IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages V  « < 4 5 6 7 8 >  
Reply to this topicStart new topic
> Diferentele de varsta intre parteneri, cat de importante sunt?
justine
post Oct 26 2007, 01:51 PM
Post #51

Contaminat
*

Group: Contaminat
From: Bucuresti
Member No.: 1,971

QUOTE(fortelady @ Jul 12 2006, 05:48 PM) *
Care este diferenta "optima" de varsta intr-un cuplu? Care ar trebui sa fie mai in varsta si de ce?

Hmm...tocmai citeam aseara intr-o revista (Psychologies) ca diferenta optima intre partenerii unui cuplu este de 6 ani. Dincolo de acest interval apar diferente notabile de istorie personala. Informatia a picat la tanc, cu o zi inainte el imi spusese ceva despre "diferenta mare de varsta dintre noi" si am fost foarte uimita sa aflu ca pentru el 8 ani reprezinta o diferenta mare...
Go to the top of the page

+Quote Post
Bia
post Nov 8 2007, 10:58 PM
Post #52

make-up artist

Group: Administratori
From: Otopeni
Member No.: 819

Intre mine si iubitul meu sunt 9 ani. El face 30 anul viitor in mai iar eu 21 anul acesta in decembrie. Sincer, initial nu am crezut ca pot exista probleme intre 2 oameni doar pentru 9 ani diferenta, dar incep sa cred ca sunt.

Eu sunt inca dispusa sa pierd noptile, indiferent daca lucrez sau nu a doua zi, el nu prea face asta. E mult mai linistit si calm fata de mine care sunt un foc aprins. Mi-a placut lucrul acesta pentru ca ma simteam mai in siguranta cu el pentru ca e matur, a trecut prin viata, plus conceptia mea tipica: un barbat este ok abia dupa 25 de ani pentru ca atunci are un venit sigur si un viitor cat de cat planificat.

Acum, nu stiu cat de mult imi mai place, desi au trecut doar 4 luni. Recunosc am mai iesit la un suc, o inghetata, un KFC, dar nu am iesit noaptea la distractie s.a.m.d.p. . O singura data am iesit si eu in club unde punea muzica in seara aia. Din cauza ca muncea nu prea a fost atent la mine/cu mine. Evident, m-am suparat. Explicatia lui: "te superi degeaba, te-am avertizat ca atunci cand mixez nu pot fi atent in 2 parti." In rest, s-a dus singurel si sinecr nu stiu daca m-a invitat de 2 ori. Acum, ori ii e aiurea sa iasa cu una de 20 de ani cand toti prietenii lui sar de 30, ori pur si simplu nu ma vrea prin preajma cunoscutilor.

Nu de putine ori mi-a reprosat faptul ca eu sunt mica si nu stiu cum e sa ai o chirie pe cap, un serviciu, etc. Acum ca lucrez se stramba atunci cand raman la el si il trezesc dimineata sa plec la munca.

Simt uneori ca sunt un copil si eu si ca nu ma ridic la asteptari pentru ca daca schitez o oarecare urma de gelozie mi-o taie scurt si da impresia ca nu mai are chef de stat la taclale. Odata cu varsta se schimba multe si nu mai ai rabdare sa te certi pentru ca nu ai dat un telefon toata ziua, etc. Mi-as dori ceva de lunga durata cu el dar incep sa cred ca este un vis frumos.

Si de aici am ajuns la concluzia ca varsta conteaza mult de tot!

