![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Si mie mi se pare Ok ca intr-o casnicie banii sa fie la comun.Poate o perioada unul castiga mai mult, celalat mai putin apoi ii vine randul celui care a castigat mai putini bani sa castige mai multi. Nu mi se pare big deal. Ideea e ca deciziile privind cheltuielile mari se iau impreuna.
Si pe mine m-ar enerva ca sotul meu sa-mi spuna nu-ti lua aia sau ailalta.De multe ori cand vreau sa-mi iau ceva si mi se pare prea scump, el imi zice sa-mi iau. Acuma ce sa zic, pt mine banii nu au o asa mare importanta, multe lucruri nu poti sa le cumperi cu bani.E drept iti trebuie bani pt un trai decent dar in mom de fata n-as alege cariera in defavoarea familiei.Pana sa avem copilul stateam ca ursul la servici si mai era si stresant de multe ori, apoi dupa ce am avut copilul nu m-as mai fii intors acolo nici sa imi dea nu stiu cati bani. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Noi ne-am intilnit tarziu cind fiecare avea deja casa lui, realizarile lui si diferenta dintre conturile din banca era foarte mare...asa ca i-am spus ca vreau sa fiu independenta financiar si am stabilit de la inceput care sint drepturile mele pentru ca urma sa lucrez in firma lui... Desi veniturile lui sint mult mai mari...la mine realizarile materiale sint mai mari, pentru ca fiecare cheltuieste pe lucruri diferite! Eu am vrut bunuri imobile el vrea calatorii si trai pe vatrai...asa ca fiecare face cu banii lui ce-i place si ne intelegem de minune...mai ales ca lui ii place sa traiasca si sa calatoreasca impreuna cu mine... Adica, vorba lu' dr_wise, banii tai sunt banii tai, iar banii lui sunt banii vostri (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) (IMG:style_emoticons/default/322.gif) Nu mai are vreun frate care-i singur? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 317 Joined: 7-October 07 From: Bucuresti Member No.: 2,372 ![]() |
Din pacate nu kalua...dar are trei copii care sint la casele lor... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) unii (fetele), sau ar trebui sa fie altii (baiatul...37)...si el face ce vrea cu banii lui...deci nu eu hotarasc sa mergem in voiaje sau alte luxuri...dar daca-i bal, bal sa fie... (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) ca-n povestea aia cu greierele si furnica...lui ii place sa cinte, sa cinte ca ma distrez si eu...acu nu-i vorba ca nu am eu inima aia de furnica, sa nu-l primeasca in casa daca o veni iarna...pina una alta speram sa se prelungeasca vara asta ca "iarna nu-i ca vara..." (IMG:style_emoticons/default/germare.gif) (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) insa deh cineva trebuie sa se gindeasca si la asta...nu!
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Nu mai are vreun frate care-i singur? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) pt cine ? (IMG:style_emoticons/default/blink.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 135 Joined: 18-September 07 Member No.: 2,247 ![]() |
imi amintesc de o prietena,pe vremea cind eram necasatorita,care sustinea cu putere ideea contului comun cu sotul.dar ea nu lucra nicaieri si nu avea nici un venit...
eu cistig mai mult decit sotul meu,si desi nu-i cheltuitor nu ma lasa inima sa dau banii mei sa-i administreze el.in general ne facem calculul facturilor,si cine are primul banii plateste unde este mai arzator.este adevarat ca si eu sunt delasatoare cu plata facturilor,noroc de el ca-i extrem de constiincios.eu ma ocup de cumparaturi (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) vorbind cu o dna.psiholog,a reactionat la expresia mea"i-am dat bani sa cumpere..."nu mai stiu ce,si m-a intrebat daca mi se pare corecta formula aceasta.denota ca eu sunt seful in casa si detin controlul.eu nu ma vad in aceasta postura,dar de multe ori nu ne percepem asa cum ne vad partenerii nostri.de atunci am analizat mai mult aceasta situatie si mi-am dat seama ca nu-i placut pentru el,atunci cind ramine fara bani sa ceara de la mine,si incerc sa-mi dau eu seama daca are nevoie. eu lucrez si ca liber-profesionist,si am pe linga un salar de baza si unele venituri neregulate,de care eu dispun cum vreau.desi imi place sa le tin in contul meu,absolut intotdeauna sunt cheltuie pentru casa si nevoile noastre. oricum,in ce priveste banii,pentru o buna intelegere ideal este sa aveti scopuri comune,sau cel putin apropiate. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 07:02 PM |
|