![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Ciuperci umplute vegetariene 1
500 g champignoane mai mari 1 ceapa 100 g camembert 50 g branza-crema (tip Philadelphia, Almette) 1 lingura unt 1-2 linguri smantana groasa patrunjel verde sare, piper suc de lamaie ulei (de masline) Ciupercile se curata si li se taie piciorul. Se sareaza si se stropesc cu ulei. Pt. umplutura se maruntesc picioarele de ciuperci si celelalte ingrediente, se amesteca bine. Se umple ciupercile si se pun pe o tava. Se dau la cuptorul preincalzit (200-220°C) ca. 20 min. Pot fi servite ca aperitiv cald in cadrul unui meniu. |
|
|
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
salata de ciuperci- aperitiv
se taie ciupercile lamele, se calesc in f putin ulei si sub capac, apoi se amesteca cu f putina maioneza in care am adaugat si un catel de usturoi pisat. |
|
|
![]()
Post
#3
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Contaminat Posts: 185 Joined: 8-December 05 Member No.: 44 ![]() |
postati va rog ceva salate de ciuperci.Imi plac mult mancarurile cu ciuperci sau din ciuperci,dar nu stiu sa fac :fluierat: si m-as bucura daca ati posta ceva retete sa ma i-au dupa ele :-*
|
|
|
![]()
Post
#4
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 91 Joined: 9-December 05 Member No.: 59 ![]() |
Ciuperci (foarte bune si cele din conserva, clatite bine in prealabil), piept de pui taiat cubulete (sau carne de pui, nu neaparat piept), maioneza, castravete murat taiat cubulete foarte mici (sau gogosari murati) ,usturoi pisat si marar verde. Iese o salata... de-ti bati copiii cu sapca!
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#5
|
Musafir ![]() |
Salata de ciuperci crude cu cascaval
500 g champignoane mici, taiate in felii subtiri 300 g cascaval taiat in felii, apoi in fasii subtiri 2 lingurite frunze de cimbru tocat marunt 2 cepe verzi taiate in inele subtiri 2 linguri patrunjel verde tocat marunt 1 lingura mustar 2 linguri suc de lamaie 4 linguri ulei sare, piper 1 sfecla rosie fiarta sau coapta, curatata de coaja si taiata cuburele 1 mana de salata verde (daca se poate de mai multe feluri), spalata, curatata si rupta in bucati mai mici 2 oua fierte taiate in 4 Se pun intr-un castron ciupercile, cascavalul, cimbrul, ceapa verde si patrunjelul. Mustarul, sucul de lamaie, uleiul, sarea si piperul se pun intr-un borcan cu capac, se inchide borcanul si se amesteca bine. Un pic din dressing se pune peste sfecla rosie, iar restul peste ciuperci & co. si se amesteca bine. Salata verde se pune pe farfurie, deasupra ciupercile, apoi sfecla rosie. Se orneaza cu feliile de ou. Trebuie mancata imediat, ca altfel frunzele de salata verde se pleostesc. |
|
|
![]()
Post
#6
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 303 Joined: 9-December 05 Member No.: 69 ![]() |
ciuperci crude puse intr-un vas de ceramica, cu ulei de masline si cascaval ras pe deasupra, totul bagat la cuptor..innebunitor!!!!
|
|
|
![]()
Post
#7
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
am vazut ca toata lumea (in Bucuresti, cel putin) cumpara intr-o veselie ciupercute proaspete... Am luat si eu, iar acum ma intreb (nu radeti)... ce sa fac cu ele. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Am spalat cateva, le-am prajit pe gratar... si mi-au placut... dar parca as incerca si altceva. Va astept cu idei. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
pescarush |
![]()
Post
#8
|
Musafir ![]() |
ai luat ciuperci intregi, sau taiate?
daca sunt taiate, poti face o tocanita. eu calesc ceapa in putin ulei, cu boia dulce, apoi pun ciupercutele taiate, un pic de sare (si amestec, ca-si lasa ele apa). poti pune un pic de smantana la sfarsit, daca vrei. mai fac cu maioneza, dupa ce le fierb un pic, amestec cu maioneza si putina ceapa razuita. daca sunt intregi, poti sa le scoti coditele si poti face o umplutura cu coditele, un pic de sunca, branza Philadelphia, eventual un ou batut peste ele. mai poti pune si un pic de cascaval razuit deasupra. apoi le dai la cuptor 15 - 20 minute. sau, pur si simplu, le pun in tava cu friptura, mai la sfarsit, cand este aproape gata carnea, eventual si un pic de vin rosu (pentru carne de porc). cam, asta fac eu din ciuperci. sau vara, la gratar (daca nu le mananc crude, cu sare). |
|
|
![]()
Post
#9
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
yummy... sar'na! nu descoperisem topicul. am luat ciuperci intregi si le-am prajit pe gratar (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) au fost delicioase... dar o sa incerc si tocanita sau reteta cu cascaval si ciuperci, la cuptor. (IMG:style_emoticons/default/wub.gif)
am gasit reteta asta pe net. Eclere cu ciuperci Eclere: 125 ml apa, putina sare, unt cit o nuca, 175 g faina, 4oua; Umplutura: 1 ceapa rasa, 250 g ciuperci la conserva, marar, patrunjel, sare, 1-2 oua Mod de Preparare Apa, sarea si untul se pun la fiert. Cind clocoteste, se pune faina toata odata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca putin si se pun ouale pe rind, amestecind bine dupa fiecare. Se pun gramajoare in tava unsa si se coc. Pentru umplutura se caleste ceapa tocata marunt cu ciupercile, condimentele. La sfirsit se pun ouale. Se lasa sa se raceasca compozitia si se umplu eclerele. Acuma stau si ma intreb cu ce fel de faina as putea sa gatesc ca sa fie conforma cu dieta montignac. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Are cineva vreo idee? |
|
|
kalua |
![]()
Post
#10
|
Musafir ![]() |
Am eu idee si-ti raspund la topicul Montignac. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 08:24 PM |
|