![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
jolie, urzicuta ta este un Coleus (Coleus blumei mai exact)... iar cea a carei denumire nu o cunosti este Syngonium (Syngonium podophyllum).
Coleusul nu este deloc pretentios la conditiile de mediu dar este foarte setos. Syngonium-ul apreciaza lumina dar nu suporta razele directe ale soarelui (se deschide prea mult la culoare) si adora sa atmosfera cu umiditate ridicata (adica ii plac pulverizarile dese pe frunze). Numele stiintific al Craciunitei este Schlumbergera si nici ea nu suporta razele directe ale soarelui dar nici umiditatea ridicata (fie ea in substrat sau in aer). Planta rontaita de pisici este un palmier, asa cum spunea fortelady e posibil sa fie Areca (o poza mai clara poate fi de ajutor)... iar ficusul este Ficus elasitca sau ficus comun. Toate sunt foarte frumoase. Sa te bucuri de ele! misssn7, multumesc pentru aprecieri. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Hibiscusii, indiferent de culoare sunt printre plantele mele preferate. Ultima floare este floare de Adenium (Adenium obesum). Adeniumul face parte din categoria plantelor grase/suculente si mai este numit Trandafirul desertului. Si mie imi plac teribil de mult florile lui. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 344 Joined: 11-March 07 Member No.: 1,329 ![]() |
(IMG:http://i206.photobucket.com/albums/bb79/danati3/DSCF3171.jpg)
Gata, am reusit, mersi de ajutor. (IMG:style_emoticons/default/322.gif) Ele sunt cele doua gloxinii ale mele pe care le-am primit sub forma de bulb, si care nu credeam sa le vad inflorite. Am stat si m-am uitat la pamantul gol cateva luni ( le am mai din toamna ). Cea mare are acum are si mai multe cupe, vreo opt cred, iar cea mica e superba cand se desface de tot. O sa incerc sa le mai fac poze cu ele. Si cu celelalte flori, ca am destul de multe si unele sunt chiar frumoase. Si off topic pentru @valentina30 : si eu am pisicute dar le pun in permanenta un ghiveci pentru ele cu seminte de griu sau de gazon si nu prea mai atenteaza la celelalte plante. Se gaseste la standurile cu seminte si " iarba pentru pisici"... chiar asa ii zice, e un amestec din mai multe plante care le plac lor. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 751 Joined: 14-April 07 Member No.: 1,478 ![]() |
Valentina30, multumesc mult pentru sfaturi...am observat ca urzicutei ii place mult apa.
Danati, din pacate pisicilor mele nu le place iarba pentru pisici...deloc..am incercat sa le pun grau si tot degeaba. In schimb adora dracena..pe care am dus-o la servici, pentru ca nu avea viata lunga in casa mea. In rest..incerc sa le tin cat mai departe de flori...mai precis pe una din ele, ca ea este capul rautatilor. Foarte frumoase gloxiniile tale.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
da, asta e numele :Syngonium am si eu unul (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
si la noi dracena e drogu' matzelor, pisica prietenului lu' soramea rontzaie cu pofta din ea ori de cate ori crede ca nu o vedem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 751 Joined: 14-April 07 Member No.: 1,478 ![]() |
Sa o stropeasca cu apa..pe matza....(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Asta a fost prima mea dracena...dupa care mi-a parut tare rau....Se vede ce soarta a avut! (IMG:http://i45.photobucket.com/albums/f96/artimonirina/JOLIE/5680b63662463dbbab2dc19b786f1674.jpg) |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
eee sara a invatat ca nu are voie. la ea acasa. da' cand o mai lasa la noi, cum ai intors capul cum se infiinteaza "nevinovata" sub ghiveci. tragi un racnet la ea, se uita nevinovata "eu sunt SUB dracena, nu MANANC dracena".
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
jolie, e superba matza. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Imi plac tare mult animalele de casa, iar pisicutzele mici sunt slabiciunea mea. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) scuze de off-topic (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Multumesc...o iubesc mult (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 33 Joined: 11-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,925 ![]() |
Multumesc frumos inca o data... Multumesc si pentru primirea frumoasa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pot oferi lastari si frunze doritorilor... Intr-adevar ai niste flori supeeerbe !!! dar cred ca ai si spatiu unde sa tii atatea... eu din pacate stau la 2 camere si am un balcon f mic, asa ca spatiul e mai mult decat limitat...dar cu toate astea am si eu destule (din pacate fara fotografii) hibiscus rosu, roz si galben (care inca nu au inflorit si nici nu dau semne), impatiens (sporul casei) ciclam, roz batut, mov batut, rosu si rosu satirat cu alb, achimenes mov si cateva soiuri de kohleria, syngonium podophyllum, lantana (cameleon), o violeta de parma, un aloe...si daca tot stai si tu in bucuresti, poate luam legatura si facem schimb...mie mi-au placut fff mult la tine gloxiniile |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fiica-mii i-a cumparat azi tac'su un cactus. Mi-a dat telefon foarte fericita si mi-a zis ca acuma se gandeste ce nume sa-i puna. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Forte, asa ca asteapta-te sa vin cu nelamuriri. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 04:53 PM |
|