![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1551
|
Musafir ![]() |
Eu am avut deja macinate, nesarate, dar am pus jumi-juma cu migdale macinate pentru ca asta era stocul existent in magazia proprie. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
O sa editez reteta si scriu atunci nuci sau alune sau migdale. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
Post
#1552
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
mai bine asa (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
altfel e tare faina felul in care e facuta really-really. Eu am facut-o intr-o forma de-aia rotunda si cred ca daca as fi urcat putina coca pe pereti era perfect asa a iesit putin grosut dar ok totusi. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1553
|
Musafir ![]() |
Eu am facut o marginuta acolo, in tava de aragaz...
Trebuie safac si eu ratatouille-ul cu tofu, astept sa se faca vara si sa ma mai duc si la magazinul asiatic (eu tofu din magazine normale nu cumpar, acolo insa au felurite si de la liferanti diferiti, mai mare dragul). Au incurcat-o ai mei! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
Post
#1554
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
pai pana la vara umplu topicul tofu ...chiar ca au incurcat-o! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
apropo felul asta de a face legume e tare fain. Il vazusem si la tv si ma gandeam sa incerc si eu apoi am dat de reteta asta. Deci legumele taiate grosier, puse in tava intr-un singur strat, stropite cu ulei si coapte. O bunatate. Una le facuse asa, apoi le-a transformat in piure cu gand sa fie un soi de dip (pt chipsuri sau legume crude nu mai stiu) la un party |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1555
|
Musafir ![]() |
Aseara am facut o tocanita cu restul de muschiulet de vita, varza de Bruxelles (am gatat-o, ma mai intalnesc cu ea la iarna viitoare) si ciuperci.
Azi spanac cu ochiuri. |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#1556
|
Musafir ![]() |
Kalua, iti explic eu o metoda de afumare a carnii pe care am vazut-o la televizor de mai multe ori. Hai sa vad daca stiu sa explic ca lumea.
Ai nevoie de: cateva pliculete de ceai negru. o cratita mai mare, incapatoare, gen wok un gratar de grill carne, bineinteles. Eu am vazut la tv cand afumau piept de rata. un capac Asa: pliculetele de ceai se rup si ceaiul din ele se presara pe fundul cratitei. In cratita se pune gratarul de grill pe care se aseaza carnea, astfel incat carnea sa stea deasupra ceaiului, sa nu se atinga. Se pune capacul si apoi cratita se pune pe foc, la foc mic, astfel incat ceaiul incepe sa se incalzeasca si sa scoata fum, care afuma incet incet carnea. Mi se pare ca 20 de minute a durat manevra asta. Se poate folosi si alt fel de ceai, pentru ca in functie de ce ceai folosesti, aroma carnii va fi diferita. Parca am vazut cum faceau si cu ceai de musetel. Cam atat... |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1557
|
Musafir ![]() |
Saru' mana, happy! Chiar ca incerc, de-abia astept! Cred ca am si un gratar care incape in wok, trebuie sa controlez acasa.
|
|
|
![]()
Post
#1558
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
aici se gasesc niste lemne speciale, pui bucata de carne (peste in special) pe el (arata ca un fund de lemn) si-n felul asta se pun pe barbeque, eventual pe raftul de sus. Am vazut procedeul asta si la foodtv, pusesera niste somon salbatic pe fundul asta si l-au bagat intr-un cuptor ca cele de paine sau pizza. Carnea primeste un gust placut de afumat.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#1559
|
Musafir ![]() |
Da, bre, da' eu n-am nici cuptor de paine, nici de pizza, nici barbeque. Un aragaz si-atat. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
|
|
|
![]()
Post
#1560
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
chestioarele mentionate de mine oricum nu cred ca merg in cuptorul nostru obisnuit.
la vara o sa incerc pe BBQ si macar viu cu poze sa va informez. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 11th May 2025 - 04:59 PM |
|