IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

88 Pages V  « < 27 28 29 30 31 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce citesti acum ?
rozy
post Nov 13 2007, 08:45 PM
Post #281

Musafir

defaimarea lui paganini....zuper cartea (IMG:style_emoticons/default/322.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
albinuza
post Nov 14 2007, 11:10 AM
Post #282

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Bra, Italia
Member No.: 56

ti-am zis io (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
mik_ela
post Nov 15 2007, 12:49 PM
Post #283

Musafir

Intamplator, am auzitcuvinet de lauda despre o carte ce se numeste "Dune". Insa nu stiu nimic despre autor... A auzit cineva de ea?

+Quote Post
asgaard
post Nov 15 2007, 04:00 PM
Post #284

Obsedat

Group: Obsedat
Member No.: 670

mik, autorul se cheama Frank Herbert, Dune s-a reeditat la Nemira din cate stiu eu, asa ca poti s-o gasesti pe piata

+Quote Post
roxanica10
post Nov 16 2007, 02:24 PM
Post #285

Musafir

QUOTE(Rossana @ Oct 29 2007, 04:46 PM) *
Momentan: "In compania curtezanei" de Sarah Dunant. Venetia renascentista, hetaire, pitici satirici, vrajitoare...ar trebui sa fie mult mai buna decat este. De obicei am dezamagiri la cartile scrise de femei, nu stiu de ce.

Rossana, ai terminat cartea? Ti-a placut? Pe mine m-a impresionat si mi-am mai luat un roman de acceasi autoare 'Nasterea lui Venus'.
De citit, citesc 'De ce iubim femeile' a lui Mircea Cartarescu si 'Why french woman don't get fat'.

+Quote Post
varafierbinte
post Nov 18 2007, 06:57 PM
Post #286

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 2,659

Buna, sunt mai noua pe aici, dar ma bucur ca am cu cine sa vorbesc si eu. Acum citesc o carte de paranormal, "Urutaki -revelatii din lumile subtile - invataturile unui clarvazator" de la o editura mica , nu am mai auzit de ea pana acum (Kamala). Da si o metoda de lucru cu I chingul, in domeniul medical. E tare!
A mai citit-o cineva? Citez din ea: "Aceasta este deci, am gandit eu, faimoasa libertate a gandirii noastre! Noi credem ca suntem liberi sa ne alegem gandurile asa cum vrem. In realitate, am putea spune ca, de fapt, capul nu gandeste, ci este doar locul de reuniune al tuturor "gandurilor" trupului. Capul nu face decat sa recepteze gandurile "gandite" de corpul fizic." Foarte interesanta. O recomand tuturor.

This post has been edited by varafierbinte: Nov 18 2007, 06:57 PM

+Quote Post
angeldust
post Nov 18 2007, 08:01 PM
Post #287

Musafir

O teorie asemanatoare dar parca mai interesant exprimata am citit prin ceva Deepak Chopra parca.
Bine ai venit la noi varafierbinte (IMG:style_emoticons/default/welcome.gif)

+Quote Post
varafierbinte
post Nov 20 2007, 02:48 PM
Post #288

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 2,659

Imi place din ce in ce mai mult cartea (Urutaki - revelatii din lumile subtile). Am scos si un pasaj din ea ca sa vi-l scriu. Cred ca se gaseste si pe situl editurii lor.
"Deputatul mi-a intins mana si a strans-o pe a mea cu o energie pe care o credea puternica, pentru ca strangea puternic. „Aratati-mi viitorul meu”, a rostit el, fara sa imi lase mana.
Am tresarit mereu la acest cuvant. Viitorul nu este al nimanui. I-am lasat mana, m-am recules si am privit spre pamant. Deputatul si-a orientat si el privirea spre pamant. Il priveam observand cu atentie; dar de ce oare nu putea vedea? Ce anume il impiedica sa vada in plan subtil? Incruntarea sprancenelor, dorinta lui, ura proprie, gandurile sale. Era inconjurat de o aura bruna si am inteles repede ca nimic nu o putea traversa. De ce avea o astfel de aura? Aceasta este o alta problema pe care mi-am pus-o. Nu le spun oamenilor despre felul in care arata aura lor, pentru ca toti sunt mandri ca au o aura. Se spune ca este ca un fel de „decoratie” si totusi eu stiu ca aceasta aura poate fi uneori incomoda, ca din cauza orgoliului poate deveni un obstacol, pentru ca ea reprezinta mintea care este intotdeauna mandra de ea insasi. Aura deputatului il incomoda, el privea, dar nu putea sa vada.
Eu am vazut. Si am fost coplesit. Era acolo un intreg ansamblu din care nu puteam sa scot nici un element fara sa stric totul. Cum as fi putut sa descriu totul dintr-o data, cum sa tai o parte a totului, fara sa actionez asupra intregului? Viziunea proiectata pe pamant, in fata mea, mi-a aratat o fata care tinea in brate un copil. Aceasta fata acoperea Palatul Bourbon, castelul, sotia, copiii, situatia materiala, toate aceste simboluri amestecate, suprapuse. Aveam impresia ca daca as fi vorbit, as fi actionat asupra intregului si asupra fiecarei parti. Atunci am inteles diferenta dintre constient si subconstient.
Subconstientul are in acelasi timp mii de ochi, mii de guri pentru a spune totul, pentru a vedea totul, a face totul, dar constiinta mea are doar o gura. Un sentiment de putere magica era legat de acest intreg. Eram mut de stupoare, viziunea globala deschisese in fata mea portile subconstientului unde toate simbolurile sunt legate, unde toate energiile sunt unite, iar aceasta unitate nu putea trece de portile constiintei mele. As fi vrut sa vorbesc, dar nu puteam. Era ca si cum as fi avut in fata un camion de 20 de tone pe care as fi vrut sa il trec printr-o portita. Nu puteam sa il demontez piesa cu piesa pentru a-l face sa treaca, pentru ca orice piesa scoasa de la locul ei ar fi distrus camionul. Simteam ca acel copil pe care fata il tinea in brate era doar o particica din viata acelui om, iar aceasta particica putea sa distruga tot intregul daca ar fi iesit din el. Reflectam, uimit si nelinistit pentru ca in fata mea deputatul orb voia sa stie, sa cunoasca natura luminii pe care eu o vedeam."

M-a pus pe ganduri...
Multumesc de intampinare, angeldust!

+Quote Post
Nimphetamin
post Dec 16 2007, 12:44 AM
Post #289

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,359

Eu citesc 2 in paralel, una in metrou (Jurnal de Chuck Palahniuk) si alta acasa (Cuvinte care elibereaza de Marie Cardinal)
Jurnal e cam ciudata, e prima carte de acest autor atat de laudat. Inca nu stiu daca imi place sau nu (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Cuvinte care elibereaza imi place, e roman psi si astea imi plac toate

+Quote Post
walpurgik
post Dec 16 2007, 12:48 AM
Post #290

Musafir

Eu mi-am lipit de capatai si ultima parte a trilogiei Orbitorului lui Cartarescu, fan fiind, in tinerete, al scriiturii baroce, cu infuzii tantrice si thanatice. Sper ca Aripa dreapta sa-mi intregeasca viziunea asupra epopeii fluturelui; transa lecturii e, totusi, un lucru care-mi lipseste de ceva vreme incoace.

+Quote Post

88 Pages V  « < 27 28 29 30 31 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 20th July 2025 - 11:12 PM