![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#181
|
Musafir ![]() |
Daaa, cremsnitul ala fals mi se pare mie perfect ca blat de tort, cu stratul ala de crema. Si eu fiind cea care face torturile, eu aleg ce si cum fac. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Dar l-au laudat toti de numa.
Reteta de mouse am gasit-o pe Net, noroc c-am citit-o cu atentie inainte de a ma apuca de ea, era gresita si nu mi s-ar fi prins mousseul in veci si-n pururi. Asa ca am facut cum am crezut eu de cuviinta si-a iesit perfect. Revin mai tarziu cu reteta. Deci blatul se face din jumatatile de cantitati pe care le-a scris cleo. Pentru mousse am incalzit bine (atat cat sa nu fiarba) vreo 300 ml frisca lichida si am pus in ea 5 batoane de vanilie, taiate de-a lungul, scobita maduva din ele si apoi taiate in 4-5. Am lasat sa se raceasca vreun sfert de ora. Apoi am pus-o la Bain Marie si am amestecat-o cu 7 galbenuse si vreo 4-5 pliculete cu zahar vanilat (de-ala de-a doctorului Oetker, cu vanilie adevarata) pana a devenit o crema albicioasa. Daca folositi gelatina in foite, care trebuie inmuiata, inmuiati-o, storceti-o si puneti-o acum in crema, amestecand bine. Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Intre timp am batut 800 ml frisca lichida si dupa aceea am amestecat-o cu crema de vanilie. Am pus un inel in jurul blatului, am turnat crema, am nivelat-o si am dat-o la frigider pana pe a doua zi. |
|
|
![]()
Post
#182
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
povestea cataifului (ekmek kataifi)
luati d-voastra "coca' de kataif si-o presarati (blatul sa aiba inaltime 1,5 -2 cm ) intr-o tava bine unsa cu unt, apoi taiati bucatele de unt si puneti din loc in loc pe toata foaia. Se da la cuptorul incins pana se rumeneste se face o crema din: 1 l lapte aromat cu coaja de la 1 lamaie si 2 plicuri de zahar vanilat, 10 galbenusuri, 350g zahar si 4-5 linguri amidon. Ideal in bain-marie iar daca nu, aveti grija sa amestecati incontinuu sa nu se arda. sirop: 250 - 350 ml apa + zeama de la o lamaie se dau in clocot si se toarna peste kataiful scos din cuptor si racorit (nu racit) batem 350 ml frisca lichida, coacem 2 pumni de nuca si-i macinam grosier. peste blatul (care intre timp si-a tras siropul) punem crema racita, frisca si presaram nucile la crema trebuie sa mai lucrez caci mama spune nu-i aia din amintirile ei de pe vremea stundentiei ... am gasit ceva interesant (reteta) numit pana cotta si cred ca despre asa ceva vorbeste ea .... mai vedem oricum e excelenta si-asa (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/cataif.jpg) |
|
|
contraste |
![]()
Post
#183
|
Musafir ![]() |
Daaaaaaa! Cred că asta prepar astăzi!
|
|
|
sushi |
![]()
Post
#184
|
Musafir ![]() |
eu am facut de curand un tort foarte gustos si frumos (tort inghetat de lamaie in carcasa de ciocolata), fara a fi nevoie sa folosesc cuptorul, reteta o am deja publicata in net dar nu stiu daca e voie sa dau link direct spre site-ul respectiv, daca nu atunci o sa pun reteta si pozele aici.
