![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 3 Joined: 5-April 08 Member No.: 3,634 ![]() |
Buna. Si eu ma lupt cu acneea de foarte multi ani. Incepusem chiar sa ma resemnez cu gandul ca e ceva permanent, de care nu am cum sa scap orice as face. Citindu-va pe voi am constientizat ca sunt inca multe lucruri care depind de mine asa ca am luat-o de la capat. Acum am 3 luni de tratament cu Gerovital Stop Acnee si e ceva mai bine dar mai e muuuult de munca. Seara ma dau cu Boreade 12 - asta cam de 2 luni.
Din ce am citit pe aici am inteles ca ar fi bune cremele cu concentratie cat mai mare de AHA si BHA si am vazut ca Sebium AKN are 12% AHA si 2% BHA deci ar trebui sa fie foarte buna si totusi nu e prea iubita pe aici. Puteti sa ma lamuriti ce nu v-a placut la ea? Ma gandisem sa mi-o iau dupa ce termin Boreadele, dar am nevoie de niste pareri de la cele care ati incercat-o. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 3 Joined: 4-April 08 Member No.: 3,621 ![]() |
revin ca sa va anunt ca am fost la farmacie astazi sa imi cumpar toate cele enumerate mai devreme, si, spre surprinderea mea, am dat de o domnisoara farmacista foarte simpatica si binevoitoare care mi-a spus sa procedez in felul urmator: dimineata sa ma spal pe fata cu sapun Dove, sa ma dau cu lotiune tonica (mie cel mai mult imi place Clinique si o sa o folosesc in continuare, oricum parerea mea e ca lotiunea tonica nu ajuta prea mult in cazul unui ten acneic) crema Clean-Ac, si, evident, sa folosesc in timpul zilei un fond de ten bun. Seara, sa ma spal cu tarate si spuma purifianta calmanta de la La Roche- Possay (sau Vichy, mi-a spus ea, dar eu am experiente f f neplacute cu Vichy), dupa care sa folosesc Retin-A (mie mi-a recomandat sa il fol o data la doua zile). Daca intr-o luna nu se amelioreaza vizibil problemele tenului, sa ma duc la un dermatolog care, cel mai probabil, ma va indruma sa iau antibiotice (am uitat cum se numesc) + un tratament, probabil, pentru ficat, intrucat respectivele antibiotice sunt f puternice.
Eu momentan sunt optimista, chiar acum 5 minute m-am dat cu Retinol-A, si sper sa vad rezultatele. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Succes si voua in continuare! |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Oana, eu nu ti-as recomanda sa te speli cu sapun pe fata..Retinol-a te referi la Retin-a, banuiesc. Retinolul nu e acelasi lucru cu tretinoinul.
Solem, nu prea imi vine a crede ca Sebium Akn are concentratii atat de mari de AHA si BHA. Ce nu mi-a placut la ea? Pai in cazul meu nu a avut efecte, de nici un fel, iar ca baza de machiaj, mi se ingrasa pielea pe timpul zilei, ceea ce nu suport. Dar nu e exclus ca totusi tie sa iti prieasca. Happy, le-am avut pe ambele. Dar mi-a placut by far mai mult Boreade 12. |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 31 Joined: 31-January 08 Member No.: 3,184 ![]() |
oana nu stiu daca domnisoara respectiva te-a prevenit sau daca ai citit ca s-ar putea sa ai cateva eruptii uratzele de la retin-a la inceput deci nu astepta deocamdata rezultate benefice, ci din contra. eu eram f aproape de a renunta dar am citit multe pareri bune pe topicul retin-a sau smooderm si am continuat tratamentul si bine am facut.si dupa cum spuneam mai sus povestile noastre legate de acnee sunt f asemanatoare de aceea eu zic sa fii puternica si sa ramai fidela retin-a-ului ca mie una imi face f bine. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) succes si tie (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
This post has been edited by andra2gtk: Apr 6 2008, 01:46 PM |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 3 Joined: 5-April 08 Member No.: 3,634 ![]() |
Multumesc pentru raspuns Sweet .(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Procentele respective le-am gasit pe Sentia in descrierea pentru Sebium AKN:
• keratolitic, keratoreglator - AHA 12% ( acid lactic si citric) si BHA 2% (acid salicilic) • seboreglator si antibacterian– gluconat de zinc 3% (1% zinc pur), efect inclusiv pe bacteriile rezistente la eritromicina. • antiinflamator, calmant – enoxolone, ginkgo biloba • hidratant – glicerina, xilitol In postarile mai vechi am vazut ca erau si pareri foarte bune si pareri foarte proaste si asta e motivul pentru care am cerut lamuriri suplimentare. Se pare ca pana la urma tot prin incercare si eroare merge treaba (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Eu acum nu mai am pielea asa uleioasa cum o aveam, oricum nu atat de mult incat sa ma deranjeze - poate din cauza ca-mi distrag atentia muuuulte (IMG:style_emoticons/default/wall.gif) alte chestii de pe fata mea. Ideea e ca nu caut ceva neaparat matifiant. Problema mea e mai degraba ca am porii foarte inchisi la suprafata si secretia de sebum prea mare si toata mizeria se aduna inauntru, nu se poate elimina. Din cauza asta