![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Inseamna ca e un pas inainte spre understanding asa ca ia-l ca atare.
Avocado oxideaza repede si cand faci salata ca cea de vinete tre' consumata atunci dupa 1 ora poate si mai putin nu-mai e buna. Am pus si eu 2 samburi de avocado numa pe jumate in pamant si crestati am vazut la o prietena da pana acu' nimic. Tre' sa ma uit pe net pt. more datails. Ieri am facut tocanita de cartofi cu carne de vita si niste fursecuri bune si fragede. Azi ceva cu pui inca nus ce poate fajitas si covrigi ca al meu sot e dornic de covrigi. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Ieri am facut Secretul cuptorului. In plus fata de reteta data de Kalua (cred (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ) am pus si niste cartofi fiert, ca mi-era mila sa-i arunc.
In we trebuie sa fac neaparat ceva pe baza de vinete (tare ma bucur ca au aparut) si ardei/ dovlecei umpluti. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mie mi-a iesit ieri fasolea dumnezeiasca. Cateodata nu-mi reuseste consistenta optimala, dar ieri a fost totul perfect.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
cam asa fac si eu iahnia ca Leea ma refer la legume. nu pun usturoi insa la sfr pun marar verde.
noi smantana punem in ciorba aia groasa de fasole, ungurii o fac asa, cu rantas si salata verde. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Hai sa va spun cum o fac si eu, c-am mai invatat de pe-aici. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Fasolea o pun la fiert si dupa ce i-am schimbat apa fiarta adaug niste cimbru si niste menta. Intr-o tigaie calesc ceapa, adaug morcov ras, rosii si ardei gras sau kapia taiate mic, sting cu putin vin si bulion. Presar boia dulce de ardei si torn totul peste fasolea fiarta scazuta si clatita de majoritatea plantelor cu care a fiert. Mai adaug acolo foi de dafin, sare, piper, usturoi tocat mic, tarhon si niste patrunjel verde. Chiar la urma adaug niste frisca lichida neindulcita, o mai las sa traga un clocot si gata-i. Daca nu uit, mai pun patrunjel verde tocat la sfarsit, cand nu mai fierbe. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Ieri am facut dovlecei umpluti niste zacusca de dovlecei cu vinete a iesit yami mi-era o pofta de zacusca de numa' si niste covrigi si covrigii i-am facut tarziu de tot da' culmea mi-au iesit mai bine ca prima data.
Tre' sa fac si eu o mancare de fasole ca prea imi faceti pofta. |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Am vazut reteta Kaluai de fasole si mi-am amintit de mazarea facuta de Mircea Dinescu.
Vorba omului "mazarea trebuie savurata cat mai proaspata, nu fiarta timp indelungat". Se caleste ceapa si ardei gras, se pune mazarea si se caleaste, de asemenea. Se torna un pahar de vin si se lasa la fiert, apoi spre final se adauga rosii tocate marunt + sare, piper si alte condimente, dupa preferinta. Toata smecheria ar trebui sa dureze vreo 30 de minute. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Azi mi-am luat revansa pt toate week-end-urile in care am lipsit de acasa si nu am gatit nimic. Asa ca am purces la gatit dis de dimineata: iahnie de fasole cu carnati de casa, supa de legume, salata de vinete si chips de dovlecei si vinete.
Vinetele le-am copt dupa ideea Cleo, careia ii multumesc mult pt pont. A iesit delicioasa, far nicio diferenta fata de vinetele coapte pe aragaz. Acum is cam lesinata si fac un dus, dupa care ma intind in pat (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu fac azi saganaki cu midii si creveti (amestecati), iar maine steakuri de strut in sos de piper cu garnitura de spanac. Cu salate diferite.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
nah ce ma bucur de trucul cu vinetele si l-am spus intr-o doara gandind ca nu va spun vreo noutate (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) eu asa coc de vreo 6 ani
noi am mancat intr-o seara peste prajit cu mujdei si mamaliga, apoi in alta salata cu mozzarella, rosii si busuioc (din gradina), azi mancare de naut (din conserva) cu bacon (e o nebunie gata in 10-12 minute) cu salata verde. am fost la arabi adineaori am venit cu vinete sa fac papuciki (asa zic cehii la papuci) sau cum le spune umpluti cu carne tocata, apoi fac si eu o salata, apoi am luat salata de icre gata facuta ca tare o fac buna si halloumi si telemea de 2 feluri, de oaie si capra. in rest am mai luat bame dar in conserva, mie una tare-mi place mancarea de bame (de-alea proaspete) iar sotul meu nici nu vrea s-auda, acum o sa mananc probabil doar eu cu mama. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 08:17 AM |
|