IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 11 12 13 14 15 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
Cleo
post Aug 8 2007, 05:21 PM
Post #121

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

girlies (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

eu sunt din Harghita si-apoi acolo am vazut la magazinele de artizant si souveniruri in principal sau intr-un sat Corund (tot in Hr) unde toti sunt mesteri olari si au magazinashe la poarta cu minunatiile pe care le fac. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Master of Norule...
post Aug 8 2007, 05:41 PM
Post #122

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Daca-i in Harghita mai merge poate ajungem pe acolo la un mom dat si atunci imi cumpar unul.
Si uite ca anul trecut tot am mers la Sf Ana de cateva ori mai mergeam mai departe daca stiam.Nu-i bai ii vine randul.
Multumesc Cleo.

+Quote Post
Marbella
post Aug 12 2007, 08:49 PM
Post #123

Incurabil

Group: Membru de Onoare
Member No.: 235

Si astazi pentru ca mi-a fost pofta de gogosi:

(IMG:http://i48.photobucket.com/albums/f238/marcela5ro/P08-12-07_20.25.jpg)

(IMG:http://i48.photobucket.com/albums/f238/marcela5ro/P08-12-07_20.30.jpg)

Pozele nu sunt grozave ca le-am facut iar cu telefonul.

+Quote Post
divi2007
post Aug 12 2007, 10:22 PM
Post #124

Musafir

doamne ce pofta mi e, (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) maine imi cumpar gogosi ca de facut nu ma pricep si sa fiu sincera nu am nici chef

+Quote Post
jolie
post Aug 12 2007, 11:04 PM
Post #125

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 1,478

Arata suuper bine. Imi este tareee pofta!!!!

+Quote Post
kalua
post Aug 16 2007, 06:17 PM
Post #126

Musafir

Simplu si repede de preparat:

Strudel cu mere cu aluat frantuzesc cumparat

Se curata mere - cam 750 g - de coaja, se taie in bucati nici prea mari, nici foarte mici. Se intinde foaia de aluat pe tava in care s-a pus hartie de copt (de pergament). Se pun merele pe mijlocul foii (de-a lungul), se presara cu zahar si scortisoara, cine vrea poate pune si stafide. Se "inchide" aluatul parte peste parte. Partea de dedesubtul incheieturii se unge ori cu apa, ori cu ou batut (ca sa se prinda bine de cealalta bucata de aluat). Se lipeste bine incheietura. Pe deasupra se unge iar cu apa sau cu ou batut. Se da la cuptorul preincalzit (200°C), 20-25 minute. Cand e gata se cerne niste zahar pudra pe deasupra.

Foarte bun e cald, servit cu inghetata de vanilie. Pe inghetata puteti pune o frunza, doua de menta proaspata pentru decor.

+Quote Post
walpurgik
post Aug 16 2007, 06:22 PM
Post #127

Musafir

kalua, cat am fost al turci astia aveau in boluri mari toate natiile de plante aromatice ale pamantului, caci am ros ca o caprita salate cu menta si rozmari si alte ierburi crude. Pe la noi nu prea stiu de unde le-as putea procura. La voi se gasesc in marketuri, la legatura ca patrunjelul & co.
Cat despre strudel, sa intelega ca merele sunt feliate si nu date prin razatoare? Mie imi place si cu scortisoara peste ele. Oricum tre' sa fie bun. Mie mi-e totusi un pic oroare de foetaje si aluat frantuzesc pt ca-s cam grase, ce zici?

+Quote Post
kalua
post Aug 16 2007, 06:35 PM
Post #128

Musafir

Foietajul e gras, e facut, ca toate lucrurile bune (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , cu unt. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Dar de la o singura bucata de strudel dintr-asta pun mana-n foc ca nu se-ntampla nimic grav. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Scortisoara am uitat-o, stai ca editez acum (mie nu-mi place deloc aroma ei la dulciuri, de-asta probabil am banat-o).
Merele se taie bucati, nu felii. Explicatia: exteriorul lor va deveni moale de tot, dar in interior raman ceva mai tari, astfel incat sa ai pe ce musca.
Cam asa arata:
(IMG:http://www.biopartner.ch/echtbio/images/cm/rezApfelstrudel.jpg)

Menta n-o gasesc nici eu la supermarket, trebuie sa ma duc la turc s-o iau. Dar de obicei am un ghiveci cu menta, unul cu coriandru, unul cu rozmarin, etc. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
walpurgik
post Aug 16 2007, 06:42 PM
Post #129

Musafir

Na, ca bine faci cu ghiveciul cu plante; mi-amintesc din copilarie ca avea mama flori si pe langa ele mai crestea si cate o rosie si patrunjel (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) N-ar fi o idee rea sa-mi pun si eu. Aici nu avem decat turci cu masine bengoase si zic ca n-are rost sa-i intrebi ce frunze le cresc sub rotile masinii. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Pricepui acuma de ce-s taiate bucati; ma gandesc ca in loc de scortisoara merge si ghimbir, fiecare cum ii este gustu'. Pe aici foetajele se fac cu margarine la supermarket (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) , iar pe la casele expertelor varstnice cu untura, which is totally (IMG:style_emoticons/default/ninja.gif) for me.

+Quote Post
kalua
post Aug 16 2007, 07:19 PM
Post #130

Musafir

Io stiu numai de aluat frantuzesc facut cu unt (bucataria urbana moldoveneasca e influentata tare de cea frantuzeasca), asa facea si mama.
E migalos de facut, tot trebuie intins, bagat la frigider, iar intins si tot asa. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Daca vrei reteta trebuie numai sa spui.

Iar despre scortisoara si ghimbir - scortisoara e condimentul clasic in strudelul cu mere. Dar cum la gatit e permis ceea ce place si de obicei suntem rasplatite daca avem imaginatie bogata, mi se pare si mie o idee foarte buna ghimbirul.
In Sri Lanka am mancat strudel cu anans in loc de mere, ca deh, acolo creste fructul asta in fiecare gradina, bun tare si ala.

+Quote Post

45 Pages V  « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 5th May 2025 - 12:11 PM