IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 18 19 20 21 22 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
Master of Norule...
post Mar 18 2008, 05:49 PM
Post #191


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Oaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu Kary ce combinatia gustoasa. La mine tiramisu imparte locul 1 in top cu tortul de ciocolata, doar ca galbenusurile le bat pe baie de abur, pana se intaresc un pic si nu mai sunt crude.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 29 2008, 05:11 AM
Post #192


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



misssn nu te-am uitat si uite azi am fost in verva (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

cornuri Kossuth

350g faina
400g unt
500g zahar pudra
9 oua
coaja de la 2 lamai
3 plicuri de zahar vanilat

- se freaca untul spuma cu galbenusurile si zaharul
- se adauga 2 plicuri de zahar vanilat si coaja de lamaie, apoi cate putin faina.
- la sfarsit se adauga amestecand incet albusurile batute spuma.
Pe o tava mare de aragaz, tapetatat cu hartie cerata si unsa cu putin unt se toarna compozitia de mai sus, se niveleaza si se da la cuptorul incins in prealabil la foc mediu. Dupa ce s-a copt si racorit se pudreaza cu al 3-lea plic de zahar vanilat si se taie cu o forma semilune. Este un dulce foarte placut aromat.
Inainte de a le da la cuptor am presarat pe o treime nuca macinata, pe alta nuca de cocos si pe a 3-a felii de migdale.

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8738.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Mar 29 2008, 10:19 AM
Post #193


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Multumesc Cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) si e si simplu de facut poate fac maine. Azi sunt tare lenesa nus de ce da' n-am chef sa fac nimic.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 29 2008, 02:33 PM
Post #194


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



QUOTE(misssn7 @ Mar 29 2008, 04:19 AM) *
Multumesc Cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) si e si simplu de facut poate fac maine. Azi sunt tare lenesa nus de ce da' n-am chef sa fac nimic.


e tot un soi de chec insa foarte placut aromat.
dar mie-mi plac mai mult dulciurile cu crema (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) pe cele fara le produc, le pozez, le gust o data si cam atat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Mar 29 2008, 04:37 PM
Post #195


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Si mie imi plac cele cu crema a lot, dar cateodata n-am chef sa stau prea mult in bucatarie si atunci bag o prajitura usor de facut.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 29 2008, 09:59 PM
Post #196





Musafir






Tort elvetian de mere

pentru o forma rotunda cu diametrul de 22 cm
daca vreti sa faceti intr-o tava de aragaz, ca prajitura, dublati cantitatile

Aluat fraged
200g faina alba
100g unt
50g zahar
1 ou

Umplutura
600g mere
sucul de la cam doua lamai
2 oua
2 linguri miere
3 linguri zahar
1/2 lingurita scortisoara macinata
125g alune (sau nuci, migdale) macinate
2 galbenuse
2 linguri frisca lichida

Se amesteca ingredientele pentru aluat, se framanta pana se incheaga (nu mult), se lasa sa se odihneasca 1/2 ora. Se intinde cu sucitorul (fara faina) direct pe hartie de copt, se pune hartia in forma si se precoace 15 minute in cuptorul preincalzit (200°C).
Merele se curata de coaja, se taie in sferturi (fara casuta, binenteles). Se stropesc bine cu suc de lamaie, ca sa nu se oxideze (innegreasca). 250g din mere se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu suc de lamaie din belsug.
Ouale se amesteca cu mierea, zaharul, scortisoara pana cand devine totul o masa umflata alba. Se adauga merele rase si alunele si toata umplutura asta se pune peste aluatul precopt. Se pun sferturile de mere cu curbura in sus pe deasupra. Galbenusele se bat cu frisca si se unge tot tortul cu liasonul (asa se numeste amestecul galbenus-frisca lichida in gastronomie si se foloseste si la legat sosuri) asta. Se da la cuptorul preincalzit (200°C) 40 minute.

Pregatiti-va cateva mere in plus, mie nu mi-au ajuns pentru pus pe deasupra cat scria in reteta. Sau le puneti mai rasfirate, merge si asa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Apr 6 2008, 06:59 PM
Post #197


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



tot s-a vorbit de galuste cu prune zilele astea hai sa povestim reteta de galuste cu prune
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ToothFairy
post Apr 6 2008, 07:09 PM
Post #198


Incurabil
*****

Group: Editorialist
Posts: 1,312
Joined: 18-January 07
From: SB
Member No.: 1,062



Chiar asa...n-o putem adapta Montignac reteta asta?cum ce am putea inlocui cartofii?(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ca-s chiar bune galustele astea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Apr 6 2008, 07:46 PM
Post #199





Musafir






Se pot face cu un aluat de papanasi, dar nu poti compara gusturile. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fanny
post Apr 7 2008, 08:56 AM
Post #200


Moderator Global
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 5,946
Joined: 17-January 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



Pandispan cu ananas

Se bat 3 albusuri spuma. Se adauga cele 3 galbenusuri, un pahar (150 gr) de zahar si 150 gr de unt moale. Se amesteca pana se topeste untul si la final se adauga 150 de grame de faina cu o lingurita de praf de copt. Dupa ce se amesteca rezulta un aluat consistent si un pic elastic.
Se toarna intr-un vas (eu am folosit yena), se nivealeaza si se pun rondele de ananas, scurse de sirop.
Eu l-am lasat la foc mediu-mic am 45 de minute.

Rezultatul a fost:
(IMG:http://i161.photobucket.com/albums/t207/fanny_dinu/prajituracuananas-1.jpg)


Reteta nu-mi apartine. Am gasit-o pe un site romanesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 18 19 20 21 22 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 5th May 2025 - 11:51 AM