![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#1011
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 751 Joined: 14-April 07 Member No.: 1,478 ![]() |
Mi-ai facut pofta de stiuca. Am mancat somn, zilele trecute...mi-a trimis mama (IMG:style_emoticons/default/dance.gif)
Eu am facut ciorba radauteana si mi-a iesit!!! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#1012
|
Musafir ![]() |
da si mie reteta aiaaaaa ca tare bine arata pestele ala, scrie-l aici la retete cu peste
|
|
|
![]()
Post
#1013
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 751 Joined: 14-April 07 Member No.: 1,478 ![]() |
Am scris reteta. Se face taree simplu...iti dai seama ca nu ma bag eu la chestii complicate!
|
|
|
fortelady |
![]()
Post
#1014
|
Musafir ![]() |
da mai da arata al naiba de bineeeee (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) sar'na
|
|
|
![]()
Post
#1015
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
Nimic deosebit, irinica: calesc niste ceapa, tai carnea bucatele si-o prajesc si pe ea, apoi adaug dovleceii taiati ori felii ori in cubulete, potrivesc de gust cu sare si piper, eventual niste plante si-o las cu capac la foc mai mic. A! mai pun o conserva de rosii fara pielita in suc prpriu (pe care le fac cat de cat chiselita in oala). Cand e aproape gata adaug niste usturoi si cand o iau de pe foc marar tocat. Daca gasesc prin bucatarie niste ardei care trebuie consumati, ii bag si pe ei in mancare. Se poate servi cu smantana. Se poate face si fara carne, atunci se poate adauga niste telemea faramitata aproape de sfarsit. Kalua, merge si carne de pui? eu am niste piept.. ma gandeam sa fac o supa (cu galuste) sau o ciorba si fasaii sa folosesc si pentru mancarea asta cu dovlecei. se caleste ceapa in ulei, nu? (ca doar in ce altceva..) eu mai faceam asa legume, dar nu puneam deloc ulei. am pus o foto mai demult pe aici. ce altceva as putea face cu un dovlecel si cu carnea de pui? |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1016
|
Musafir ![]() |
Sigur ca se poate face si cu carne de pui. Ceapa se caleste in putin ulei. Daca vrei fara ulei, incepi cu carnea si adaugi abia apoi ceapa.
Poti sa faci un sos de rosii, prajesti usor carnea, o pui intr-o forma termorezistenta, dovlecelul taiat felii (si ce legume mai ai prin apropiere) peste, sosul de rosii peste, oleaca de mozarella sau cascaval pe deasupra si la cuptor cu ea. Sau faci dovlecelul pane, oleaca de tzatziki, iar carnea o prajesti separat (sau o faci la gratar). |
|
|
![]()
Post
#1017
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
cum se face pane dovlecelul? tot am mai facut legume - rosii, ardei, mazare, morcov - si as vrea sa fac doar dovlecel acum.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#1018
|
Musafir ![]() |
Mie-mi place cu panada obisnuita: feliile de dovlecel date prin faina, apoi ou, apoi pesmet. Poti face si un maglavais de-ala parizian, ca un aluat de clatite: ou, lapte, faina, condimente, amestecate toate, dovleceii trecuti prin asta si prajiti.
Mr. kalua mi-a adus un dovleac (bostan) burdihanos, din jumate fac supa-crema, din cealalta crema cu caramel (un fel de crema de zahar ars din dovleac). |
|
|
![]()
Post
#1019
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
din cealalta crema cu caramel (un fel de crema de zahar ars din dovleac). really? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) am facut aseara niste inele de calamari tavalite prin faina amestecata cu patrunjel ,sare, boia si piper. Se prajesc in mult ulei pana se aureste o idee faina (deci nici macar 1 minut) . Au fost excelenti. Am gasit o reteta cu creveti si dovleac butternut si lapte de nuca de cocos etc ... pare interesanta, intai o expermientez si-apoi o scriu daca e de scris |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1020
|
Musafir ![]() |
Maine mai fac barbun cu usturoi si ceai de legume (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (nu radeti, asa scrie la cartea de bucate a lui nenea cu multe stele), copilul e la ai mei.
Iar duminica medalioane frantuzesti cu fasole verde. Ambele mancaruri cu salate, binenteles. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 12:32 AM |
|