IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

98 Pages V  « < 38 39 40 41 42 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Flori de apartament, Aveti? Va plac?
ioanat
post Nov 14 2007, 01:58 PM
Post #391

Tratabil
**

Group: Membru
Member No.: 314

QUOTE(Valentina30 @ Nov 14 2007, 11:18 AM) *
Descrierea ta nu e suficienta pentru a intelege despre ce este vorba. Poate fi fainare sau mai degraba mucegai alb, care e mai des intalnit la begonii decat fainarea. O poza ne-ar fi de folos. Oricum atmosfera inchisa din casa, in combinatie cu o udare necorespunzatoare, poate duce la formarea acestui mucegai. Pe perioada iernii, florile au nevoie de multa lumina, udare redusa comparativ cu cea din sezonul calduros si o aerisire corespunzatoare (dar fara curenti reci de aer).
In ce priveste oregano aceeasi problema: o poza...? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Valentina, uite, am facut o poza la oregano, una la begonie.
De udat nu le ud des,stau in lumina si nu stau in curenti de aer.Aerisirea o fac odata pe zi,asa ca nu stiu ce le-a cauza asta
(IMG:http://i159.photobucket.com/albums/t142/ioanat/flori/100_9147.jpg)
(IMG:http://i159.photobucket.com/albums/t142/ioanat/flori/100_9149.jpg)
Go to the top of the page

+Quote Post
Valentina30
post Nov 15 2007, 11:22 AM
Post #392

Incurabil

Group: Obsedat
From: Bucuresti
Member No.: 1,899

e vorba de fainare, nicidecum de mucegai. Locatia in care le tii e uscata si calduroasa, fapt ce predispune la fainare.
La oregano poti rupe/indeparta ramurelele afectate fara sa utilizezi substante chimice de combatere. Nu e indicat sa stropesti oregano, mai ales daca planta nu e doar de decor si o folosesti la preparate culinare.
Dupa ce rupi ramurelele afectate, plaseaza ghiveciu intr-o locatie mai racoroasa si aerisita.

La begonie, banuiesc ca problema e mai grava, in sensul ca sunt afectate mai multe frunze. Daca sunt cateva, le poti rupe. Daca sunt afectate peste 50% din frunze, e necesar sa izolezi planta si sa o stropesti cu Systhane, Tilt sau Dithane. Trebuie sa aseti macar unul din acestea la un magazin fitosanitar.

+Quote Post
ioanat
post Nov 15 2007, 11:50 AM
Post #393

Tratabil
**

Group: Membru
Member No.: 314

Merci Valentina,
begonia sta la geam, e adevarat ca caloriferul care emana caldura, dar rosmarinul(am scris eu gresit oregano) sta in alta camera, acolo la caldura dau drumul doar cand mancam si camera e destul de aerisita, acolo chiar deschid fereastra de vreo 3 ori pe zi.
Da vad ce gasesc aici in florarii, fiinca eu nu-s in tara.

+Quote Post
irinica
post Nov 16 2007, 12:28 AM
Post #394

Obsedat

From: iasi, romania
Member No.: 1,930

Valentina, multumesc pt. corecturi . Chestia cu bulbii la frigider, mi-a spus-o o tanti florareasa, de la care am luat bulbi acum multi ani si ea m-a sfatuit sa ii pun la frigider daca nu am beci sau ceva rece si intunecos. Atunci asa am facut, i-am tinut cateva luni la frigider si...au inflorit minunat ( lalele negre ... o frumusete!)

Ai niste plante minunate!!

+Quote Post
Valentina30
post Nov 16 2007, 10:21 AM
Post #395

Incurabil

irinica, nu am vrut sa sune ca niste "corecturi" (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ... au fost mai degraba niste completari. (IMG:style_emoticons/default/unsure.gif)
Oricum, ma bucur pentru reusita ta cu lalele negre. (IMG:style_emoticons/default/balon.gif) (IMG:style_emoticons/default/flowers.gif) Sunt printre preferatele mele.
Nu ai cumva si niste poze? Ar fi minunat sa le putem admira. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Eu anul acesta nu am luat bulbi de lalele ci doar de zambile si crocusi... cand or sa infloreasca pun poze in album. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Valentina30
post Nov 27 2007, 11:34 AM
Post #396

Incurabil

ce de plantute ai acolo!!! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ce frumoasa companie pentru imprimanta ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
fortelady
post Nov 27 2007, 11:57 AM
Post #397

Musafir

daaaa, am mare noroc ca am spatiu suficient la birou sa-mi fac damblaua (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Valentina30
post Nov 27 2007, 06:27 PM
Post #398

Incurabil

Chiar ca un adevarat noroc cu atata spatiu disponibil pentru flori.
Eu nu stiu unde sa le mai asez...
Iubitii mei hibiscusi ma rasfata cu flori chiar si acum, cand mai sunt cateva zile pana la Craciun (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) :
(IMG:http://i59.photobucket.com/albums/g284/Aricicamica/Flori%202007/PIC_0019-4.jpg)

(IMG:http://i59.photobucket.com/albums/g284/Aricicamica/Flori%202007/PIC_0020-9.jpg)

(IMG:http://i59.photobucket.com/albums/g284/Aricicamica/Flori%202007/PIC_0015-4.jpg)

(IMG:http://i59.photobucket.com/albums/g284/Aricicamica/Flori%202007/PIC_0018-4.jpg)

+Quote Post
irinica
post Nov 27 2007, 06:33 PM
Post #399

Obsedat

From: iasi, romania
Member No.: 1,930

Valentina, sunt super faini hibiscusii tai. Vad ca sunt destul de tineri. Ii ai de mult?? I-ai cumparat din florarii?

Mare fericire sa poti sa iti faci plantele sa se simta bine!

+Quote Post
fortelady
post Nov 27 2007, 06:36 PM
Post #400

Musafir

(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) pai, acasa deja nu mai am loc. noroc ca la firma sunt cateva locuri libere... si tot adun, ba mai mult imi aduc si colegii mei de la ei de acasa

+Quote Post

98 Pages V  « < 38 39 40 41 42 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 21st July 2025 - 11:43 AM