am avut dezamagirea vietii mele legat de cosmeticele cu Normadermul. La supafata facea pielea fina iar in interior se adunau vulcanii puroiosi. Am urat o vreme firma Vichi (IMG:style_emoticons/default/guns24.gif) Tot din cauza asta in momentul in care iese ceva la suprafata iese cu tot cu carne iar fata mea seamana tot mai mult cu un svaiter. Uffffffff! Cred ca o sa risc si o sa-mi iau totusi Sebiumul. Oricum cu pielea mea dubioasa nu pot stii niciodata sigur daca ceva imi face bine sau nu (si nici pentru cat timp). Si in plus nu mi-am mai luat de mult ceva si ma mananca palmele rau de tot (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Va tin la curent. |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 3 Joined: 4-April 08 Member No.: 3,621 ![]() |
Multumesc pentru sfaturi. Si da, ma refeream la retin-a, am gresit eu cand am scris. (IMG:style_emoticons/default/322.gif) Tin sa va spun ca azi dimineata chiar m-am trezit foarte optimista, intrucat tenul meu chiar arata mult mai bine decat ieri. Uimitor, dar rezultatele deja se vad. Nu mi s-a uscat fata foarte mult (de la Zynerit mi s-a deshidratat fata foarte mult din prima zi si nu mai puteam folosi fondul de ten), si oricum folosesc crema de la Avene. Nu mi s-a inrosit fatza, nu mi-au aparut eruptii urate. Ba chiar toate cosuletele mici s-au retras aproape de tot, iar cele mai mari si durerose nu imi mai provoaca niciun discomfort la atingere si sunt mai uscate. Sunt foarte multumita de rezultate (chiar nu ma asteptam sa isi demonstreze eficienta din prima zi!!!!) si o sa merg in continuare asa. As incerca, totusi, sa ma duc si la dermatolog sa-mi prescrie antibiotice, pentru ca, pe termen lung, cele mai bune efecte le obtii actionand din interior.
All in all, recomand tuturor Retin-a si spuma La Roche. Si o va tin la curent cu schimbarile (eu sper sa fie in continuare de bine)! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
Ai grija cu antibioticele Oana, daca te hotarasti sa le iei macar protejeaza-ti stomacul si ficatul, stii ca poti face gastrita/ulcer, candida, eczeme si alte balarii de la ele? In plus, n-au efect decat atata timp cat le iei.
|
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 126 Joined: 17-January 08 From: Timisoara Member No.: 3,059 ![]() |
Oana eu zic sa astepti cu antibioticele, chiar mai mult de 1 luna. Eu de abea dupa 3 luni am observat rezultatele. In primele 3 luni am avut eruptii (care au inceput cam la 1-2 saptamani dupa ce am inceput cu retin-A), dar pe langa ele se vedea tenul mai luminos de la retin-A. Dupa cele 3 luni totul a fost ok, mai am cate un cos acum la ciclu(ca am renuntat la anticonceptionale) dar in general fata mea arata bine.
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 31 Joined: 31-January 08 Member No.: 3,184 ![]() |
da si eu zic sa ai rabdare nu te lasa dusa de val si nu face abuz de retin pt ca dupa o saptamana de aplicari zilnice entuziaste o sa te alegi cu o fata descuamata si o sa iti taie din elan.e f bine ca esti optimista, intr-adevar dupa primele aplicari retin da o stare de confort tenului. cred ca o sa observi ca ti se cojeste fata abia peste vreo 3-4 zile iar eruptie mai incolo peste 1-2 sapt.eu azi am observat ca sunt cam mule comedoane gata sa iasa, presimt iar o eruptie (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) dar nu ma mai afecteaza pt ca stiu ca tot raul e spre bine (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) dar poate tu esti norocoasa si nu o sa ai parte de neplaceri dar oricum grija mare si la hidratare si la cat de des dai cu retin.sa ne tii la curent (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 1 Joined: 6-April 08 Member No.: 3,640 ![]() |
Buna tuturor. Si eu am probleme cu acneea de cativa ani. Pt cele care aveti tenul gras va pot recomanda produsele de la La Roche-Posay, din gama Effaclar. Sunt cam scumpe, dar sunt f bune. Eu folosesc spuma purificanta dermo-calmanta si hidratantul matifiant activ, care este si o foarte buna baza pt machiaj. Aceste produse mi-au fost recomandate de o doctorita de la spitalul colentina, care ma trateaza de acnee. Daca doriti sa aflati mai multe detalii, ma puteti contacta Credeti-ma ca stiu ce inseamna sa ai o fata plina de cosuri inflamate si dureroase. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Buna! Dori, daca esti buna si vrei sa ne ajuti, posteaza te rog numele doctoritei care ti-a recomandat acele produse miraculoase, deoarece intentionez sa fac o vizita unui dermatolog. Eu ma lupt cu acneea de cativa ani buni, iar in ultima vreme am tenul foarte gras si mai tot timpul lucios. Am incercat produse peste produse, cosmetice si naturiste si am ajuns in culmea disperarii. De aceea am nevoie de consultatia unui dermatolog. Oare imi va trece vreodata? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th May 2025 - 10:30 PM |
|