|
|
|
fortelady |
![]()
Post
#185
|
Musafir ![]() |
sushi (IMG:style_emoticons/default/welcome.gif)
linkuri catre site-uri romanesti nu prea e indicat sa punem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dar poti scrie reteta aici- doar iti apartine nu? |
|
|
sushi |
![]()
Post
#186
|
Musafir ![]() |
sushi (IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) linkuri catre site-uri romanesti nu prea e indicat sa punem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dar poti scrie reteta aici- doar iti apartine nu? pai tocmai ca-mi apartine, e publicata pe un site de specialitate, iti trimit adresa pe pm si decizi tu daca se poate sau nu pune ca sincer nu vreau s-o mai scriu o data si iar sa incarc pozele si tot asa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#187
|
Musafir ![]() |
pai, o copiezi de acolo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) simplu, cu copy paste
oricum, aici nu se pot pune atasuri directe, daca vrei sa pui p[oze va trebui sa le urci pe un server extern (in sectiunea de "ajutor" ai explicatii cum se face) |
|
|
sushi |
![]()
Post
#188
|
Musafir ![]() |
Ingrediente pentru un tort (8 portii zic ei dar aici se mananca portii-mamut)
200 grame ciocolata de menaj 20 g unt 4 oua 180 g zahar praf suc si coaja de la 2 lamai 12 foi de gelatina 250 ml smantana lichida unt (suplimentar) O forma rotunda se unge cu unt si se acopera cat de nivelat posibil cu hartie de copt. Ciocolata se topeste pe aburi cu 3 linguri de apa. Se ia de pe aburi, se amesteca untul. Ciocolata se toarna in forma si se roteste forma astfel incat si peretii sa fie acoperiti (ca la crema de zahar ars). Se pune la frigi sa se intareasca. Ouale se separa. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si coaja de lamaie. Gelatina se pune in apa rece la inmuiat. Frisca se bate si se pune la rece. Se incalzeste sucul de lamaie. Se scurge gelatina si se pune in sucul de lamaie. Se lasa la racorit si apoi se amesteca treptat cu galbenusurile cremuite. Albusurile se bat pana ajung ca o spuma tare. Jumatate din cantitatea de albusuri si jumatate din cea de frisca se amesteca (scuzati cacofonia) cu galbenusurile. Celelalte jumatati de compozitii se amesteca apoi si ele, foarte finutz. Compozitia rezultate se toarna in oala, se niveleaza si se baga la congelator pentru 6 ore. Circa un ceas inainte de servire se scoate tortul din congelator, se intoarce forma, se scoate tortul afara din ea si, inainte de a se taia se lasa la decongelat in frigider. Am topit ciocolata pe aburi, cu 3 linguri de apa (IMG:http://img236.imageshack.us/img236/1539/dscn0837do0.jpg) am uns o forma rotunda (oala in cazul meu) cu unt si am tapetat-o cat se poate de bine cu hartie de copt cand s-a topit am adaugat untul si am amestecat cu compozitia asta am tapetat forma cat de bine m-am priceput am batut albusurile spuma (IMG:http://img236.imageshack.us/img236/3245/dscn0845kw9.jpg) si frisca (IMG:http://img234.imageshack.us/img234/2266/dscn0846nq8.jpg) si galbenusurile. (IMG:http://img234.imageshack.us/img234/2016/dscn0848tb6.jpg) In reteta nu scria unde se amesteca si coaja de lamaie asa ca eu am zis ca galben la galben si-am adaugat-o galbenusurilor. Am incalzit sucul celor celor 2 lamai si i-am adaugat gelatina (IMG:http://img234.imageshack.us/img234/901/dscn0850nl4.jpg) apoi am amestecat galbenusurile (IMG:http://img236.imageshack.us/img236/286/dscn0852ro1.jpg) apoi incet si pe rand toate compozitiile le-am amestecat intr-una si am turnat rezultatul in oala tapetata cu ciocolata care intre timp a stat in frigider (IMG:http://img236.imageshack.us/img236/5648/dscn0853af4.jpg) apoi am bagat la congelator pentru min. 6 ore. Cand s-a betonat am scos-o din forma si am scos hartie de copt, am intors-o pe o farfurie si gata (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mentionez ca nu iese super mare dar e buna de tot (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:http://img262.imageshack.us/img262/1402/dscn0878vh1.jpg) se scoate din congelator cu 1 ora inainte de consumare si se lasa sa se decongeleze in frigider. Congelarea se face numai ca sa se poata scoate hartia de pe ea. (IMG:http://img504.imageshack.us/img504/111/dscn0879dk6.jpg) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#189
|
Musafir ![]() |
mama ce bine arata!!!!!!!!!!!
super faina! |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#190
|
Musafir ![]() |
cat inseamna 12 foi de gelatina? eu am gasit numai in plic....
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 05:49 PM |
|