IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

49 Pages V  « < 13 14 15 16 17 > »   
Reply to this topicStart new topic
> HPV - Human Papilloma Virus - Papiloame (negi)
raducu
post Nov 28 2007, 12:22 PM
Post #141

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 2,705

QUOTE(mititik @ Nov 28 2007, 12:37 AM) *
Radu, nu mai stiu exact unde am citit ca exista o modalitate si la barbati de a afla daca sunt sau nu infectati. Se numeste uretroscopie si consta in examinarea la microscop a zonei pentru a vedea daca exista formatiuni de hpv.

Danuta, ti-ai facut testul de tipizare HPV sau doar papanicolaul? Caci papanicolaul nu poate oferi decat cel mult o suspiciune de prezenta a virsului. Ca sa vezi daca intr-adevar esti infectata cu asa ceva trebuie sa iti faci ADN-HPV prin care afli si cu ce fel de tulpini te-ai procopsit. Cred ca stii ca numai cateva (din sute, cate sunt) prezinta un risc oncogen crescut si asta numai in conditiile in care nu te ingrijesti si nu te prezinti la medic pentru controale regulate.
Apoi la tine, inteleg ca e un pic mai mult decat cateva veruci, din moment ce un doctor a ajuns la a-ti recomanda conizatia (care este totusi o interventie un pic mai delicata). La colposcopie ce ti-a iesit?
In concluzie, te-as sfatui sa ceri mai multe detalii doctorului legate de ceea ce ai pentru a te putea documenta si, de ce nu, cere si o alta parere!

multumesc de informatie. probabil ca asistenta de la clinica la care am fost nu stia pe ce lume este. mi-a spus ca nu se fac la barbati, doar la femei. poate nu stia nici ea prea multe.

cat despre danuta, trebuie neaparat sa mearga la control. este ceva mult mai complicat. Papanicolau nu semnaleaza prezenta virsului. trebuie sa faca testul de HPV. tulpini sunt foarte multe (cam 130). din acestea cam 30 sunt HR. chiar si daca faci control regulat tot e posibil sa faci boala foarte rapid. depinde de conditii. chiar si cu igiena si control daca se intampla sa "culegi" vreun virus obisnuit se poate sa declanseze cancerul.
Go to the top of the page

+Quote Post
raducu
post Nov 29 2007, 06:00 PM
Post #142

Contaminat
*

QUOTE(danutzaC @ Nov 26 2007, 05:41 PM) *
Buna,azi am aflat si eu despre acest site si ...am intrebari.Acum 2 luni am descoperit ca am fost infectata cu HPV cu risk crescut.am crezut ca mor.de altfel cam asta mi s-a si spus : ca e posibil ca intr-un an sa fac cancer .am consultat un alt doctor care mi-a zis ca nu e cazul sa ma sperii ca nu se face asa usor cancer si ca inca mai pot face vaccinul.Asa ca am mai consultat un doctor,de data asta in Ungaria.azi mi-a dat rezultatele si mi-a zis ca exista virusul ,papa nicolII,dar ca nu treb intervenit chirurgical(mi se recomanda-se o conizare),si ca sa vin la control peste 6 luni.Intre timp sa-mi maresc imunitatea organismului.am si niste verugi pentru care mi-a recomandat acidacetil salicilic.in concluzie ce treb sa fac?
sa stau si sa astept?
daca imi dispar verugile dispare posibilitatea de a infecta partenerul,sau macar o reduce?
ajutor!!!!!!!!!!1

chiar daca iti dispar verucile nu inseamna ca dispare si posibilitatea de a infecta. virusul ramane activ. trebuie sa mergi la doctor. neaparat. si ,poate,cu tratament, ai sanse.
din cate stiu eu aceasta boala nu se vindeca (inca). ramai cu ea toata viata.

+Quote Post
janeta
post Dec 5 2007, 11:11 AM
Post #143

Contaminat
*

Member No.: 2,776

QUOTE(Xela @ Jan 20 2006, 05:15 PM) *
Sincera sa fiu...eu pana sa ma lovesc de el(de HPV) nu stiam nimic despre el.
Apoi desigur am gasit o gramada de forumuri, mai ales din strainatate in care erau tone de oameni( in USA sunt 23 mil de persoane infectate).

