IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 100 101 102 103 104 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
jolie
post Sep 28 2007, 12:36 PM
Post #1011


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 751
Joined: 14-April 07
Member No.: 1,478



Mi-ai facut pofta de stiuca. Am mancat somn, zilele trecute...mi-a trimis mama (IMG:style_emoticons/default/dance.gif)
Eu am facut ciorba radauteana si mi-a iesit!!! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Sep 28 2007, 12:48 PM
Post #1012





Musafir






da si mie reteta aiaaaaa ca tare bine arata pestele ala, scrie-l aici la retete cu peste
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jolie
post Sep 28 2007, 12:56 PM
Post #1013


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 751
Joined: 14-April 07
Member No.: 1,478



Am scris reteta. Se face taree simplu...iti dai seama ca nu ma bag eu la chestii complicate!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Sep 28 2007, 12:57 PM
Post #1014





Musafir






da mai da arata al naiba de bineeeee (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) sar'na
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meg
post Sep 28 2007, 07:12 PM
Post #1015


Membru de Onoare
*******

Group: Editorialist
Posts: 3,877
Joined: 9-December 05
From: Here and There
Member No.: 70



QUOTE(kalua @ Sep 25 2007, 10:03 PM) *
Nimic deosebit, irinica: calesc niste ceapa, tai carnea bucatele si-o prajesc si pe ea, apoi adaug dovleceii taiati ori felii ori in cubulete, potrivesc de gust cu sare si piper, eventual niste plante si-o las cu capac la foc mai mic. A! mai pun o conserva de rosii fara pielita in suc prpriu (pe care le fac cat de cat chiselita in oala). Cand e aproape gata adaug niste usturoi si cand o iau de pe foc marar tocat. Daca gasesc prin bucatarie niste ardei care trebuie consumati, ii bag si pe ei in mancare. Se poate servi cu smantana. Se poate face si fara carne, atunci se poate adauga niste telemea faramitata aproape de sfarsit.



Kalua, merge si carne de pui? eu am niste piept.. ma gandeam sa fac o supa (cu galuste) sau o ciorba si fasaii sa folosesc si pentru mancarea asta cu dovlecei. se caleste ceapa in ulei, nu? (ca doar in ce altceva..)
eu mai faceam asa legume, dar nu puneam deloc ulei. am pus o foto mai demult pe aici.
ce altceva as putea face cu un dovlecel si cu carnea de pui?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Sep 28 2007, 07:18 PM
Post #1016





Musafir






Sigur ca se poate face si cu carne de pui. Ceapa se caleste in putin ulei. Daca vrei fara ulei, incepi cu carnea si adaugi abia apoi ceapa.
Poti sa faci un sos de rosii, prajesti usor carnea, o pui intr-o forma termorezistenta, dovlecelul taiat felii (si ce legume mai ai prin apropiere) peste, sosul de rosii peste, oleaca de mozarella sau cascaval pe deasupra si la cuptor cu ea.
Sau faci dovlecelul pane, oleaca de tzatziki, iar carnea o prajesti separat (sau o faci la gratar).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meg
post Sep 28 2007, 07:22 PM
Post #1017


Membru de Onoare
*******

Group: Editorialist
Posts: 3,877
Joined: 9-December 05
From: Here and There
Member No.: 70



cum se face pane dovlecelul? tot am mai facut legume - rosii, ardei, mazare, morcov - si as vrea sa fac doar dovlecel acum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Sep 28 2007, 07:27 PM
Post #1018





Musafir






Mie-mi place cu panada obisnuita: feliile de dovlecel date prin faina, apoi ou, apoi pesmet. Poti face si un maglavais de-ala parizian, ca un aluat de clatite: ou, lapte, faina, condimente, amestecate toate, dovleceii trecuti prin asta si prajiti.

Mr. kalua mi-a adus un dovleac (bostan) burdihanos, din jumate fac supa-crema, din cealalta crema cu caramel (un fel de crema de zahar ars din dovleac).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Sep 28 2007, 07:52 PM
Post #1019


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



QUOTE(kalua @ Sep 28 2007, 01:27 PM) *
din cealalta crema cu caramel (un fel de crema de zahar ars din dovleac).


really? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

am facut aseara niste inele de calamari tavalite prin faina amestecata cu patrunjel ,sare, boia si piper. Se prajesc in mult ulei pana se aureste o idee faina (deci nici macar 1 minut) . Au fost excelenti. Am gasit o reteta cu creveti si dovleac butternut si lapte de nuca de cocos etc ... pare interesanta, intai o expermientez si-apoi o scriu daca e de scris
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Sep 28 2007, 10:49 PM
Post #1020





Musafir






Maine mai fac barbun cu usturoi si ceai de legume (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (nu radeti, asa scrie la cartea de bucate a lui nenea cu multe stele), copilul e la ai mei.
Iar duminica medalioane frantuzesti cu fasole verde. Ambele mancaruri cu salate, binenteles.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

262 Pages V  « < 100 101 102 103 104 > » 
Closed TopicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 10th May 2025 - 12:32 AM