![]() |
![]() ![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
Post
#621
|
Musafir ![]() |
mmmm ce bun!
am luat si eu azi niste pleurotosi, am niste supa de rata ramasa de la mama - o sa fac ciulama cu mamaliga maine seara. vreau si eu reteta de la praji cu migdale, poate am timp in weekend sa o fac... |
|
|
![]()
Post
#622
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
forte, am postat-o aici . E foarte usor de facut si e super buna. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#623
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Leea oare ti-am spus c-am facut pana la urma sufleul cu telemea si ciuperci?
Foarte bun! insa aspectul n-a reusit dupa standardele mele (ca s-a desumflat). Tie-ti ramane "cozonacul" umflat? altfel prajitura facuta de oaie zilele trecute, am mai facut-o odata de data asta avand si reteta, nu din amintiri, e excelenta. O s-o pun la praji zilele astea va pup |
|
|
kalua |
![]()
Post
#624
|
Musafir ![]() |
Neaparat sa pui reteta,h. Saptamana viitoare fac tort cu capsune, blatul fiind cremesul tau fals. Chiar sunt curiaoasa daca va iesi asa bun cum imi imaginez eu. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#625
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
hashulet, ma tem ca e o regula cu sufleurile sa se dezumfle dupa ce le scoti din cuptor. Am incercat sa intep foarte bine foaia de deasupra cu furculita, ca sa aiba pe unde sa rasufle, dar tot a ramas loc intre foaie si umplutura. Mai bine mi-a iesit cand nu am inchis de tot foaia peste umplutura, respectiv am lasat o marginile neunite in mijloc, cat de un deget si am dres "crapatura" cu cascaval ras pentru aspect. Inca mai studiez problema...
Uite si un aperitiv care a avut succes in zilele astea la noi: CLATITE FRAGEDE CU CIUPERCI 500 g ciuperci (bune ar fi hribele..) 1 cana iaurt/lapte batut 2 oua 2 linguri cu varf de faina 1 varf de cutit bicarbonat sare, piper eventual si verdeata ulei pentru prajit Ciupercile se taie lamele si se calesc in putin ulei sau se fierb, cu sare. Se bate iaurtul cu sare, piper multisor si bicarbonatul, apoi se adauga ouale batute si faina. La sfarsit: ciupercile gatite. Aluatul este ca si cel de clatite. Intr-o tigaie cu ulei incins se pune cate o lingura din acest amestec si se prajeste pe ambele parti. Merg excelent cu o salata sau cu tzatziki. A propos de prajituri cu capsune, dintotdeauna mi-a placut una pe care o facea mama cand eram copii, foarte simpla: - un pandispan normal din vreo 6 oua - crema (200 g unt, 200 g zahar pudra, 2 linguri cacao, 1-2 galbenusuri crude) - se intinde peste blat dupa ce s-a racit - peste crema vin capsunele crude, intregi, una langa cealalta, aliniate frumos ca la razbel (cam 1-1,5 kg in total). Cand m-am mutat cu sotul meu o faceam si eu de multe ori - pentru noi doi era nevoie de o tava sambata si inca una duminica, atata ne placea. Genul ala de se mananca la norma... Vremuri!... Poate o incercati si voi; e mare nebunie. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#626
|
Musafir ![]() |
Voi pune si eu reteta de tort cu capsuni traditional (traditional la nemti vreau sa zic, cred ca nu exista casa in care sa nu se faca dintr-asta cel putin o data la doua saptamani cand e timpul capsunelor. Mie nu-mi plac capsunele si de-asta nu ma omor deloc).
Despre sufleuri: cica asta-i marea arta si la bucatarii cu cateva stelute, sa nu li se lase capodopera cand o scot din cuptor. (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif) |
|
|
![]()
Post
#627
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Despre sufleuri: cica asta-i marea arta si la bucatarii cu cateva stelute, sa nu li se lase capodopera cand o scot din cuptor. (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif) eu cred ca e o taina pe care n-o spune nimeni (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif) ... si culmea ca sufleurile in general sunt tare faine insa numai gandul ca IAR nu-mi iese ma face sa renunt. Sau cand e umflat, rumenel si frumusel in cuptor ii chem pe toti la masa ...mancam direct din cuptor (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) merg sa vad ce mai gatiti si sa ma inspir. E o vreme la noi .... (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) ... n-am chef de nimic am gasit o reteta interesanta de pricomigdale si dupa ce o incerc (si iese) o scriu la praji pt posteritate |
|
|
![]()
Post
#628
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
ok! tot eu
fac o ciorba acra de inimi si pipote (reteta prima oara cand am vazut-o pomenea zeama de varza) varza a la Cluj mancare de masline cu piept de pui am o cartulie 'enciclopedia bucatariei mediteraneene' ... imi ploua-n gura de cat ori o rasfoiesc, iar azi am dat de o reteta de dulce: niste bile umplute cu curmale ... sunt aromate cu apa de trandafiri si cu apa de flor de portocal ...am mancat odata niste biscuiti la o fosta colega de munca, algerianca si aveau o aroma tare tare placuta (alta decat 'banala' vanilie) si mi-a spus ca-i apa de flori de portocal. Foarte fina si placuta, deci va povestesc mai mult cand am motiv spor la treburi ah! uitati si nautul cu jambon de Parma (reteta e la pagina 2) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/3-1.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#629
|
Musafir ![]() |
Eu fac azi camembert de mai multe soiuri in bacon la cuptor. Pe langa, o salata verde (de-aia "frunza de stejar") cu rosii si ardei capia prin ea.
Maine o pun de-o musaca, dar fara cartofi, numai cu vinete si dovlecei, cu sos bechamel si parmezan pe de-asupra. |
|
|
![]()
Post
#630
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Noi am papat acum carnati de mistret cu piure si acritura. Bun!
Am facut tiramisu si maine am in plan sa fac o rulada. O sa mai pregatesc spaghete bolognese (saptamana trecuta le-am ratat), ficatei in sos, ceva chinezarie, pui cu legume la cuptor si poate niste fursecuri cu migdale. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 25th June 2025 - 08:45 AM |
|