![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Alice Hoffman - Regina de gheata
Are niste accente science fiction, dar e una din cele mai REALE carti pe care le-am citit vreodata. |
|
|
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Vad ca "Pe aripile vantului" e in top. Si pentru mine e cartea cea mai draga.
Se mai adauga: "Agonie si extaz" - Irving Stone "Numele trandafirului" - Umberto Eco "Faraonul" - Boreslaw Pruss "Doctor Jivago" - Boris Pasternak "Magicianul" - John Fowles Nuvelele fantastice ale lui Eliade. Imi plac in general cartile cu drame pe fundal istoric si biografiile. Si de cele mai multe ori mi se pune pata pe personajele negative, sau fara speranta (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) S. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Balanta am citit-o asa pe nerasuflate.
Cel mai iubit dintre pamanteni Marin Preda mi-a placut la nebunie cartea asta. Am citit cam tot ce a scris dar asta mi-a placut cel mai tare. Vin ploile nu mai stiu autorul Torente Shogun James Clavell Inima vrajita Romain Rolland. This post has been edited by Master of Norules: Jun 2 2008, 10:25 AM |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Inima vrajita Romain Rolland. Mi-ai adus aminte de Jean Christophe de R Rolland. Mi-a placut muuuult (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Asta n-am citit-o cand am vreme ma duc la bibliteca si o iau sa o citesc mi-a placut mult cum scria Romain Rolland.
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Mi-am copiat pasaje intregi din cartea aia. Nush, la vremea aia (in liceu) mi s-a parut revelatoare, plina de invataminte (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,163 Joined: 15-February 07 From: Constanta Member No.: 1,203 ![]() |
Primele care-mi vin acum in minte sunt La rascruce de vanturi de Emily Bronte (toata viata voi fi indragostita de Heathcliff ) si
Bel Ami de Guy de Maupassant |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 13 Joined: 8-July 08 Member No.: 4,198 ![]() |
Literatura romana: cu precadere scrierile postmoderne, de departe tronanad Mircea Cartarescu, proza: fie Orbitor, Nostalgia, Travesti sunt de un farmec mirobolant exceptional, de o atractie irezistibila, un fir narativ scindat care te taraie prin cele mai absconse arcane ale subconstientului, te agata in mreje prin zone imunde ale organicului, explorari thanatice, zvarcoliri livresti atat de intense care te umplu de efluvii ale sevei orgasmatice intelectuale. Lectura unui text cartarescian e atat de intensa ca iti poti simti creierul tentacular intinzandu-se meduzeic peste valul fantasmatic al ochilor. E o lectura opulenta de un manierism lingvistic care te uimeste prin colocatiile inedite, prin fantezie, printr-o anamneza enciclopedica a unui om de subterana, o fiinta care resimte viata intr-un fel monstruos, gigantic, apocaliptic, profet prin halucinoza, instigand la o excitatie intelectuala gregara, colectiva. Proza lui este de un fantasmagoric prozaic, implantat adanc in osia rotativa, ciclica a umanitatii, explorata de la viziunea magnoscopica de gandaci albi manipulandu-si soarta, pana la inervarea charismatica a nervului grimasei pe o fata adncita in organic. BUn, sunt multe alte scrieri postmoderne care necesita atentie iar o postare pe forum nu ajunge pentru a le explicita: de exemplu, citesc acum Ruxandra Cesereanu- Tricephalos- e o carte care ar incanta pe multi in masura in care practici o lectura avizata, fara o neaparata prealabila cunoastere biografica a scriitoarei contemporane clujene. Din literatura internationala, inclin, din deformatie profesionala, spre literatura postmoderna engleza si americana. E dificil de aprehendat dar it's worth a try. Poate fi grava, grotesca, complexa, caleidoscopica. Trebuie oricum sa te inarmezi cu rabdare si sa mentii pulsul unei lecturi avizate datorita perpetuelor intruziuni livresti, senzatiei de palimpsest, adica de rescriere ludica, parodie si pastisa, a erijarii intelectuale intr-o stanta textuala perfida care iti intinde curse si capcane peste tot in text. Nu are sens sa devin gofrata intr-un gen de literatura ca intr-o camasa de forta din care multi nu si-ar gasi iesirea. In schimb daca cineva este interesat(a) de lecturi aventuroase, pentru care se simte avizat, nu ezitati sa-mi cereti sfatul. Inchei aceasta peroratie de filosof ofticos in sperata ca instigarea la lectura si perpetuarea acestei specii intelectuale pe cale de disparitie se va mai manifesta inca fructuos in foaierul cititorilor. Hello walpurgik, daca tot te-ai oferit sa ne sfatuiesti ar fi minunat daca mi-aiputea recomanda o lectura de vacanta. Ce imi place? , sa fie ceva aventuros, cu un pic de mister, filozofic, nu neaparat romantic si nici intr-un caz drama, ceva care sa ma faca sa rad, dar si sa imi pun anumite semne de intrebare. Sa vedem cum te descurci ! (my favourite book is " Pride and Prejudice" by Jane Austen) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
It's not a challenge, it's a matter of taste!
Pentru mine cartile preferate sunt cele care interactioneaza cu publicul cititor, in orice stanta a acestuia, fie milkman sau academician, cele care te imbogatesc, ca te transfigureaza. Marturisesc ca mi-am facut lucrarea de diploma din Jane Austen, Northanger Abbey- pentru parodierea goticului atat de trendy si comercial in epoca, care casca suspine in domnite si blestema cetatea la eterne prosternari in fata unei adrenaline intelectuale cu arsenal cat mai horror, si constiinta de sine a scriiturii, si romanul postmodern al lui Ian McEwan, Atonement (care are si ecranizare acum). Dar, romanele mele favorite sunt de departe cele postmoderne, ludice, in special ale scriitorilor englezi si americani: McEwan, Julian Barnes, David Lodge, Martin Amis, Thomas Pynchon, Tim O'Brien, Joseph Heller, Kurt Vonnegut, Salman Rushdie, Patrick McCabe si merita aprofundate atat ca trama cat si dpv al resurselor lingvistice si al viziunii naratorului imersat in text. Cap-coada mi-a placut John Fowles. Ii apreciez pe Borges, Julio Cortázar, Joyce, Proust. Imi plac Ruxandra Cesereanu- Tricephalos, Simona Popescu-Exuvii, Florina Ilis- Coborarea de pe cruce, Chemarea lui Matei, Gabriela Melinescu- Jurnal suedez, Bruckner, Nedelciu, Ioan Grosan, Cartarescu etc. Literatura e destula, timp si dispozitie sa avem. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Cap-coada mi-a placut John Fowles. Magicianul lui este...magica... (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 01:20 PM |
|