IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

98 Pages V  « < 41 42 43 44 45 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Flori de apartament, Aveti? Va plac?
Valentina30
post Feb 4 2008, 10:20 PM
Post #421

Incurabil

Group: Obsedat
From: Bucuresti
Member No.: 1,899

Daca au lumina buna acolo unde-i tii, poti sa-i uzi dar ai grija sa lasi sa se usuce usor pamantul intre 2 udari. Inainte de a uda, foloseste un bat si inteapa pamantul ca sa verifici cat de ud sau uscat e. Daca e ud batul, adica daca pamantul este inca ud aproape de suprafata, mai amani udarea.
Cat priveste al doilea"bat de smochin", nu dipera, uda-l si pe el, dar mai putin. Neavand frunze, nici necesitatile de apa nu sunt mari. Radacinile lui nu pot inghiti si procesa singure atata apa, cat consuma cel din care au dat deja frunze. S-ar putea sa-i dea frunze si lui dar ceva mai tarziu. Ai grija sa nu-i uzi prea tare. Iarna nu au nevoie de multa apa.
Sa ne tii la curent cu evolutia lor. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 5 2008, 09:27 AM
Post #422

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Multumesc frumos Valentina (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) esti o oaza de intelepciune in ce priveste florile (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Amandoua betele sunt puse in aceeasi galeata inseamna ca tre' sa-l mut pe cel care n-are frunze. Lumina are destula ca e chiar langa fereastra.

+Quote Post
Valentina30
post Feb 5 2008, 10:57 AM
Post #423

Incurabil

Daca amandoua "betele" de smochin sunt in aceeasi galeata, nu te grabi sa ii separi. Nu le deranja radacinile pe timp de iarna. Ei sunt inca la somn acum. Pana se mai incalzeste, nu le place sa fie stresati cu lucrari se transplantare.

PS. Multumesc pentru cuvinetele frumoase.
Da, am ceva experienta, in ce priveste plantele. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Valentina30
post Feb 5 2008, 08:26 PM
Post #424

Incurabil

Daca e cineva interesat de pui de violeta standard cu floare simpla grena si pui de violeta mini, pui de pelargonium odoratissimum, abutilon sau streptocarpella... id-ul meu pe mess este lorisimon2000

+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 7 2008, 04:18 PM
Post #425

V.I.P.

Mi-am luat o zambila avea pamantul nisipos in ghiveciul in care am luat-o ii trebuie pamant nisipos? Dupa ce infloreste ce trebuie sa fac cu ea s-o pun la pastrare un tip si apoi s-o pun din nou in ghiveci?

+Quote Post
Valentina30
post Feb 7 2008, 07:38 PM
Post #426

Incurabil

QUOTE(misssn7 @ Feb 7 2008, 04:18 PM) *
Mi-am luat o zambila avea pamantul nisipos in ghiveciul in care am luat-o ii trebuie pamant nisipos? Dupa ce infloreste ce trebuie sa fac cu ea s-o pun la pastrare un tip si apoi s-o pun din nou in ghiveci?

misssn, din experienta stiu capamantul din ghivecele cu flori din comert, nu este de cea mai buna calitate... dar zambila nu necesita un substrat deosebit. Nisipul acela ajuta la drenajul apei, deci la evitarea putrezirii bulbului din pricina udarii neadecvate.

De obicei, zambilele ce apar acum in florarii si in raioanele de profil, ale marilor marketuri, sunt obtinute din bulbi fortati. Din aceasta cauza, infloresc doar o singura data in ghiveci.
Daca doresti sa mai infloreasca bulbul respectiv - si eventual sa-l inmultesti, dupa ofilirea florilor si uscarea frunzelor poti sa-l plantezi in gradina. Pana la toamna, va face mai multi bulbisori. Ii poti lasa acolo peste iarna sau ii poti scoate, dar numai pe cei mai mari, si-i poti plant in ghiveci in interior...

+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 7 2008, 08:10 PM
Post #427

V.I.P.

Multumesc frumos Valentina o s-o plantez la gradina cand ajungem prin aprilie, cred ca nu-i prea frig.

+Quote Post
Valentina30
post Feb 7 2008, 08:42 PM
Post #428

Incurabil

Aprilie va fi luna de vara, dupa cum anunta la meteo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ... oricum nu mai avem primavara asa cum trebuie. Din iarna sarim in vara si viceversa. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
E bine sa il plantezi in gradina, dar numai dupa ce se ofilesc florile si dupa ce se usuca si frunzele... Pana atunci trebuie sa continui sa ingrijesti zambila in ghivecelul acela micut in care e plantata acum.
Adica si dupa ce se ofilesc florile trebuie sa-l uzi periodic (dar cu putina apa), pana ce frunzele se ingalbenesc si se usuca de la sine. Abia apoi plantezi bulbul in gradina, la o adancime de cca 10 cm, intr-o locatie insorita si in care sa nu balteasca apa atunci cand ploua.

+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 7 2008, 08:47 PM
Post #429

V.I.P.

(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Valentina nu vrei sa fii gradinarita mea (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) glumesc . Thanks a lot.La primavara mai vreau sa-mi plantez ceva zarzavaturi prin gradina te mai intreb eu.

+Quote Post
Valentina30
post Feb 7 2008, 10:03 PM
Post #430

Incurabil

intreaba-ma misssn. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sunt pe aproape... ;-)
Oricand, cu draga inima.

+Quote Post

98 Pages V  « < 41 42 43 44 45 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 21st July 2025 - 06:21 PM