Interesant este ca vor sa faca obligatoriu vaccinarea la copii de 13-14 ani cu vaccinul scos pe piata in octombrie care impiedica avansarea HPV catre cancer de col (din pacate, si cazul meu, pentru cei care au infectia deja pe col nu exista deocamdata nimic de facut in afara de intarirea imunitatii).

eu m-am dus pentru o alta probleme la ginecolog...cand m-a vazut medicul mi-a zis ca am hpv fara sa-mi fac vreun test...e adevarat ca mi-au iesit niste 'crestaturi' de vreo doua luni de zile pe care le-am ignorat...am crezut ca e doar o iritatie...sunt foarte speriata si daca pana acum nu stiam nimic de boala asta, de doua zile am aflat o imensitate de lucruri..insa nu inteleg ceva...am citit pe internet ca perioada de incubatie e intre 2 saptamani si 9 luni...deci in aceasta perioada, acest virus da semne de existenta celui infectat...dar ca sunt si persoane care au acest virus, dar sunt lipsite de simptome...se poate sa am acest virus de mai multa vreme si el sa se fi declansat de curand?si inca ceva...o alimentatie sanatoasa si un sistem imunitar puternic scade riscul imbolnavirii de cancer cervical?am citit foarte multe pe internet si unele nu se potrivesc...

+Quote Post
raducu
post Dec 5 2007, 06:23 PM
Post #144

Contaminat
*

QUOTE(janeta @ Dec 5 2007, 11:11 AM) *
eu m-am dus pentru o alta probleme la ginecolog...cand m-a vazut medicul mi-a zis ca am hpv fara sa-mi fac vreun test...e adevarat ca mi-au iesit niste 'crestaturi' de vreo doua luni de zile pe care le-am ignorat...am crezut ca e doar o iritatie...sunt foarte speriata si daca pana acum nu stiam nimic de boala asta, de doua zile am aflat o imensitate de lucruri..insa nu inteleg ceva...am citit pe internet ca perioada de incubatie e intre 2 saptamani si 9 luni...deci in aceasta perioada, acest virus da semne de existenta celui infectat...dar ca sunt si persoane care au acest virus, dar sunt lipsite de simptome...se poate sa am acest virus de mai multa vreme si el sa se fi declansat de curand?si inca ceva...o alimentatie sanatoasa si un sistem imunitar puternic scade riscul imbolnavirii de cancer cervical?am citit foarte multe pe internet si unele nu se potrivesc...

desi fac parte din segmentul masculin al populatiei, m-am lovit de aceasta problema la modul foarte serios. si m-am documentat. incubatia poate dura si pana la 10 ani, depinde de la organism la organism. virusul poate "vegeta" iar in anumite conditii (cand ii sunt favorabile) se declanseaza. bineinteles ca poti avea virusul si sa nu ai simptome. ar trebui sa iti faci "inventarul" partenerilor si sa vezi care ar fi pututu avea probleme. in ziua de azi cam 90 din populatie are acest virus. din nefericire de la varste fragede. pentru asta se doreste vaccinarea de la 13-14 ani.
din ce am citit pana acum organismul, atat la barbati cat,mai ales, la femei, nu sintetizeaza anticorpii pentru acest virus. oricum sunt detectati, acum, cam 130 de tulpini. din acestea aproape de 40 sunt din cele care pot cauza cancerul de col. o alimentatie sanatoasa poate reduce riscul dar nu il elimina. cea mai buna metoda de reducere si de evitare este stabilitatea partenerului. sau a "colegului de dormitor". si, conteaza foarte mult increderea in el/ea si sinceritatea partenerilor. asa ca...
cele mai bune sfaturi ti le poate da, cel mai sigur, doar doctorul. asa ca mergi acolo. fara frica, fara jena, fara trac. sanatate multa

P.S. pe net se gasesc foarte multe explicatii si informatii despre acest virus. dar, din nefericire, nu se cunosc remedii ale lui.sau nu pentru toate tulpinile. e posibil ca unele informatii sa fie contradictorii tocmai din acest motiv.