+Quote Post
angeldust
post Nov 8 2007, 11:16 PM
Post #53

Musafir

varsta psihologica da...conteaza foarte mult (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Eu stiu barbati la 30 de ani care inca isi pierd vreme buna prin cluburi. Si femei la 23 stiu care nu si-ar pierde noptile prin cluburi nici daca vine sfarsitul lumii. Toata chestia intr-o relatie reusita e sa gasesti pe cineva cu care sa fii pe aceeasi lungime de unda, sa trageti in aceeasi directie.
Din ce spui tu totusi, imi pare ca prietenul tau nu ca nu ar avea chef sa iasa, dar nu are musai chef sa iasa insotit. Asta nu inseamna neaparat ca nu te iubeste sau ii e rusine cu tine. Poate s-a obisnuit sa iasa "cu baietii", are ritualul lui de petrecut si chefuit si nu prea are chef sa i-l strici tu. Problema e: poti tu sa te obisnuiesti lejer cu ideea asta? Ca daca poti e ok, daca nu, mereu va fi bai.
E drept ca experienta ( nu neaparat varsta) te schimba, pe masura ce inaintezi devii cumva tot mai detasat in relatiile pe care le ai. Nu mai e ca in liceu cand simplul fapt ca dadea un telefon sau nu era o chestiune de viata si de moarte. Pe masura ce imbatranesti inveti sa iti conservi energia, nu sa o risipesti in certuri inutile despre cine a sunat ultima oara pe cine.

Daca il vrei, musai tre sa il accepti asa cum e...nu sperand ca il dresezi in timp sa fie cum vrei tu. DAR, la fel ar trebui sa faca si el. Stia de la inceput cati ani ai, cum esti si cum gandesti...si daca te-a acceptat asa nu are dreptul sa iti scoata acum ochii ca tu esti prea mica si nu intelegi "chestiile astea de oameni mari". E o replica prin care scapa usor si iti inchide gura repede dar tot o replica de doi lei ramane.
Parerea mea...care este... (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)

+Quote Post
rozy
post Nov 8 2007, 11:17 PM
Post #54

Musafir

Bia...same here (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ...numai ca noi avem aproape 2 ani impreuna.partea buna e ca daca au am chef si energie sa pierd noptile,el nu ma opreste cu nimic (IMG:style_emoticons/default/dance.gif) dar cum perioada mea de zbantuire prin cluburi a fost intre 15 si 18 ani...acum nu mai bantui asa mult.oricum,am ajuns sa il inteleg si pe el! si am ajuns sa cred ca beep-uielile si 10 mesaje pe zi sunt chiar inutile,daca oricum la sfarsitul zilei ne gasim!

+Quote Post
Bia
post Nov 8 2007, 11:29 PM
Post #55

make-up artist

Da, Angel are dreptate in mare parte. Si totusi pentru mine e important sa primesc un telefon chiar si fara motiv macar o data pe zi. El se pare ca nu considera asta ceva important. Si chestia cu iubire nu stiu cat de veridica este in cazul lui. Mie una mi se pare ca nu prea arata sau nu arata suficient. Intr-adevar, a dat dovada de ceva acum vreo luna cand am plecat in club la prietenul lui cel mai bun - tot dj - sa ma distrez si pe la 2 a trebuit sa vina sa ma ia pentru ca am impresia ca mi se pusese ceva in pahar ca m-am pierdut de realitate. Noroc cu prietena mea care m-a scos de acolo si l-a sunat. El a avut grija de mine toata noaptea. M-a dus chiar si la baie ca nu eram in stare sa ma tin nici pe picioare, m-a dezbracat, m-a imbracat in pijamale, m-a bagat in pat si a stat cu mine pana dimineata cand mi-am revenit in simtiri. Cred ca aici varsta se puncteaza! (IMG:style_emoticons/default/happy.gif)
Rozy, este ok daca va vedeti zilnic. Noi nu ne vedem chiar zilnic, din pacate. Cand termina el foarte tarziu nu ne vedem dar ne vorbim pe mess de cele mai multe ori. Cand nu ne vorbim eu evident ca ma supar sau cand pentru cateva ore nu-mi da niciun semn, innebunesc pur si simplu, dar ma calmez relativ repede. (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)

+Quote Post
Cindy
post Nov 8 2007, 11:34 PM
Post #56

V.I.P.

From: the Moon
Member No.: 180

In the 1st place, Bia, sunt putin uimita ca ai doar 20 ani (adica, cat mine), aveam impresia ca esti mult mai mare. Pari foarte matura in anumite chestii..

