IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

98 Pages V  « < 40 41 42 43 44 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Flori de apartament, Aveti? Va plac?
pescarush
post Feb 2 2008, 12:26 AM
Post #411

Musafir

nu stiam de ce nu mi s-a inrosit anul asta floarea mea de Craciun, pe care o am de anul trecut. valentina, esti pretioasa!
eu, sa fiu sincera n-am rabdare si nici timp sa-mi amintesc sa le ud. cred ca ma reprofilez pe plante tropicale, ca am una si la aia ii merge cel mai bine (ca nu trebuie udata prea des (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ). dar imi plac florile foarte mult, chiar daca nu ma prea ocup de ele.
Go to the top of the page

+Quote Post
Valentina30
post Feb 3 2008, 01:50 AM
Post #412

Incurabil

Group: Obsedat
From: Bucuresti
Member No.: 1,899

pescarush, esti simpatica foc. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Ce plante ai? poate ca la primavara iti pot oferi ceva din ale mele... ma refer la ceva plante mai putin pretentioase. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
In seara asta am stat si am transplantat cativa pui de violeta si am plantat peste 20 de frunze de violete diferite, cateva narcise Tahiti, zambile Rosa, kohlerii, streptocarpella, un amarillis, o cala, un hymenocalis festalis si un amorphophalus konjac... Daca am mai plantat ceva, imi aduc aminte si completez maine. Sunt nauca de oboseala si mi-e un somn...

+Quote Post
pescarush
post Feb 3 2008, 03:00 PM
Post #413

Musafir

multumesc valentina. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) si tu esti o draguta.
din pacate, nu cred ca pot lua plantele de la tine, eu sunt in Canada. dar mai vin pe-aici sa-ti cer sfaturi. chiar vreau sa-mi scot dintr-un ghiveci mare un hibiscus care mi s-a ofilit si sa pun un copacel tropical. cand e bine sa-l iau?

+Quote Post
Valentina30
post Feb 3 2008, 03:37 PM
Post #414

Incurabil

daca esti sigura ca nu mai poti salv hibiscusul, poti sa-l scoti oricand din ghiveci... si sa pregatesti locul pentru altceva. Depinde ce fel de "copacel tropical" vrei sa pui in loc... Orienteaza-te sa ai lumina in locatia in care il vei aseza si mai ales umiditate. Acestea sunt principalele conditii pentru reusita ingrijirii unei plante tropicale, indiferent de gen sau specie. Spune-mi la ce te-ai gandit? ce fel de copacel?

+Quote Post
pescarush
post Feb 3 2008, 03:52 PM
Post #415

Musafir

pai nu stiu cum se cheama, trebuie sa mai studiez problema.
lumina am destula, ca e foarte luminoasa casa, e plina de geamuri.
mai merg eu pe la magazine si mai vad ce au pe-acolo. revin si cu numele. multumesc. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

P.S. unde tii atatea plante? ai vreo sera?

This post has been edited by pescarush: Feb 3 2008, 03:54 PM

+Quote Post
Valentina30
post Feb 3 2008, 10:17 PM
Post #416

Incurabil

daca nu stii numele, macar o poza ceva daca ai sa pui pe forum... si ne dam seama despre ce copacel sau plantuta este vorba.
Cat priveste sera, din pacate nu am inca (desi imi doresc enorm)... dar micul meu apartament este deja o jungla. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) . Am ghivece si ghivecele peste tot in casa. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Diana.
post Feb 3 2008, 10:30 PM
Post #417

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

... mie mi-a murit toata jungla... saracele mele plante... am ramas doar cu doi curmali crescuti din simburi... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 4 2008, 09:46 AM
Post #418

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Valentina am si eu o intrebare am primit asta toamna 2 smochini unul n-a dat lastar dar celalalt a dat si a facut cateva frunze si are si un boboc e in balconul inchis, nu stiu primavara trebuie tunsi sau pot sa-l las asa o sa fac flori si la vara? La vara il mut pe balcon unde e soare tot timpul.Acum e in balcon cu orientarea tot spre nord. Multumesc

+Quote Post
Valentina30
post Feb 4 2008, 03:11 PM
Post #419

Incurabil

QUOTE(misssn7 @ Feb 4 2008, 09:46 AM) *
Valentina am si eu o intrebare am primit asta toamna 2 smochini unul n-a dat lastar dar celalalt a dat si a facut cateva frunze si are si un boboc e in balconul inchis, nu stiu primavara trebuie tunsi sau pot sa-l las asa o sa fac flori si la vara? La vara il mut pe balcon unde e soare tot timpul.Acum e in balcon cu orientarea tot spre nord. Multumesc

Ce vrei sa spui prin "unul n-a dat lastar dar celalalt a dat si a facut si ceva frunze" ?
Cat de mari erau smochini cand i-ai primit? Erau tufe sau pomisori?
Scuze ca pun atatea intrebari dar trebuie sa ma lamuresc inainte de ati oferi un sfat pertinent.

Iata cateva informatii generale, pentru a te ajuta sa te edifici cu privire la conditiile de ingrijire:
Smochinii cultivati sub forma de tufa, se preteaza cel mai bine in gradina.
Cei cultivati in conditii de apartament, se dirijeaza prin taieri, sub forma de pomisor.
In gradina, datorita luminii si caldurii ajung sa infloreasca si sa fructifice chiar si de doua ori in decursul unei veri lungi.
In conditii de apartament, obtinerea fructelor este destul de dificila. Functie de varsta si dimensiunile smochinului tau, ghiveciul trebuie ales pe masura, cu un substrat destul de afanat. Cei tinuti in gradina sunt tunsi iarna taziu, si protejati de inghet cu paie si frunze uscate la baza tulpinii. Nici-unii nu suporta temperaturile extrem de scazute. Daca le ingheata radacinile, sunt pierduti.
Primavara poti aplica taieri de corectare a formei coroanei. Vor inflori doar daca au lumina si caldura din belsug.
La smochinii cultivati in ghivece (in apartament), in timpul iernii udarea trebuie redusa foarte mult. Suporta o locatie mai racoroasa, cu temperaturi de 14-15 grade Celsius, dar nu trebuie privati de lumina.

Astept totusi lamuririle tale, pentru sfaturi mai detaliate.

This post has been edited by Valentina30: Feb 4 2008, 03:12 PM

+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 4 2008, 10:12 PM
Post #420

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Pai am primit smochinii de la o prietena ce i-a adus de la Oradea si m-a sunat dupa ceva zile de cand venise, ea zicea ca s-ar putea sa fie uscati. Mi-a adus 2 bete de 1m. Unul tot da frunze la baza m-am uitat mai atent si urmatoarea ce iese e frunza nu floare. Conditiile sunt cam cele care le zici tu bine ca mi-ai spus ca nu tre' sa-l ud prea des ca eu il tot udam. Sunt plantati intr-o galeata.Unul dintre ei e numai batul fara nici o frunza, cred ca e uscat.

+Quote Post

98 Pages V  « < 40 41 42 43 44 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 22nd July 2025 - 12:03 AM