IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 61 62 63 64 65 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
fortelady
post Apr 23 2007, 07:45 PM
Post #621





Musafir






mmmm ce bun!
am luat si eu azi niste pleurotosi, am niste supa de rata ramasa de la mama - o sa fac ciulama cu mamaliga maine seara.

vreau si eu reteta de la praji cu migdale, poate am timp in weekend sa o fac...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ala80
post Apr 23 2007, 08:33 PM
Post #622


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



forte, am postat-o aici . E foarte usor de facut si e super buna. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Apr 26 2007, 02:57 PM
Post #623


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Leea oare ti-am spus c-am facut pana la urma sufleul cu telemea si ciuperci?
Foarte bun! insa aspectul n-a reusit dupa standardele mele (ca s-a desumflat).

Tie-ti ramane "cozonacul" umflat?

altfel prajitura facuta de oaie zilele trecute, am mai facut-o odata de data asta avand si reteta, nu din amintiri, e excelenta. O s-o pun la praji zilele astea

va pup
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Apr 26 2007, 09:56 PM
Post #624





Musafir






Neaparat sa pui reteta,h. Saptamana viitoare fac tort cu capsune, blatul fiind cremesul tau fals. Chiar sunt curiaoasa daca va iesi asa bun cum imi imaginez eu. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Leea
post Apr 27 2007, 09:13 AM
Post #625


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 744
Joined: 31-May 06
Member No.: 352



hashulet, ma tem ca e o regula cu sufleurile sa se dezumfle dupa ce le scoti din cuptor. Am incercat sa intep foarte bine foaia de deasupra cu furculita, ca sa aiba pe unde sa rasufle, dar tot a ramas loc intre foaie si umplutura. Mai bine mi-a iesit cand nu am inchis de tot foaia peste umplutura, respectiv am lasat o marginile neunite in mijloc, cat de un deget si am dres "crapatura" cu cascaval ras pentru aspect. Inca mai studiez problema...

Uite si un aperitiv care a avut succes in zilele astea la noi:

CLATITE FRAGEDE CU CIUPERCI
500 g ciuperci (bune ar fi hribele..)
1 cana iaurt/lapte batut
2 oua
2 linguri cu varf de faina
1 varf de cutit bicarbonat
sare, piper
eventual si verdeata
ulei pentru prajit

Ciupercile se taie lamele si se calesc in putin ulei sau se fierb, cu sare.
Se bate iaurtul cu sare, piper multisor si bicarbonatul, apoi se adauga ouale batute si faina. La sfarsit: ciupercile gatite. Aluatul este ca si cel de clatite.
Intr-o tigaie cu ulei incins se pune cate o lingura din acest amestec si se prajeste pe ambele parti. Merg excelent cu o salata sau cu tzatziki.

A propos de prajituri cu capsune, dintotdeauna mi-a placut una pe care o facea mama cand eram copii, foarte simpla:
- un pandispan normal din vreo 6 oua
- crema (200 g unt, 200 g zahar pudra, 2 linguri cacao, 1-2 galbenusuri crude) - se intinde peste blat dupa ce s-a racit
- peste crema vin capsunele crude, intregi, una langa cealalta, aliniate frumos ca la razbel (cam 1-1,5 kg in total).
Cand m-am mutat cu sotul meu o faceam si eu de multe ori - pentru noi doi era nevoie de o tava sambata si inca una duminica, atata ne placea. Genul ala de se mananca la norma... Vremuri!... Poate o incercati si voi; e mare nebunie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Apr 27 2007, 09:37 AM
Post #626





Musafir






Voi pune si eu reteta de tort cu capsuni traditional (traditional la nemti vreau sa zic, cred ca nu exista casa in care sa nu se faca dintr-asta cel putin o data la doua saptamani cand e timpul capsunelor. Mie nu-mi plac capsunele si de-asta nu ma omor deloc).

Despre sufleuri: cica asta-i marea arta si la bucatarii cu cateva stelute, sa nu li se lase capodopera cand o scot din cuptor. (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Apr 28 2007, 01:37 AM
Post #627


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



QUOTE(kalua @ Apr 27 2007, 03:37 AM) *
Despre sufleuri: cica asta-i marea arta si la bucatarii cu cateva stelute, sa nu li se lase capodopera cand o scot din cuptor. (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif)


eu cred ca e o taina pe care n-o spune nimeni (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif) ... si culmea ca sufleurile in general sunt tare faine insa numai gandul ca IAR nu-mi iese ma face sa renunt. Sau cand e umflat, rumenel si frumusel in cuptor ii chem pe toti la masa ...mancam direct din cuptor (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)

merg sa vad ce mai gatiti si sa ma inspir. E o vreme la noi .... (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) ... n-am chef de nimic

am gasit o reteta interesanta de pricomigdale si dupa ce o incerc (si iese) o scriu la praji pt posteritate
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Apr 28 2007, 05:34 PM
Post #628


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



ok! tot eu

fac o ciorba acra de inimi si pipote (reteta prima oara cand am vazut-o pomenea zeama de varza)
varza a la Cluj
mancare de masline cu piept de pui

am o cartulie 'enciclopedia bucatariei mediteraneene' ... imi ploua-n gura de cat ori o rasfoiesc, iar azi am dat de o reteta de dulce: niste bile umplute cu curmale ... sunt aromate cu apa de trandafiri si cu apa de flor de portocal ...am mancat odata niste biscuiti la o fosta colega de munca, algerianca si aveau o aroma tare tare placuta (alta decat 'banala' vanilie) si mi-a spus ca-i apa de flori de portocal.
Foarte fina si placuta, deci va povestesc mai mult cand am motiv

spor la treburi

ah! uitati si nautul cu jambon de Parma (reteta e la pagina 2)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/3-1.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Apr 28 2007, 08:20 PM
Post #629





Musafir






Eu fac azi camembert de mai multe soiuri in bacon la cuptor. Pe langa, o salata verde (de-aia "frunza de stejar") cu rosii si ardei capia prin ea.
Maine o pun de-o musaca, dar fara cartofi, numai cu vinete si dovlecei, cu sos bechamel si parmezan pe de-asupra.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ala80
post Apr 28 2007, 08:49 PM
Post #630


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



Noi am papat acum carnati de mistret cu piure si acritura. Bun!
Am facut tiramisu si maine am in plan sa fac o rulada. O sa mai pregatesc spaghete bolognese (saptamana trecuta le-am ratat), ficatei in sos, ceva chinezarie, pui cu legume la cuptor si poate niste fursecuri cu migdale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

262 Pages V  « < 61 62 63 64 65 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 25th June 2025 - 08:45 AM