Sincer, eu nu as putea sa am un partener sa zicem mai mare de 26 ani. Poate pt ca inca vreau sa copilaresc, sa ma prostesc, sa fac anumite lucruri fara sa ma gandesc la urmari. Nu stiu cat de multe as putea avea in comun cu cineva mult mai mare decat mine. Dar totusi chestia asta cu varsta este foarte relativa. Conteaza mai mult mentalitatea, felul in care privesti viata, cum te raportezi la anumite lucruri, atitudinea, sa te regasesti in aceste aspecte ale partenerului..Sunt unii oameni de 20 ani mult mai batrani decat altii la 40. Pentru ca multi uita sa se bucure de toate lucrurile simple, frumoase, uita sa se gandeasca la cei din jur etc etc etc..Cand am spus ca nu m-as intalni cu cineva mai mare de varsta asta, nu m-am referit la varsta in sine, ci la toate lucrurile astea care se ascund in spatele varstei si iti determina intr-un anumit fel comportamentul. Desi suna foarte frumos si romantic sa spui ca varsta nu conteaza..

+Quote Post
angeldust
post Nov 8 2007, 11:36 PM
Post #57

Musafir

Eh acu nu stiu ce sa zic..nu il cunosc pe prietenul tau, dar f multi barbati se plictisesc repede si o iau la fuga atunci cand femeia are dese accese de gelozie, isterie, co-dependenta si asa mai departe.
Cand iti doresti o schimbare de la cei din jur cel mai logic si eficient e sa incepi cu o schimbare la tine (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
Bia
post Nov 8 2007, 11:45 PM
Post #58

make-up artist

QUOTE(angeldust @ Nov 8 2007, 11:36 PM) *
Eh acu nu stiu ce sa zic..nu il cunosc pe prietenul tau, dar f multi barbati se plictisesc repede si o iau la fuga atunci cand femeia are dese accese de gelozie, isterie, co-dependenta si asa mai departe.
Cand iti doresti o schimbare de la cei din jur cel mai logic si eficient e sa incepi cu o schimbare la tine (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

da, Angelule, dar asta cu schimbarea la mine nu prea-mi convine... Ca orice colerica incurabila mi se pare ca eu sunt OK si ca ceilalti din jur sunt defecti. O sa mai astept. Pana una alta imi caut pe cineva de varsta mea sa vad cum e (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) .

+Quote Post
rozy
post Nov 9 2007, 12:01 AM
Post #59

Musafir

si eu ma enervam cand ii dadeam beep si nu suna sau sms si nu raspundea...dar bietu' om era la munca! si am inteles asta abia cand am muncit si eu un pic...si el m-a frecat(intentionat) cu telefoanele,cand eu aveam treaba.si chair daca e sa nu ne vedem..oricum vorbim dupa ce termina munca.si nu ma mai deranjeaza chestia asta (IMG:style_emoticons/default/bounce.gif)

+Quote Post
Master of Norule...
post Nov 9 2007, 08:40 AM
Post #60

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Acuma nu prea conteaza ce zice lumea daca intre parteneri e diferenta de varsta si ei se inteleg superbine si cred ca merge o astfel de relatie e OK.Sunt multe cupluri care se casatoresc si diferentele intre parteneri sunt de 10 ani sau mai mult. Ce sa zic am avut si eu un prieten pe la 23 de ani cu 10 ani mai mare decat mine si relatia a fost foarte compatibila dar si atunci ma gandeam ca nu m-as fii maritat cu el.
Problema nu e la inceputul relatiei cand femeia sau barbatul e mai tanar cu 10 ani, mai apoi pe la 40-50 si mai bine de ani acolo e mai nasol.Cel mai in varsa devine mai capricios si cel mai tanar poate n-are chef sa-i suporte toate toanele si atunci pot sa se desparta.
Sotul meu e cu un an mai mare ca mine si stand si privind in urma nici eu nu m-as fii maritat cu un barbat cu 10 ani mai mult ca mine.

+Quote Post

8 Pages V  « < 4 5 6 7 8 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th July 2025 - 06:18 PM