![]() |
![]() ![]() |
![]() |
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cine stie ce este black pudding?
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Budinca de cacao cu bucati de ciocolata amaruie?
|
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Budinca de cacao cu bucati de ciocolata amaruie? Nuuu, nici pe departe. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Un fel de sangerete, englezii il mananca de obicei cald, in cadrul unui mic dejun cald.
Soacra-mea a locuit 15 ani in Irlanda si ea-i mare amatoare de sangerete si tin minte ca se bucura ca ala pe care-l facea macelarul din apropiere contine si limba, dar nu stiu daca asta o fi reteta originala (in Germania sangereteului cu limba i se spune berlinez, cel normal nu contine asa ceva) sau vreo specialitate irlandeza sau a macelarului cu pricina. Am gustat o singura data-n viata, ca sa nu mor fara sa-i stiu gustul. Interesant este ca sangele din el se infierbanta repede si isi mentine temperatura destul de mult. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
La google zice ca e sangerete (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Asa este Kalua. Se mananca la micul dejun englezesc (care se numeste fry-up), impreuna cu oua, baked beans, carnati, bacon si alte chesti prajite. O gretosenie!
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Care-i diferenta intre o terina si o pasteta si ce derivari de la ele mai exista?
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cuvantul terina vine de la frantuzescul "terre" (pamant) pentru ca este de obicei facuta intr-o forma din piatra. Forma se tapeteaza cu felii de slanina, se pune umplutura (farsa) aromatizata, apoi umplutura de baza, de obicei carne cruda sau prajita, legume, nuci sau plante. Totul este tinut de farsa, care se intareste cand terina este data la cuptor. Unele terine contin numai farsa, ca celebra terina din ficat de gasca.
(IMG:http://annavanel.free.fr/Images/blog/terrine21.jpg) Pastetele au un mantou din aluat. Intotdeauna. Cuvantul vine tot din franceza, paté (aluat). Se folosesc mai multe feluri de aluat, dupa gust. (IMG:http://www.goldschmiedepunkt.de/Graphiken2007/Pastete.jpg) Mai exista galantina (pasteta rulata) timbala (pastete mici coapte direct in forme mici) risole (pastete mici in forma de semiluna) crustade (tortulet mic picant umplut) Cu ce seamana la gust leurda? |
|
|
![]()
|
|
Cu usturoiul.
Ce se pune la albusuri sa se bata spuma mai tare, da' natural nu prafuri? |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Sare?
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th July 2025 - 07:33 PM |
|