![]() |
![]() ![]() |
![]() |
bubulina |
![]()
Post
#311
|
Musafir ![]() |
Arata super! FelicitaRI!
Care e rolul gelatinei in mincare? |
|
|
![]()
Post
#312
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
mersi bubulina
pai vezi ca scrisei de gelatina...o topesti in sucul de rosii si-ti leaga toate legumele. Ai vazut ce frumos a luat forma tavii de chec .... |
|
|
kalua |
![]()
Post
#313
|
Musafir ![]() |
@bubulina: gelatina (care-i facuta din maduva de oase) o poti inlocui cu agar-agar.
super terina, h! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) Faceam si eu, dar numai cu ardei de toate culorile. |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#314
|
Musafir ![]() |
valeu hashule cum arataaaaaa!
mai ca m-as baga si eu sa fac una. eu am forme de chec din alea de aluminiu de unica folosinta. oare o merge sa fac in ele? inca mai am mancare de la mama ca am fost la ea in weekend si ne-a pus la pachetel tot felu de bunatati (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wub.gif) dar o sa trebuiasca sa fac ceva de mancare maine seara |
|
|
![]()
Post
#315
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Forte sigur ca merge si-n forma aia.
da' de-aia poti pune folie ca sa o scoti mai usor din forma. arata cum arata, dar e buna rau. adica iti incanta papilele gustative mai ceva decat ochii ... (lauda-ma gura) e ca un soi de salata de ardei copti dar cu vinetele si dovleceii pe-acolo e ceva asaaaaaa ... deci io nu pusei stafide si ceapa da' daca o incearca cineva cap-coada sa-mi spuneti cum e. pupaceala |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#316
|
Musafir ![]() |
hash, sambata cel tarziu o incerc (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#317
|
Musafir ![]() |
Ati fost muzele mele: vreau sa fac ciorba de burta fara burta (e un fel de ciorba de pui a la grec, dar fara orez), ca sa n-o fac ingrasatoare nu pun faina la sfarsit (voi pune numai smantana si galbenus, se ingroasa si asa), pastravul cu migdale.
Pentru duminica trebuie sa fac o bucata de purcel de lapte la cuptor (de-ala cu crusta) cu legume multe. Poate fac si niste ardei copti. Mai vreau sa-ncerc o reteta de prajitura cu martipan. @forte: de ce fel de migdale e vorba in reteta cu pastrav: macinat, foite sau intreg? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif) (cand citesc ingredientele zic ca-i de-ala intreg, cand ajung la prajit ma gandesc ca trebuie sa fie de-ala foite, iar la capitolul cu sosul ma gandesc c-o fi de-ala macinatu', ca altfel nu s-ar ingrosa sosul (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) ) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#318
|
Musafir ![]() |
intregi, eventual le mai maruntesti tu....
|
|
|
![]()
Post
#319
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Kalua nici eu nu pun faina in ciorba de burta.
Am fiert carnea, cu legume: morcovi, ceapa, telina etc cand sunt toate fierte o strecor si inapoi aterizeaza numai carnea. Apoi am pus vreo 2-3 oua batute cu niste cooking cream sau cu smantan. Iese mai groasa. Gust eu am dat si cu vegeta insa atata am citit si-am auzit lately de E-uri ca nu stiu cu ce s-o inlocuiesc. Carnea si legumele aici nu lasa gust suficient din pacate. Deci dupa ce-o sarez, "vegetez " si otetesc e gata. Eu n-am pus verdeata iar usturoiul l-am pus la sfr in farfurie. e buna rau! Habar n-am ce sa gatesc maine, sunt racita si ma doare capul. n-am nici un chef de bucatarit (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/crying.gif) ... ma duc sa mai ma uit prin cartile de bucate. ooooofffff (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/lazy.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#320
|
Musafir ![]() |
Exact asa ma gandisem s-o fac si eu, h! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) Usturoiul il voi pune totusi in supa. Si nu pun tot oul, ci numai galbenusul, se leaga si mai bine.
Eu folosesc in loc de Vegeta ceva asemanator de la Plafarul nemtesc, fara E-uri, fara zahar, fara amidon. Uita-te si tu pe la voi, nu exista sa nu fie ceva ca lumea la Plafar. Eu iau carnea de la taran si legumele la fel (maine, pentru supa). Binenteles ca nu ma duc zilnic la taran, dar ma uit si-n rest sa nu-mi intre-n casa legume de Olanda, Belgia, Spania. Din celelalte tari mai merg si au si gust. De-asta cumpar mai mult pana la exclusiv legume de sezon. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Insanatosire grabnica, h! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 04:32 PM |
|