![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 44 Joined: 4-May 07 From: Bucuresti Member No.: 1,581 ![]() |
Imi pare rau oliviana sa aud una ca asta si stiu din surse sigure ca intamplari din astea au loc mai frecvent decat ne putem imagina in minunata tarisoara in care traim. Partea trista e ca prea putine femei indraznesc sa vorbeasca despre ce li s-a intamplat, desi le inteleg, dar asta face ca cercul vicios sa continue. Si mai trist e faptul ca aceste femei care au suferit un abuz de genul acesta, raman cu multe traume dupa...multe nu mai reusesc sa gaseasca placere intr-un act sexual normal sau se aleg cu scaderi grave ale self-esteemului care la randul lor au o serie de repercursiuni negative. Si daca aveati impresia ca mai rau de atat nu se poate, ei bine psihologii si terapeutii din Romania sunt foarte slab pregatiti si rar se gaseste cate unul care chiar ar putea ajuta in astfel de cazuri. Solutia? Habar nu am! Tot ce pot sa spun e ca e trist...groaznic de trist. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ok, uite am o alta solutie mai simpla. da mi adresa si il impusc pe idiot sau mai bine pun baietii sa il aranjeze putin. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 325 Joined: 2-May 07 Member No.: 1,565 ![]() |
just! (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) ....ochi pt pchi ..etc. niste baietei "binevoitori" l-ar potoli un pic. doar sa nu se razbune tit pe ea
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,086 Joined: 23-February 07 From: galati Member No.: 1,242 ![]() |
oliviana imi pare rau.
ieri s-a intalnit intamplator prin cartier cu tipul,nu ia mai zis nik nici macar nu s-a mai uitat la ea.ea se simte un pic mai bine,cred k e mai puternica decat am crezut . |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 44 Joined: 4-May 07 From: Bucuresti Member No.: 1,581 ![]() |
oliviana imi pare rau. ieri s-a intalnit intamplator prin cartier cu tipul,nu ia mai zis nik nici macar nu s-a mai uitat la ea.ea se simte un pic mai bine,cred k e mai puternica decat am crezut . eu tot cred ca trebuie speriat el putin, pentru ca va continua sa faca asta cu alte fete. ati putea sa ii inscenati ceva dar pentru asta trebuie mai intii sa mergeti la politie sa va aprobe. daca ai zis ca tipul nu o baga in seama inseamna ca el nu se simte vinovat cu nimic. sper ca vecina ta sa se simta mai bine |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Abia acum am apucat sa citesc si eu topicul asta...printre randuri. Mai fetelor, e groaznic sa aud ca asa ceva se intampla. Primul lucru la care ma gandesc Katy, cu privire la vecina ta....nu putea sa-l loveasca undeva..unde-l doare mai tare?! Eu zic ca omul ala trebuie pedepsit si vecina ta trebuie sa le spuna parintilor, pentru a fi alaturi de ea. Stiu si eu de obsesia tatilor, ca fetele sa fie virgine pana la casatorie etc si contradictia cu vremurile noastre...dar trebuie sa o inteleaga. Acum n-o sa mai ma leg de adolescentele din ziua de azi...care se 'vand' prea repede as spune eu. E problema lor ca vor sa se maturizeze brusc...
Am avut si eu 2 prietene care au trecut printr-un viol...cred c-au ramas cu sechele de acolo sau nu erau ele intregi la minte...nici inainte. Sa nu ma condamnati...dar unele persoane au darul de a trai in lumea lor inchipuita, care nu corespunde realatitatii. Sper totusi ca Dumnezeu sa aiba grija de nebunii care comit astfel de fapte...pentru ca legea compensatiei trebuie sa functioneze si in acest caz. Imi amintesc ca strabunica mea, la 81 de ani cand a intrat un tip pe la 50 de ani peste ea in casa in stare de ebrietate si a incercat s-o violeze s-a opus cu tarie, desi era o mana de om...si ala, care era un puscarias proaspat iesit din puscarie n-a reusit s-o doboare. S-a ales cu ceva rani...dar ele s-au vindecat. Nu stiu...ma gandesc ca fetele astea tinere nu opun suficienta rezistenta.....poate gresesc. Oliviana, imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva. A te inchide in tine nu-i solutia cea mai buna. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,086 Joined: 23-February 07 From: galati Member No.: 1,242 ![]() |
Abia acum am apucat sa citesc si eu topicul asta...printre randuri. Mai fetelor, e groaznic sa aud ca asa ceva se intampla. Primul lucru la care ma gandesc Katy, cu privire la vecina ta....nu putea sa-l loveasca undeva..unde-l doare mai tare?! Eu zic ca omul ala trebuie pedepsit si vecina ta trebuie sa le spuna parintilor, pentru a fi alaturi de ea. Stiu si eu de obsesia tatilor, ca fetele sa fie virgine pana la casatorie etc si contradictia cu vremurile noastre...dar trebuie sa o inteleaga. Acum n-o sa mai ma leg de adolescentele din ziua de azi...care se 'vand' prea repede as spune eu. E problema lor ca vor sa se maturizeze brusc... Am avut si eu 2 prietene care au trecut printr-un viol...cred c-au ramas cu sechele de acolo sau nu erau ele intregi la minte...nici inainte. Sa nu ma condamnati...dar unele persoane