![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Grasimi rele
(grasimi saturate) carne de vita, grasime de vita (de la prajit) crusta grasa de la carne rosie vitel grasime de miel (de la prajit) oaie porc, grasime de porc (de la prajit) pastete grasime de cocos (Palmin, de ex.) Alune de pamant nuca de cocos ulei de alune de pamant salamuri branzeturi unt smantana frisca lichida produse din lapte gras iaurt gras Acizi grasi trans multiplu nesaturati margarina grasimi pentru friteuza uleiuri rafinate de plante biscuiti, fursecuri, gogosi, pateuri grasimi pentru copt Acizii grasi trans se transforma repede in depozite de grasime in corpul uman (mai ales la hiperinsulinism). Grasimi bune Aceste grasimi nu se transforma cu una, cu doua in depozite de grasimi. Ajuta la scaderea glicemiei. ulei de masline grasime de rata grasime de gasca avocado ulei de floarea soarelui seminte de flaorea soarelui nuci ulei de nuci ulei de porumb nuci Macadamia nuci nuci (alune?) de Brazilia migdale seminte de in seminte de dovleac ulei de dovleac Acizii grasi omega-3 multiplu nesaturati de provenienta animala nu se depun (nu se transforma in depozite de grasimi) si chiar ajuta la slabit: ulei de peste hering somon ton sardine macrou *Spicuiri din cartea "Dieta Montignac pentru gurmanzi" de Michel Montignac* |
|
|
roxanica10 |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Multumim kalua. Ce ma bucur ca migdalele sunt la grasimi bune...(IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
blu_dea |
![]()
Post
#3
|
Musafir ![]() |
mana cereasca,kalua!multumim! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
doi |
![]()
Post
#4
|
Musafir ![]() |
Foarte interesante informatiile, Kalua!! O nelamurire, insa :pana la urma cum e cu uleiul de porumb, inteleg ca e la grasimi bune, dar faptul ca e de porumb insemna ca e admis in dieta Montignac, sau ba?
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#5
|
Musafir ![]() |
E admis, doi, e numai grasimea din el. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
doi |
![]()
Post
#6
|
Musafir ![]() |
Gata, am inteles. E bine de stiut.
Totusi, iar ne baga in ceata Monti, pai parca aveam liber la orice fel de carne,si vita si vitel, etc si tot asa la branzeturi,telemea,cascaval,smantana, etc iar acum ne zice ca acestea contin grasimi rele. Daca la grasimi bune face mentiunea ca nu se transforma cu una cu doua in depozite de grasime, sa intelegem ca grasimile rele din produsele de mai sus se transforma in depozite de grasime bine mersi ?! |
|
|
![]()
Post
#7
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Super subiect. Mersi Kalua (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
kary_pink |
![]()
Post
#8
|
Musafir ![]() |
Am si eu o intrebare (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ...in privinta uleiurilor din lista de grasimi bune, se schimba ceva in momentul prajirii sau uleiul intra in aceasta categorie doar consumat crud?
Si inca o intrebare,pentru prajeli care ulei este mai indicat(inafara celui de masline)? |
|
|
walpurgik |
![]()
Post
#9
|
Musafir ![]() |
Uleiurile virgine isi pierd proprietatile prin prelucrare termica.
Pentru prajit sunt indicate cele rafinate intrucat cele virgine contin multa apa si nu sunt adecvate, mai mult sar in tigaie de te accidentezi. Eu asa stiu. |
|
|
![]()
Post
#10
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Exact asa stiu si eu.
Virgin=presat la rece |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 11:07 PM |
|