![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#11
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 489 Joined: 8-December 05 Member No.: 17 ![]() |
(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/estifftopic.gif) Iti zic eu cum sa faci maioneza, iese sigur: un galbenus+o lingurita mustar, amesteci cu ulei cam 200ml (pentru mai multa maioneza dublezi) la urma sare si zeama de lamaie! sa-mi zici daca ti-a reusit!
si ca sa fiu on topic (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) nu ma incumet sa fac mancaruri cu carne, cozonaci, cred ca mai am dar nu-mi vin acum! La dulciuri ma bag, problema este ca ingrasa si am lasat-o mai moale (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/fluierat.gif) |
|
|
![]()
Post
#12
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
hahahahahaha gagici (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
Kalua (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) ce-ai cu sarmalele ? ca zau ca nu-i nici o scofala? Fa-le mari, mijlocii fa-le cumva si-ai sa vezi ca nu-i nici o inginerie. Apoi incepi si le faci mici mici cum iti plac tie. Acum vreo 2 ani mi-a casunat pe mancarea chinezeasca, mi-am cumparat carte de retete si am purces la cumparat wok, sosuri mii si mii, condimente si am facut pui general Tao, aici e ceva facut si-n fast-food-uri dar am mancat undeva intr-un restaurant si-am ramas impresionata. Si m-am apucat si eu sa-l fac ...a iesit un mare mare nimic ... sosul de stridii e ceva asa (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/zapacitul.gif) (unde-i mutrita care-i verde la fata?) si am renuntat definit la mancaruri chinezesti. Eu fructe de mare as pregati dar as gusta intai undeva ca sa stiu dac merita efortul....apoi am prins de curand gustul la sushi dar nu m-as apuca sa-l fac acasa ... cred ca e prea migalos pt a pierde vremea cu asa ceva. cam astea-s dilemele mele. |
|
|
![]()
Post
#13
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
Nu am facut si nici nu o sa fac vreodata cozonaci. In schimb fac orice fel de mancare...mai ales traditionala...
|
|
|
bubulina |
![]()
Post
#14
|
Musafir ![]() |
merci mult Elly
pot sa le amestec din prima toate astea? Eu imi aduc aminte cind eram mica ca mama ma tot punea sa-i torn uleiul pe masura ce mesteca...ar fi super daca ar iesi din prima! Oricum o sa incerc sa vad. Multumesc mult! credeti ca se poate face maioneza si din alte uleuri de cit de floarea soarelui? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/estifftopic.gif) Iti zic eu cum sa faci maioneza, iese sigur: un galbenus+o lingurita mustar, amesteci cu ulei cam 200ml (pentru mai multa maioneza dublezi) la urma sare si zeama de lamaie! sa-mi zici daca ti-a reusit!
si ca sa fiu on topic (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) nu ma incumet sa fac mancaruri cu carne, cozonaci, cred ca mai am dar nu-mi vin acum! La dulciuri ma bag, problema este ca ingrasa si am lasat-o mai moale (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/fluierat.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#15
|
Musafir ![]() |
bubulino, mama ta are dreptate, uleiul se adauga putin cate putin pe parcurs. Trebuie sa ai numai grija sa fie toate ingredientele la temperatura camerei. Eu mai adaug la sfarsit niste iaurt, sa nu fie maioneza asa grasa, asta-l pun din frigider si nu mi s-a taiat maioneza niciodata. O poti face cu ce ulei vrei tu. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#16
|
|
perpecenia sa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,432 Joined: 8-December 05 From: berbeceni Member No.: 49 ![]() |
woooowww...iaurt sa nu se taie maioneza..asta nu stiam (doamne si cat m.am chinuit odata) .... ce m-as face fara voi... kalua (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
acum sunt dependenta de topicul asta (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
bubulina |
![]()
Post
#17
|
Musafir ![]() |
merci mult la toata lumea
o sa incerc din nou sa fac nu va opriti in a scrie, e interesant:) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#18
|
Musafir ![]() |
berbecuto, n-am zis ca iaurtul ajuta atunci cand s-a taiat maioneza, ci ca il adaug sa mai degresez maioneza si cu toate ca-l pun direct din frigider, nu se taie sosul. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#19
|
|
Explorator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,677 Joined: 10-December 05 From: Bucuresti Member No.: 78 ![]() |
Desi gatesc relativ bine, in sensul ca nu s-a plans nimeni vreodata (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) , nu-mi ies clatitele si pace. Pot sa stau eu si in cap ... aiurea (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) .
Cat despre maioneza, daca folosesc un galbenus fiert si racit dat prin sita fina si unul crud, nu se taie indiferent cat de rece este uleiul sau cat de repede este adaugat. Hasulica, sushi nu este deloc complicat de facut acasa, daca ai un cutit bun pentru scos file si sortimentul ales nu are prea multe oase. Daca folosesti orez chinezesc cu bobul lung si pui la mijloc o alga, chiar si una din cutie, pe care o hidratezi in prealabil, n-ai cum sa dai gres. Cozonacii imi ies binisor, depinde mult de stare si cat chef am sa-i framant ... ca putere mai pai! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
Post
#20
|
|
perpecenia sa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,432 Joined: 8-December 05 From: berbeceni Member No.: 49 ![]() |
am citit prea repede , kalua (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif)
oricum vreau sa incerc si eu ca suna bine (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21st July 2025 - 01:54 AM |
|