au darul de a trai in lumea lor inchipuita, care nu corespunde realatitatii. Sper totusi ca Dumnezeu sa aiba grija de nebunii care comit astfel de fapte...pentru ca legea compensatiei trebuie sa functioneze si in acest caz. Imi amintesc ca strabunica mea, la 81 de ani cand a intrat un tip pe la 50 de ani peste ea in casa in stare de ebrietate si a incercat s-o violeze s-a opus cu tarie, desi era o mana de om...si ala, care era un puscarias proaspat iesit din puscarie n-a reusit s-o doboare. S-a ales cu ceva rani...dar ele s-au vindecat. Nu stiu...ma gandesc ca fetele astea tinere nu opun suficienta rezistenta.....poate gresesc. Oliviana, imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva. A te inchide in tine nu-i solutia cea mai buna. roxanica degeaba ne gandim acuma daca ar fi facut asa sau altfel,k numai are nici un rost.sa stii k s-a zbatut cat a putut ea si chiar avea vanatai.sper si eu sa simta mult mai bine. |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Bineinteles Roxanica, cu mintea de acum nici eu nu imi imaginez cum ar putea abuza cineva de mine si eu sa stau cu mainile in san. As fi in stare sa il omor fara sa clipesc, daca nu inainte cel putin dupa. Dar incerc sa ma pun in pielea unei fete de 16-17-18 ani care merge cu vecinul pe care il cunoaste de multa vreme pana la garaj si nu banuieste pana in ultima clipa ca imbecilul are alte planuri. Aici intervine o chestie pe care nu prea stiu sa o explic eu bine in teremeni psihologici dar stiu sigur ca e adevarata. Si anume ca ti-e mai usor sa ripostezi daca agresorul este un necunoscut decat daca e cineva cu care ai stabilit anterior un oarecare raport de incredere. Pentru ca intervine un soi de jena peste shocul initial si poate fata spera pana in utlimul moment ca e doar o scapare de a lui si ca o sa se opreasca la timp.
Chestia asta cu stabilirea raportului de incredere are un impact mai mare asupra creierului nostru decat ne putem noi imagina. Daca nu ai trait-o pe pielea ta nu prea ai cum sa intelegi. Ca sa explic si mai bine, o sa ma folosesc de un videoclip f popular pe youtube. Urmariti cu mare atentie clipul urmator. O sa vi se para bulshit, o sa ziceti ca asa ceva e imposibil si totusi nu e chiar asa. E drept ca unele persoane sunt mai usor sugestionabile decat altele dar pana la un punct cu totii suntem. Derren Brown - Russian Scam (NLP) Acum urmariti aceeasi smechereie explicata zic eu destul de bine in termeni de NLP(daca nu sunteti familiarizati cu unii dintre acesti termeni, puteti sa ma intrebati ca va explic): Russian Scam explained Acum incercati sa faceti cumva o legatura intre ce ati vazut si subiectul pe care il dezbatem. Vi se aprind niste beculete nu? Daca nu...o sa fac si explicatie pe cazul de fatza daca e necesar, dar sunt sigura ca o sa prindeti voi ideea (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Angelu, ambele filmulete sunt very interesting. Si mi s-au aprins beculetele de care zici tu....dar ma intreb daca lui Derren Brown ii reusea chestia asta cu oricine?! Eu as zice ca-i reuseste decat cu oamenii mai nesiguri pe ei.
Legat de cazul vecinei lui katy, ai mare dreptate. O pustoaica de 18 ani, nu e atat de coapta la minte. E logic sa privesc situatia din punctul meu de vedere...si cu minte de la aproape 29 de ani. Eu imi amintesc ca in liceu eram mai baietoaica si aveam ceva mai mult tupeu cu cei cunoscuti...in fine...fata nu trebuie sa ramana cu sechele si trebuie sa gaseasca un sprijin in parinti. Nu cred ca niste oameni adulti, cum sunt parintii ei, ar judeca situatia gresit. |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nu prea cred ca e vorba de siguranta/ nesiguranta de sine. Sugestionabil nu implica sa fii nesigur pe tine. E mai mult o chestie de context, de abilitatea celui care iti induce starea asta de transa si de cat de sugestionabil esti.
Uite, spre exemplu ... Robbie Williams nu mi se pare a fi un tip nesigur pe el, in fond da cele mai tari showuri in fata a stadioane pline de oameni. Deci nu cred ca se pune problema de nesiguranta de sine. Si totusi.... Derren Brown - Robbie Williams Trick of Mind Tipul asta, Derren e destul de abil si stie ce face, am vazut multe inregistrari cu el din showuri live deci eu sunt convinsa ca nu e vorba de o shmecherie. Chiar daca la prima vedere pare ca nu face nimic deosebit, daca stai sa analizezi, fiecare cuvant pe care il spune, fiecare gest si tonalitatea vocii au un rol in "schema" |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Da..super si filmuletul asta. Robbie e unul din preferatii mei, asta nu c-ar avea legatura cu subiectul.
Angelu' tipul chiar stie ce face...dar gandeste-te la vecinul tipei de 18 ani...crezi ca-i atat de subtil? Probabil e convins ca fata nu le va spune parintilor...dar daca-i da socotelile peste cap?! In sinea lui crede ca oamenii pot fi previzibili, dar nu tot timpu'-i asa. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th July 2025 - 07:18 AM |
|