![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Oaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu Kary ce combinatia gustoasa. La mine tiramisu imparte locul 1 in top cu tortul de ciocolata, doar ca galbenusurile le bat pe baie de abur, pana se intaresc un pic si nu mai sunt crude.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
misssn nu te-am uitat si uite azi am fost in verva (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
cornuri Kossuth 350g faina 400g unt 500g zahar pudra 9 oua coaja de la 2 lamai 3 plicuri de zahar vanilat - se freaca untul spuma cu galbenusurile si zaharul - se adauga 2 plicuri de zahar vanilat si coaja de lamaie, apoi cate putin faina. - la sfarsit se adauga amestecand incet albusurile batute spuma. Pe o tava mare de aragaz, tapetatat cu hartie cerata si unsa cu putin unt se toarna compozitia de mai sus, se niveleaza si se da la cuptorul incins in prealabil la foc mediu. Dupa ce s-a copt si racorit se pudreaza cu al 3-lea plic de zahar vanilat si se taie cu o forma semilune. Este un dulce foarte placut aromat. Inainte de a le da la cuptor am presarat pe o treime nuca macinata, pe alta nuca de cocos si pe a 3-a felii de migdale. (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8738.jpg) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Multumesc Cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) si e si simplu de facut poate fac maine. Azi sunt tare lenesa nus de ce da' n-am chef sa fac nimic.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Multumesc Cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) si e si simplu de facut poate fac maine. Azi sunt tare lenesa nus de ce da' n-am chef sa fac nimic. e tot un soi de chec insa foarte placut aromat. dar mie-mi plac mai mult dulciurile cu crema (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) pe cele fara le produc, le pozez, le gust o data si cam atat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Si mie imi plac cele cu crema a lot, dar cateodata n-am chef sa stau prea mult in bucatarie si atunci bag o prajitura usor de facut.
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Tort elvetian de mere
pentru o forma rotunda cu diametrul de 22 cm daca vreti sa faceti intr-o tava de aragaz, ca prajitura, dublati cantitatile Aluat fraged 200g faina alba 100g unt 50g zahar 1 ou Umplutura 600g mere sucul de la cam doua lamai 2 oua 2 linguri miere 3 linguri zahar 1/2 lingurita scortisoara macinata 125g alune (sau nuci, migdale) macinate 2 galbenuse 2 linguri frisca lichida Se amesteca ingredientele pentru aluat, se framanta pana se incheaga (nu mult), se lasa sa se odihneasca 1/2 ora. Se intinde cu sucitorul (fara faina) direct pe hartie de copt, se pune hartia in forma si se precoace 15 minute in cuptorul preincalzit (200°C). Merele se curata de coaja, se taie in sferturi (fara casuta, binenteles). Se stropesc bine cu suc de lamaie, ca sa nu se oxideze (innegreasca). 250g din mere se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu suc de lamaie din belsug. Ouale se amesteca cu mierea, zaharul, scortisoara pana cand devine totul o masa umflata alba. Se adauga merele rase si alunele si toata umplutura asta se pune peste aluatul precopt. Se pun sferturile de mere cu curbura in sus pe deasupra. Galbenusele se bat cu frisca si se unge tot tortul cu liasonul (asa se numeste amestecul galbenus-frisca lichida in gastronomie si se foloseste si la legat sosuri) asta. Se da la cuptorul preincalzit (200°C) 40 minute. Pregatiti-va cateva mere in plus, mie nu mi-au ajuns pentru pus pe deasupra cat scria in reteta. Sau le puneti mai rasfirate, merge si asa. |
|
|
![]()
|
|
tot s-a vorbit de galuste cu prune zilele astea hai sa povestim reteta de galuste cu prune
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Chiar asa...n-o putem adapta Montignac reteta asta?cum ce am putea inlocui cartofii?(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ca-s chiar bune galustele astea
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Se pot face cu un aluat de papanasi, dar nu poti compara gusturile. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Pandispan cu ananas
Se bat 3 albusuri spuma. Se adauga cele 3 galbenusuri, un pahar (150 gr) de zahar si 150 gr de unt moale. Se amesteca pana se topeste untul si la final se adauga 150 de grame de faina cu o lingurita de praf de copt. Dupa ce se amesteca rezulta un aluat consistent si un pic elastic. Se toarna intr-un vas (eu am folosit yena), se nivealeaza si se pun rondele de ananas, scurse de sirop. Eu l-am lasat la foc mediu-mic am 45 de minute. Rezultatul a fost: (IMG:http://i161.photobucket.com/albums/t207/fanny_dinu/prajituracuananas-1.jpg) Reteta nu-mi apartine. Am gasit-o pe un site romanesc. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 11:51 AM |
|