+Quote Post
biancam
post Dec 10 2007, 02:26 PM
Post #145

Contaminat
*

Member No.: 2,810

Salutare tuturor!
Sunt noua pe acest forum...si relativ "noua" in aceasta boala.Sper sa nu va plictisesc dar simt nevoia sa impartasesc toate povestile mele.
De aproximativ2-3 luni in zona geniatala am simtit ceva aspru...ca o coaja (ca la bubitele obisnuite) plus un mare disconfort in momentul contactului. Am dat fuguta la ginecolog...care mi-a facut testul papanicolau si testul microbiologic...rezultatul la amandoua fiind candida!Tratament 10 zile si eu si partenerul , revenire la control.Am decis amandoi sa schimbam medicul dar si clinica.Am optat pentru biomedica, unde dupa un consult obisnuit ni s-a prelevat de urgenta la amandoi proba pentru testul HPV! Medicamentatia: Isoprinosine.La fix o saptamana am fost la laser amandoi pentru ca eram plini de negi amandoi!Chin, durere,plansete, spalaturi cu sapun de copii si bepantene de cel putin 2 ori pe zi ..in conditiile in care dupa laser devii gogoasa in zona in care s-a facut interventia...si la ea si la el.
A doua saptamana dupa laser alt laser deoarece iesisera alti negi si surpriza candida nu trecuse.Diagnosticul: sistem imunitar ff slabit , plus candida pe baza de stres la amandoi.Aceasta forma neobisnuita de candida produce o secretie acida din cauza careia am facut o rana mare pe col(secretia mananca mucoasa colului), concluzia :saptamana a treia laser pentru cauterizarea ranii de pe col si retratarea candidozei!! Alte spalaturi cu tot felul de medicamente :meclon (lichid) si semigin(cred ca am retinut bine).Saptamana 4 alta cauterizare pentru partenerul meu deoarece lui ii tot ies negi.Si asta a fost pana acum...apropos rezultatul hpv eu POZITIV(13 tulpini hr dintre care 16,18,35), iar partenerul NEGATIV! pe 18 decembrie a.c. am programare la Micomi pentru repetarea analizei(din pacate clinica aceasta este numai pt femei , nu si pt barbati).Inca mai caut o alta clinica si pentru partener(ideea este sa repetam analiza la alt LABORATOR!!).
Voi reveni cu mai multe informatii dupa control.
PS: ca si la femei ..si la barbati se recolteaza proba(secretie) din interiorul organului genital, procedura este una destul de dureroasa pentru ca se foloseste o perie (identica cu peria de la rimel=mascara)care se invarte in interior si astfel se poate preleva proba mult dorita!
Doresc tuturor persoanelor infectate multa multa sanatate si multa rabdare si intelegere!!

+Quote Post
anonimous
post Dec 11 2007, 12:45 PM
Post #146

Contaminat
*

Member No.: 2,818

QUOTE(Xela @ Jan 20 2006, 02:12 PM) *
Totul a inceput in 2001 prin aparatia in zona genitala a unor fel de cosuletze le ziceam eu atunci. Aveam relatie stabila de aproape 2 ani. Din inconstienta am amanat sa merg la doctor...tot ziceam ca poate sunt iritatii de la blugi...pana in momentul in care acele "cosulete" s-au facut maro.
Mare atentie v-as ruga! Este foarte important sa gasesti un doctor bun, care sa stie detaliile despre HPV.
Asadar m-am dus la un dermatolog(credeam ca am doar o iritatie mai urata). Dar in schimb acolo surpriza...Mi se spune ca sunt condiloame(si ca se transmite prin contact sexual) si imi scrie o reteta cu Condyline. (indragostita peste cap am crezut, atunci cand partenerul imi arata pe ceva site-uri ca se poate lua si de prin piscine)
Din pacate tratamentul cu Condyline nu a functionat fiindca m-am dus un pic prea tarziu...
Urmatorul pas a fost cauterizarea (aveam in jur de 20 astfel de monstruletzi)...Din pacate anestezia nu a tinut bine si am avut niste dureri de nu va spun....
Atunci, in acel an, mi s-a spus ca daca intr-un an nu am semne din acelea atunci e okey.--> FALS.

De abia in toamna(si ma condamn ca nu ma documentat cand a fost cazul) am aflat tot adevarul:
- nu exista momentan tratament (se studiaza un posibil tratament. Cei mai avansati sunt cei de la insitutul Pasteur din Franta, care daca totul o sa mearga bine at in 2010 este posibil sa scoata un tratament pe piata)
- exista in jur de 100 de tipuri de HPV(cele mai grave HPV 16 si HPV 18), nu se cunoaste exact numarul lor (se face tipizare si in romania)
- singurul lucru pe care il poti face daca nu ai semne vizibile este sa iti intaresti sistemul imunitar

Deocamdata atat caci apoi lumea poate se plictiseste de un mesaj prea lung.

