IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 188 189 190 191 192 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
Master of Norule...
post Jul 18 2008, 08:25 AM
Post #1891


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Inseamna ca e un pas inainte spre understanding asa ca ia-l ca atare.
Avocado oxideaza repede si cand faci salata ca cea de vinete tre' consumata atunci dupa 1 ora poate si mai putin nu-mai e buna. Am pus si eu 2 samburi de avocado numa pe jumate in pamant si crestati am vazut la o prietena da pana acu' nimic. Tre' sa ma uit pe net pt. more datails.
Ieri am facut tocanita de cartofi cu carne de vita si niste fursecuri bune si fragede.
Azi ceva cu pui inca nus ce poate fajitas si covrigi ca al meu sot e dornic de covrigi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nimphetamin
post Jul 18 2008, 08:47 AM
Post #1892


Membru de Onoare
******

Group: Membru de Onoare
Posts: 2,851
Joined: 16-March 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,359



Ieri am facut Secretul cuptorului. In plus fata de reteta data de Kalua (cred (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ) am pus si niste cartofi fiert, ca mi-era mila sa-i arunc.

In we trebuie sa fac neaparat ceva pe baza de vinete (tare ma bucur ca au aparut) si ardei/ dovlecei umpluti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 18 2008, 09:35 AM
Post #1893





Musafir






Mie mi-a iesit ieri fasolea dumnezeiasca. Cateodata nu-mi reuseste consistenta optimala, dar ieri a fost totul perfect.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jul 18 2008, 02:22 PM
Post #1894


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



cam asa fac si eu iahnia ca Leea ma refer la legume. nu pun usturoi insa la sfr pun marar verde.
noi smantana punem in ciorba aia groasa de fasole, ungurii o fac asa, cu rantas si salata verde.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 19 2008, 12:30 AM
Post #1895





Musafir






Hai sa va spun cum o fac si eu, c-am mai invatat de pe-aici. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Fasolea o pun la fiert si dupa ce i-am schimbat apa fiarta adaug niste cimbru si niste menta.
Intr-o tigaie calesc ceapa, adaug morcov ras, rosii si ardei gras sau kapia taiate mic, sting cu putin vin si bulion. Presar boia dulce de ardei si torn totul peste fasolea fiarta scazuta si clatita de majoritatea plantelor cu care a fiert. Mai adaug acolo foi de dafin, sare, piper, usturoi tocat mic, tarhon si niste patrunjel verde. Chiar la urma adaug niste frisca lichida neindulcita, o mai las sa traga un clocot si gata-i. Daca nu uit, mai pun patrunjel verde tocat la sfarsit, cand nu mai fierbe.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Jul 19 2008, 09:01 AM
Post #1896


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Ieri am facut dovlecei umpluti niste zacusca de dovlecei cu vinete a iesit yami mi-era o pofta de zacusca de numa' si niste covrigi si covrigii i-am facut tarziu de tot da' culmea mi-au iesit mai bine ca prima data.
Tre' sa fac si eu o mancare de fasole ca prea imi faceti pofta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fanny
post Jul 19 2008, 10:18 AM
Post #1897


Moderator Global
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 5,946
Joined: 17-January 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



Am vazut reteta Kaluai de fasole si mi-am amintit de mazarea facuta de Mircea Dinescu.
Vorba omului "mazarea trebuie savurata cat mai proaspata, nu fiarta timp indelungat". Se caleste ceapa si ardei gras, se pune mazarea si se caleaste, de asemenea. Se torna un pahar de vin si se lasa la fiert, apoi spre final se adauga rosii tocate marunt + sare, piper si alte condimente, dupa preferinta. Toata smecheria ar trebui sa dureze vreo 30 de minute.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nimphetamin
post Jul 19 2008, 04:16 PM
Post #1898


Membru de Onoare
******

Group: Membru de Onoare
Posts: 2,851
Joined: 16-March 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,359



Azi mi-am luat revansa pt toate week-end-urile in care am lipsit de acasa si nu am gatit nimic. Asa ca am purces la gatit dis de dimineata: iahnie de fasole cu carnati de casa, supa de legume, salata de vinete si chips de dovlecei si vinete.

Vinetele le-am copt dupa ideea Cleo, careia ii multumesc mult pt pont. A iesit delicioasa, far nicio diferenta fata de vinetele coapte pe aragaz.
Acum is cam lesinata si fac un dus, dupa care ma intind in pat (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 19 2008, 04:26 PM
Post #1899





Musafir






Eu fac azi saganaki cu midii si creveti (amestecati), iar maine steakuri de strut in sos de piper cu garnitura de spanac. Cu salate diferite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jul 19 2008, 07:05 PM
Post #1900


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



nah ce ma bucur de trucul cu vinetele si l-am spus intr-o doara gandind ca nu va spun vreo noutate (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) eu asa coc de vreo 6 ani

noi am mancat intr-o seara peste prajit cu mujdei si mamaliga, apoi in alta salata cu mozzarella, rosii si busuioc (din gradina), azi mancare de naut (din conserva) cu bacon (e o nebunie gata in 10-12 minute) cu salata verde. am fost la arabi adineaori am venit cu vinete sa fac papuciki (asa zic cehii la papuci) sau cum le spune umpluti cu carne tocata, apoi fac si eu o salata, apoi am luat salata de icre gata facuta ca tare o fac buna si halloumi si telemea de 2 feluri, de oaie si capra.
in rest am mai luat bame dar in conserva, mie una tare-mi place mancarea de bame (de-alea proaspete) iar sotul meu nici nu vrea s-auda, acum o sa mananc probabil doar eu cu mama.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

262 Pages V  « < 188 189 190 191 192 > » 
Closed TopicStart new topic
6 User(s) are reading this topic (6 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 08:17 AM