonacul crapat?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 25 2008, 04:29 PM
Post #85


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



QUOTE(happyCat @ Mar 25 2008, 10:16 AM) *
Ce fain arata cozonacul, Kaluaaa! M-as apuca si eu sa il fac instantaneu, insa eu nu ma prea pricep la aluaturi dospite. De fiecare data cand am facut paine, mi-a iesit ca un pietroi. Insa mi-am propus sa nu ma las, vreau sa invat sa fac si eu paine si alte cele.

Pliculetul de drojdie uscata al meu are 6g, e suficient oare pentru cozonacul crapat?


am luat intr-o doara drojdie la plic dr Oetker (imi plac toate cele de la marca asta) si s-a umflat de numa. Taina este sa lasi coca sa dospeasca bine si dupa framanatat si in forma. Altfel iese pietroi. Drojdia asta nici macar nu trebuie lasata la dospit separat, se amesteca in coca si de-abia apoi o lasi la hodinit. Al meu s-a umflat bine doar c-a iesit stramb pe langa ca era crapat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (vezi la poze)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Mar 25 2008, 05:25 PM
Post #86





Musafir






L-am vazut, Cleo, tu esti mare experta in bunataturi. O sa fac si eu cozonacul asta. Sper sa nu fie inca un exemplar la colectia mea de pietroaie. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 25 2008, 05:37 PM
Post #87


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



QUOTE(happyCat @ Mar 25 2008, 11:25 AM) *
L-am vazut, Cleo, tu esti mare experta in bunataturi. O sa fac si eu cozonacul asta. Sper sa nu fie inca un exemplar la colectia mea de pietroaie. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)


pisicuta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) coca de paine nu are cum sa nu creasca.
La 1 kg pui cam 25-50 g drojdie proaspata. La plic parca-s 6-7g si scrie ca se pun la 500g faina. Insa in cozonac mai sint si oua si lapte si grasime, pe cand in paine e apa, faina si putina grasime. Daca pui drojdie in cantitatea care trebuie creste fara gres (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

BTW kalua imi vine sa-mi infig furculita in fripturica ta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Mar 27 2008, 04:58 PM
Post #88





Musafir






Asaaa, am facut cozonacul rasucit. Hmm, nu a fost un succes total dar nici un esec pentru ca:
Mi-a iesit aluatul cam vartos, nu asa cum am vazut eu la mama ca era aluatul de cozonac. Suspectez cantarul meu de bucatarie, pentru ca nu e prea bun, mi s-a parut mie e ca e cam multa faina.
Din aceasta cauza, dupa ce am rulat cozonacul, a iesit ca un purcel de gras si nu l-am mai taiat. Deci ce am facut eu nu se mai numeste cozonac rasucit, ci un fel de rulada, care e bunicica la gust.
Aaa, si inca ceva: eu am folosit plain flour si cred ca trebuia sa folosesc strong flour, pt ca asta e speciala pentru paine, deci posibil si asta sa fi contribuit la purcelul meu.
Insa nu ma las. Il mai fac o data si cand va iesi cum trebuie pun si poza.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 27 2008, 05:10 PM
Post #89





Musafir






Eu am folosit cea mai simpla si normala faina. A framantat robotul? Cam cat?
Purcel cred c-a iesit pentru ca ai facut forma mai patratoasa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 27 2008, 05:21 PM
Post #90


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Pisi pai cand e vartos mai pui putin lichid, cred ca mai merg 50ml lapte fara probleme.
Mi-ai dat o idee insa. Ce-ar fi sa-l tai dupa ce-l rasucesc? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Poate-mi iese din a 3-a incercare ...ca-n poveste
Go to the top of the page
 
+Quote Post

32 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 5th May 2025 - 08:49 PM