Salut. Numele .. nu cred ca are importanta, ci doar.. ce am de spus. In primul rand, observ ca.. barbatii nu prea s-au inghesuit pe aici. Apoi, Xela.. din ce-ai descris tu mai sus, ma regasesc cam prea bine.. si eu. Dupa ce-am facut sex neprotejat.. cu o don'shoara, la un interval de vreo luna, mi-au aparut in zona genitala niste "cosulete". Nu maro .. cum ziceai tu, ci albicioase. Tot asa, nu m-am ingrijorat.. prea tare, insa.. mi-am dat seama ca ceva nu e in regula. Timpul a cam trecut, si-am obs.. ca mi-a mai aparut unul pe pielea penisului. Ei bine, zilele trecute am fost la dermatolog, acolo .. mi-a dat verdict-ul "veruci genitale", si m-a trimis la un test.. TPHA (care a iesit pozitiv). Pe baza acestui test, dermatologul mi-a prescris "Condyline". NUSH, din.. ce-am vazut pe aici, am ramas cam.. masca! Doctorul.. zicea ca e posibilitatea sa nu fie transmisibil sexual, eu.. ce sa cred ? Pot infecta, prin contact sexual, sau nu ? Tratamentul abia l-am inceput. Nu vreau sa ma gandesc la ce-i mai rau, insa.. deja am inceput sa ma ingrijorez.. Tin sa precizez, ca.. inca 2 prieteni de ai mei au facut sex cu respectiva, tot.. neprotejat, si nu au nimic.

+Quote Post
asgaard
post Dec 11 2007, 05:30 PM
Post #147

Obsedat

Group: Obsedat
Member No.: 670

Aici sunt doua aspecte : o data HPV, care da condiloamele, care se trateaza cu Condyline si care e contagios (nu doar prin contact sexual, ci si prin atingerea pielii). Apoi TPHA care, din cate stiu eu, este un test pentru sifilis. Daca e pozitiv ar trebui sa faci si VDRL. VDRL negativ + TPHA pozitiv - ai avut sifilis, nu-l mai ai. VDRL pozitiv - ai sifilis. Nu inteleg de ce ti-a dat sa faci numai TPHA si atat, mai ales daca a iesit pozitiv. Intreaba-ti medicul sau du-te la un altul.

+Quote Post
anonimous
post Dec 11 2007, 11:38 PM
Post #148

Contaminat
*

QUOTE(asgaard @ Dec 11 2007, 05:30 PM) *
Aici sunt doua aspecte : o data HPV, care da condiloamele, care se trateaza cu Condyline si care e contagios (nu doar prin contact sexual, ci si prin atingerea pielii). Apoi TPHA care, din cate stiu eu, este un test pentru sifilis. Daca e pozitiv ar trebui sa faci si VDRL. VDRL negativ + TPHA pozitiv - ai avut sifilis, nu-l mai ai. VDRL pozitiv - ai sifilis. Nu inteleg de ce ti-a dat sa faci numai TPHA si atat, mai ales daca a iesit pozitiv. Intreaba-ti medicul sau du-te la un altul.

Tocmai, ca .. daca a iesit "Pozitiv", inseamna ca e bine. 2 medici.. mi-au spus asta. 1 data.. a facut-o asistenta, cand mi-a dat fisa.. apoi, medicul dermatolog. Deci, nu vad.. de unde si pana unde, se ajunge.. la sifilis ?

This post has been edited by anonimous: Dec 11 2007, 11:45 PM

+Quote Post
asgaard
post Dec 12 2007, 09:25 AM
Post #149

Obsedat

Group: Obsedat
Member No.: 670

Eu nu sunt medic, dar in primul rand toata lumea stie ca un test pozitiv inseamna ca AI virusul respectiv sau ce-o fi. Tu crezi ce vrei, mai intreaba un medic mai bine decat sa intrebi pe forumuri.

+Quote Post
anonimous
post Dec 12 2007, 03:43 PM
Post #150

Contaminat
*

Nu mai stiu ce sa zic. Am sa ii fac cat de curand, alta vizita.. dermatologului, sa ma lamureasca. Mersi .. oricum.

This post has been edited by anonimous: Dec 12 2007, 03:44 PM

+Quote Post

49 Pages V  « < 13 14 15 16 17 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 18th July 2025 - 08:24 PM