IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 8 9 10 11 12 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
divi2007
post Jul 13 2007, 06:01 PM
Post #91

Musafir

fetelor ziceti mi si mie pls o reteta de biscuti si de fursecuri ca imi plac de mor (IMG:style_emoticons/default/pls.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Leea
post Jul 14 2007, 07:04 PM
Post #92

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 352

Kalua, ai pus undeva reteta asta de tort? Arata grozav! (uite aici mi-ar trebui un emoticon care sa plescaie!)

Divi, incearca

NON PLUS ULTRA
300 g faina
250 g margarina
3 oua
3 linguri zahar pudra
280 g zahar tos
gem de caise

Intai se face o coca din: faina, margarina, cele 3 galbenusuri si zaharul pudra. Se intinde o foaie cam de 3-4 mm grosime. Se decupeaza rondele cu un paharel de lichior si se pun in tavi (nu trebuie unsa, nici pudrata cu faina), unul langa celalalt, oricat de apropiate, fiindca nu mai cresc la copt. In general eu lucrez cu mai multe tavi, pe care le pun in cuptor in acelasi timp, suprapuse. Din cantitatea asta ies cam 3 tavi de rondele. Se dau la cuptor, la foc mediu, cam 10 minute (sa nu se rumeneasca).
Intre timp cele 3 albusuri ramase se bat spuma tare, se adauga apoi zaharul tos si se bate in continuare pana s-a topit si bezeaua este tare. Se toarna intr-un sprit pentru creme sau intr-o punga taiata la colt.
Se scot tavile din cuptor si pe fiecare rondea se pune cu spritul un mot de bezea (se poate si cu lingurita, dar dureaza mai mult). Se face focul mic-mic si tavile se vara din nou in cuptor, de data asta cu usa cuptorului deschisa pe jumatate. Se tin in cuptor pana cand atingand bezeaua cu degetul usor, simtim ca e calda bine, aproape fierbinte, chiar daca e moale (cu usa cuptorului deschisa fursecurile se coc aprox. 40-60 min., in functie de cat de tare a fost focul. Cuptorul trebuie sa fie in permanenta cald, dar nu prea fierbinte, ca sa nu ingalbeneasca bezeaua.)
Se scot fursecurile pe o tava. Pana se racesc, bezeaua este complet intarita - chestie de minute. Apoi rondelele se lipesc cate doua cu un strat subtire de gem.

Suna destul de laborios, dar nu este din punctul meu de vedere. In plus, sunt niste fursecuri foarte spectaculoase si se topesc in gura.

+Quote Post
Cleo
post Jul 21 2007, 03:45 PM
Post #93

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

Clatite- crepes

deci eu pun:
2 paharute de faina (350 g)
1 ou
lapte pana ajungem aproape de consistenta finala (2/3 din lichidul necesar)
apa minerala sau sifon pana la o consistenta putin mai densa decat apa
1 vf de lingurita praf de copt (facultativ)
esenta de rom
un praf de sare
puteti pune si vreo lingura de zahar dar nu e absolut necesar

secretul este o tigaie de teflon bine bine incinsa.
punem un strop de ulei, il imprastiem prin tigaie, mai asteptam cateva secunde si tinand tigaia inclinata turnam cam jumatate de polonic de coca si o imprastiem rotind tigaia in toate sensurile (nah ca mai bine nu stiu sa explic dar asta ar trebui sa stie oricine (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

le scoateti una peste alta si le lasati acoperite ... raman moi si a doua zi (daca apuca) .... ies cel putin 20 de clatite din cantitatea de mai sus (nu le-am numarat drept sa va spun dar iese un teanc maricel)

sunt faine cu dulceturi dar si cu ciocolata nutella, ba chiar si cu miere sau sirop de artar

+Quote Post
walpurgik
post Jul 21 2007, 03:56 PM
Post #94

Musafir

Stiam eu de ce n-am intrat la topicul asta pana acuma. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
Voi, fetelor, de unde ati invatat sa faceti atatea prajituri? Va ies dupa reteta? Eu mancare gatesc destul de bine, dar la prajituri mi se pare chinu' de pe lume.

+Quote Post
divi2007
post Jul 21 2007, 04:12 PM
Post #95

Musafir

leeee thx mult de tot o sa le incerc (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif)

+Quote Post
kalua
post Jul 21 2007, 04:47 PM
Post #96

Musafir

QUOTE(walpurgik @ Jul 21 2007, 03:56 PM) *
Stiam eu de ce n-am intrat la topicul asta pana acuma. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
Voi, fetelor, de unde ati invatat sa faceti atatea prajituri? Va ies dupa reteta? Eu mancare gatesc destul de bine, dar la prajituri mi se pare chinu' de pe lume.

La prajituri, torturi e bine sa respecti retetele (deci trebuie sa lucrezi cu cantar) si cum mai toate retetele de pe forum sunt incercate trebuie numai sa-ti faci curaj si sa te apuci de ele. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Inafara de asta noi suntem pe-aici daca ai vreo intrebare cand esti in toiul procrearii. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
walpurgik
post Jul 21 2007, 05:10 PM
Post #97

Musafir

kalua, sweetie, un' gasesc cantar de bucatarie ca n-am? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) La hypermarket sau...?

+Quote Post
kalua
post Jul 21 2007, 05:15 PM
Post #98

Musafir

Se gasesc si acolo. Daca nu, atunci la magazinele cu aparate electrocasnice.
Si un pahar gradat ajuta.

+Quote Post
Cleo
post Jul 21 2007, 06:48 PM
Post #99

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

wal repetitia e mama invataturii.

am fost intrebata daca-mi place sa gatesc. V-ar suprinde daca v-as spune 'nu in mod deosebit' ?
Insa la prajituri e alta poveste, chiar imi place sa le fac si probabil placerea-mi creste si de la laudele primite de la degustatori (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) hahaha

deci eu sunt un backup pt kalua si zic si eu: orice intrebare lansati-o si cu drag va dezvaluim tainele cele mai tainice (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

asa-i masurile trebuie respectate insa in timp iti dai seama daca are consistenta care trebuie si eventual mai adaugi lichid sau faina. Vorbesc de retete de pe net altele decat cele puse de noi. Ce scriu e incercat si stiu sigur ca si ce scrie kalua si cred ca si cu retetele de la fetele mai active in bucatarie: forte, marbella, ala, leea e la fel.
right?

+Quote Post
kalua
post Jul 21 2007, 07:35 PM
Post #100

Musafir

Eu as prajituri mult mai des dar colocuitorii mei nu se omoara cu dulcele, mananca o bucata, daca le place din cale-afara poate si a doua si apoi gata. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)

+Quote Post

45 Pages V  « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 4th May 2025 - 07:10 PM