![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Pai de ce preferam produsele not mad ein Ro? Pt ca arata mai bine. Asta e legea in marketing: omul e atras de ambalaj.
This post has been edited by Nimphetamin: Jun 20 2008, 11:04 AM |
|
|
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
moamaa mi-a venit o ideehehehe (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
poti sa-ti dai in judecata primarul daca nu a facut ce a promis? (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) |
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nu-ti va aproba niciun tribunal cererea pentru ca nu ai cerut in scris cu semnatura ''promisiunea'' si nu ai dovada scrisa (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
pai atunci il dam pe presedinte...ca ala depune un juramant parca.la naiba,hai sa dam pe cineva in judecata (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Constantinescu si "schimbarea" au fost o mare pacaleala, propaganda si atat.
Spaga din cate am inteles s-a mai diminuat ori s-a schimbat doar destinatarul? Aici unde credeti ca-s facute marea majoritate a marfurilor, imbracaminte incaltamine? China. atata timp cat nivelul de trai nu ajunge la cadranul "decent" pt marea majoritate o sa existe mereu povestea caprei vecinului, o sa fie mereu mai interesant sa te uiti la celalalt in curte in loc sa te uiti la tine si sa vezi ca niste acareturi sint rasturnate si-ar trebui puse la loc, e mai simplu sa spui "ce mizerie e la vecin in curte". |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Asa e, atunci am fost si eu foarte dezamagita, cand am vazut "marea schimbare" adusa de Constantinescu.
Din pacate, asa cum a subliniat si Cleo, pentru oameni cinstiti nu prea era loc. Nu stiu cum e acum, nu pot spune prea multe despre situatia actuala, dar stiu cum a fost acum 6 ani. Coruptie exista si aici, si peste tot, dar nu se simte asa tare la nivelul omului de rand. Nu te afecteaza asa ca in Romania, pentru ca nu e peste tot, nu te izbesti de ea prin spitale, scoli, servicii publice. Sistemul medical lasa mult de dorit si aici, dar este functional. Peste tot sunt plusuri si minusuri, depinde de noi, daca am luat o decizie sa privim inainte nu inapoi si nu la "ce-ar fi fost daca..." Sincer, eu am crezut ca o generatie va fi de ajuns pentru schimbarea mentalitatilor, dar se pare ca nu e. Imi iubesc tara si o voi purta mereu in suflet, la fel ca toate amintirile frumoase care ma leaga de locurile acelea, dar pot spune ca mi-am gasit locul, chiar daca departe de casa. Nimphe, sorry, dar te-ai exprimat gresit, cand ai spus ca v-ati hotarat sa emigrati la insistentele prietenilor. Asa cum ai spus-o ultima data "makes sens" (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) A, si cumparam "made in China" pentru ca sunt mai ieftine (asta e motivul principal), si in ultimul timp, nici macar nu prea mai avem de unde alege, pentru ca majoritatea produselor sunt facute in coltul ala de lume. Apropos de asta si de atitudine civica, am vazut stickere pe masini cu lozinca: "Are you without a job yet? Keep buying foreign!" This post has been edited by pescarush: Jun 20 2008, 01:40 PM |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
Nimpheeeeee.. pleci... nu stiam! sa ai mult noroc si sa iti fie bine acolo unde vei merge!
on topic: de ce de nu stiu cate ori s-au luat atatia idioti de mine pe strada (chiar acum vreo doo zile, veneam si eu de la un examen, luat, vesela.. si vine unu' si ma ia in brate si incepe sa urle ca\s iubita lui cea frumoasa si multe altele bleaaaaaaaaaaaaaxxxxx si toti se uitau ca vitele si nu ziceau nimic? -evidenta fiind situatia) asa.. in romania? as pleca si maine. numai ca am am 2 ani de stat aici, ca vreau, ca nu vreau. pe cealalta parte, acasa e tare frumos. e liniste, e verdeata, sunt flori, sunt oameni, e soare.. acasa nu mi-e frica sa merg singura pe strada la 3 noaptea. aici ma gandesc de doua ori inainte sa ies sa duc gunoiul (!) la ghena dupa miezul noptii. cat despre ospitalitate.. hm, e discutabil. eu de fiecare data am gasit persoane de treaba. fie ca luau bani, fie ca asa era firea lor.. imi amintesc ca intr-o noapte am ramas undeva intr-un sat, era tarziu si nu mai stiu ce probleme aveam si ne-a luat o batrana sa dormim. am platit, nu moaka, dar mi-a fost draga camera aia cu flori rosii, stantate. |
|
|
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Angel, pe vremea aia chiar si cei 4-5000 de marci erau o avere pentru mine si pentru ai mei, o avere pe care nu o aveam. Si cu siguranta pentru 80% din populatia tarii era la fel. Deci "oportunitatile" de care vorbesti nu erau chiar atat de disponibile omului de rand.
Si astazi, un salar de 1000-2000 de euro nu este accesibil pentru oricine aici in tara. Din cate stiu eu salariul mediu pe economie este aproximativ 1100 lei, adica 300 euro. Si cel putin 70% din salariati au salarii sub acest nivel, ca sa nu mai vorbim de faptul ca majoritatea populatiei traieste cu salariul minim pe economie, care e cam 100 de euro. Se estimeaza ca in 2020 salariul mediu pe economie va ajunge la 1000 euro. Deci aventual cam peste vreo 12 ani vom ajunge cat sa ne apropiem de un trai decent, european. Pentru unii viata va fi trecuta deja atunci. O curiozitate: Ati fi de acord cu alipirea Basarabiei? De ce? |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Da. Pentru ca e pamint romanesc, locuit de romani. Bunicul meu dinspre tata era basarabean. Tata e nascut la Cahul, raionul Balti.
S-au refugiat in Romania cind au venit rusii. Am rude, veri de-al doilea si unchi si matusi in Basarabia si acu. Unul este parlamentar pentru liberali din ce am auzit, altul e profesor universitar in Chisinau, o vara de-a doua medic. Doar de ei mai stiu cite ceva. Imi plinge inima si mi se rupe sufletul cind ma gindesc la Basarabia, la Cadrilater, la Insula Serpilor, la Bucovina... |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Apropos de Insula Serpilor, am citit undeva ca ucrainenii au inclus-o in patrimoniul turistic...
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th May 2025 - 10:33 PM |
|