IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

88 Pages V  « < 29 30 31 32 33 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce citesti acum ?
Teocris
post Feb 23 2008, 03:12 PM
Post #301

V.I.P.

Group: Administratori
From: Sibiu
Member No.: 2,591

Imi pare rau, dar nu am vazut filmul despre care vorbesti.
Cum se numeste?Tot "Impreuna"("Ensemble, c'est tout ")?
Cartea este insa ...Nu o pot lasa din mana!

Intre timp am cautat pe google AICI
Trebuie neaparat sa-l vad!
Go to the top of the page

+Quote Post
roxanica10
post Feb 23 2008, 11:14 PM
Post #302

Musafir

QUOTE(teocris7 @ Feb 23 2008, 02:12 PM) *
Impreuna- Anna Gavalda
Pur si simplu m-am indragostit de ea (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

Cand am vazut autoarea, mi-am dat seama ca azi am lucrat la franceza pe un text al ei din '35 kilos d'espoir'.
Eu am terminat Spuma zilelor (abia acum). Am citit-o integral in metrou. Pe masura ce avansam cu cititul, ma umpleam de tristete.
Nu stiu ce urmeaza, as vrea James Joyes - Finnegans Wake. A citit-o cineva?

+Quote Post
Cleo
post Mar 3 2008, 05:42 AM
Post #303

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

si eu am 'Spuma zilelor' in geanta iar langa pat am 'Luni de fiere' de Pascal Bruckner

+Quote Post
Nimphetamin
post Mar 3 2008, 09:16 AM
Post #304

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,359

QUOTE(Cleo @ Mar 3 2008, 05:42 AM) *
si eu am 'Spuma zilelor' in geanta iar langa pat am 'Luni de fiere' de Pascal Bruckner

Tocmai langa pat tii Luni de fiere?? Eu am spus ca este o carte pe care nu mi-o doresc in biblioteca (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) Nu pt ca as avea idei preconcepute, ci pt ca m-a umplut de tristete...enorm de multa tristete (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)

+Quote Post
Cleo
post Mar 7 2008, 03:29 PM
Post #305

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

QUOTE(Nimphetamin @ Mar 3 2008, 02:16 AM) *
Tocmai langa pat tii Luni de fiere?? Eu am spus ca este o carte pe care nu mi-o doresc in biblioteca (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) Nu pt ca as avea idei preconcepute, ci pt ca m-a umplut de tristete...enorm de multa tristete (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)

n-am citit decat 2-3 pagini ...daca nu mi-o placea o mut sub masa din sufragerie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
revin cu impresii

+Quote Post
roxanica10
post Mar 7 2008, 04:12 PM
Post #306

Musafir

Eu ma delectez cu 'Jocul vietii' de Florence Shinn - hrana pentru spirit. E cam americaneasca ea in gandire, dar imi place pentru pozitivismul pe care-l emana. Si gandindu-ma ca tipa a trait in alte vremuri, e chiar ok de citit.
Urmeaza 'Finnegans Wake' in engleza. Am aruncat cate-un ochi pe acolo si sper sa mearga cititu'...adica sa ma prind si eu de engleza asta din alte timpuri.

+Quote Post
walpurgik
post Mar 8 2008, 01:47 AM
Post #307

Musafir

Roxi, cu Finnegans Wake n-o sa-ti reaprinzi nicio engleza, una ca Joyce e destul de hermetic si n-o sa retii decat putine chestii ton cu lectura, textul abunda in trimiteri intertextuale-mitologie, politica, filosofie etc., iar all-in-all aceasta carte este ultima a lui Joyce care e si neterminata pe deasupra, si-ii este tributara Portretului artistului si lui Ulise ale scriitorului.
Acuma tu faci ce vrei, insa, nu e o carte relaxanta de literatura majabila dupa-amiaza in amurg, iar engleza lui Joyce e mult prea livresca... o sa-ti dai seama de asta imediat ce o sa incepi lectura.
Citeste de ex. David Lodge, Julian Barnes, Ian McEwan, scriitori contemporani care dincolo de subterfugiile textuale au si o continuitate narativa sa nu citesti in gol.

Sau daca-i musai Joyce, ia Dubliners, nuvele, e mult mai accesibila. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
gloriana
post Mar 8 2008, 11:22 AM
Post #308

Musafir

O suta de ani de zile la portile Orientului de Ioan Grosan. E savuroasa. E apreciata la adevarata ei valoare de cei care au fost indragostiti de literatura romana in liceu. Si este o carte pentru un roman. Am impresia ca am trait degeaba fara s-o citesc. Si cand ma gandesc ca am trecut de atatea ori pe langa ea. Cineva spunea ca e o alegorie a epocii comuniste.

+Quote Post
roxanica10
post Mar 8 2008, 12:31 PM
Post #309

Musafir

Walpu, iti multumesc tare mult pentru sfaturi. Exact impresia asta am avut-o si eu rasfoind carticica...ca nu inteleg o iota. Iti dai seama ca eu stiu engleza uzuala si nu cea literara, de pe timpuri. N-am studii de profil.
Mi-am mai luat Faulkner - As I lay dying, dar acum i-am imprumutat-o lui Lotte. Regret tare mult ca nu mi-am luat macar colectia Sophie Kinsella din State.
O sa ma uit dupa autorii recomandati de tine. Cat priveste Finnegans, o sa i-o cer profei de franceza pe cea in romana, c-am inteles ca-i o carte importanta.

+Quote Post
pescarush
post Mar 12 2008, 06:48 PM
Post #310

Musafir

roxy, ai citit ceva de Sophie Kinsella? am vazut carti prin librarii, dar nu am luat nici una. cum scrie?
eu am inceput sa citesc One Hundred Years of Solitude, de G. Marquez.
am incercat Orbitor, prima carte din trilogie, dar sincer, nu-mi place stilul, nu-mi plac descrierile si am abandonat-o dupa vreo 50 de pagini. n-am mai avut rabdare sa vad ce spune mai departe. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

+Quote Post

88 Pages V  « < 29 30 31 32 33 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 20th July 2025 - 06:02 PM