IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

15 Pages V  « < 9 10 11 12 13 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Trucuri la bucatarie, "Secrete" de mare ajutor
Cleo
post Dec 17 2008, 06:39 PM
Post #101


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



happy tip-ul il stiam dar nu l-am folosit niciodata
kalua carpita aia de care zic era pe post de blat pe care se intinde coca, deci de sucitor pesemne se lipea de carpa ba (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
interesanta ideea cu ciorapelul pe succitor. Ce de chestii invatam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (n-ar trebuie sa ne mutam la trucuri? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Dec 17 2008, 08:29 PM
Post #102





Musafir






Iaca ciorapelul meu special pentru sucitor
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_0393.jpg)
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_0392.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cindy
post Dec 18 2008, 01:43 AM
Post #103


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 7,155
Joined: 3-February 06
From: the Moon
Member No.: 180



QUOTE(Cleo @ Oct 19 2008, 03:32 AM) *
cum se fierbe orezul pt garnituri, salate etc

- proportia ideala este 1 masura de orez la 3 masuri de apa (sau supa)
- se pune la fiert sub capac cam in 20 de minute se poate verifica bobul
- daca e aproape fiert se poate stinge flacara si se lasa sub capac 10-15 minute (isi trage apa singurel)
- inainte de folosire il afanati prin amestecare cu furculita

la pilaf aceleasi proportii numai ca orezul se prajeste in prealabil in putin ulei, apoi se adauga lichidul.

orezul se curata daca e cazul (la noi e foarte curat) si se spala in vreo 2-3 ape inainte de folosire


Mersi mult! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Mi-a fost de mare folos!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Dec 18 2008, 02:52 PM
Post #104


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



ce dragut e sucitorul infofolit.

cu placere sweety (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Dec 19 2008, 01:01 PM
Post #105


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Am vazut azi la tanti aia de care sunt inlove de felul in care face prajiturile, ca punea fructele inghetate date prin faina in aluat la chec cu fructe. cica nu se imprastie siropul ala prin chec, cu prima ocazie cand o comit iar cu briosele incerc sa vad.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Dec 24 2008, 12:21 PM
Post #106





Musafir






Fetelor gospodine, cine stie sa imi spuna si mie cum se face la glazura din ciocolata (adica ciocolata topita pusa pe deasupra prajiturilor), pentru ca eu de cate ori am facut, dupa un timp, ciocolata capata asa un spect ''prafuit'', nu mai are luciul ala frumos. Oare se mai pune ceva in ciocolata atunci cand se topeste? Unt?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Dec 24 2008, 01:58 PM
Post #107





Musafir






Glazura de ciocolata dupa maestrul Lenotre:
80g zahar pudra
200g ciocolata de gatit
40g unt
3 linguri apa

Se cerne zaharul pudra, ciocolata se topeste la bain-Marie. Cand e topita se adauga zaharul si untul si se amesteca bine. Cand sunt imprietenite bine (vorba lui cleolica), se ia bolul de pe foc si se adauga, putin, cate putin, apa. Se amesteca incontinuu. Se toarna peste tort/prajitura cand are temperatura camerei (daca e prea fierbinte se duce la vale, daca-i prea tare nu mai curge pe laturi). Se uniformizeaza cu o paleta.

Si daca tot scriu, pun si reteta lui pentru a imbraca ceva total in glazura (enrobage au chocolat), praline, de ex: la 200g ciocolata se adauga 2 linguri ulei sau unt de cacao sau alta grasime de plante (eu am folosit grasime de palmier). Cea cu ulei e mai moale. Se pregateste un bol/cratita pe bain-Marie, cand apa incepe sa clocoteasca se trage cratita de pe foc si se topeste ciocolata si grasimea in bolul de deasupra acoperit cu un capac. Dureaza cam doua minute. Se amesteca cu o spatula si se controleaza daca totul s-a topit. Se baga un termometru in masa de ciocolata si se asteapta pana are 32°. La temperatura x se pune bolul oblic pe un servet de bucatarie si se trage in ciocolata, cu ajutorul unei furculite, ce vrem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Dec 24 2008, 02:12 PM
Post #108





Musafir






Aha, multumesc. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Dec 24 2008, 02:22 PM
Post #109





Musafir






Am uitat sa va zic: am avut de facut pentru la serviciu vreo 30 de snitele, cred ca stateam nu stiu cate ore langa tigaie daca nu-mi venea ideea ideilor care s-a dovedit a fi geniala: am prajit snitelele in tigaie, pe ambele parti, dar numai scurt si in multa grasime, apoi le-am bagat la cuptor, la vreo 160°C si le-am tinut pana au capatat culoarea de snitel prajit. Au iesit fragede si bune!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Dec 25 2008, 03:01 PM
Post #110





Musafir






Am mai preluat o chestie pe care am vazut-o la tv: chiftelute, parjoale, snitele prajite in tigaie, chestii care se pun apoi pe hartie de bucatarie care sa mai absoarba din grasime: se aseaza pe hartie cu partea pe care au fost prajite ultima data in sus. Astfel grasimea (care-i purtator de gust) mai trece o data prin ce-am prajit si-i da un gust mai bun.

Prajiti snitelele in unt, au gustul cel mai bun! Sau daca le prajiti in ulei, puneti macar spre sfarsitul prajitului si niste unt in tigaie.
(Toti bucatarii mari folosesc tone de unt si smantana, astea sunt purtatoarele de gust nr. 1).
Go to the top of the page
 
+Quote Post

15 Pages V  « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 4th May 2025 - 02:27 PM