![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mie-mi plac de baiat Eduard sau Edi, Toni (de la Anton), Vlad, Mathias (romanescul Matei), Stefan. Vlad oricum ar fi iesit din discutie pentru ca nemtii pronunta v-ul f si Fladen inseamna, printre altele, balega. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
De-aia trebuie de avut in vedere, pe cat posibil, si tara in care va trai copilul. Pe taica-meu l-a chemat Carol in tara si nemtii au zis ca asta-i nume de femeie si nu poate sa-l pastreze, l-au facut Karl. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Ca sa nu mai spun ca unii nu se gandesc deloc la potriveala cu numele de familie si atunci rezulta niste Kevini Popescu sau ceva asemanator. |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mda...eu prefer numele romanesti pt cu nu m-am gandit niciodata sa traiesc in alta tara.
Ai dreptate cu potriveala cu numele de familie. Pe langa bazaconii de genul Topor Carlos Brian, unii mai au obiceiul sa puna un prenume care incepe cu ultimele litere ale numelui de familie, sau care incep cu aceleasi litere ca numele de familie de genul : Topala Lavinia, Miu Mirel, Constantin Ina, Popescu Calin, Branca Camelia, Lighezan Andrei,...you get my drift. Mie mi se pare total aiurea. |
|
|
lxn |
![]()
|
Musafir ![]() |
Apropo de nepotriveala, am avut un coleg in facultate pe care-l cheama Felipe Popescu (bine, mie mi se pare amuzant, nu urat (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) )
Mai cunosc pe cineva care are 3 prenume de sfinti: George Ioan Constantin... ce de sarbatoriri pe capul lui ::lol Sunt sigura ca voi studia si eu niste nume si semnificatiile lor inainte sa aleg unul pentru copilul meu si cu siguranta va avea si nume de sfant (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Imi plac si unele prenume mentionate de voi, adica Vlad si Eduard, dar cel din urma apartine unui ex, asa ca nici in ruptul capului nu l-as alege, mai ales ca ne-am despartit destul de nasol. Deci nu merita aceasta cinste.
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 18 Joined: 23-January 08 Member No.: 3,113 ![]() |
Baiatul l-am avut de f tineri,am vrut un singur prenume(amandoi avem cate doua si am decis ca pt copiii nostri sa aiba un singur prenume-e mai simplu asa) care nu poate fi prescurtat,care sa nu poata fi usor stalcit,sa nu rimeze cu tot felul de porecle caraghioase,etc.
Am citit o carte din Marea Britanie cu semnificatia unor prenume si cea de la Tudor mi-a placut-in mitologia greaca inseamna "darul lui Dumnezeu". Fetitei (6 ani mai tarziu) am hotarat sa-i dam un prenume care sa "sune bine" in principalele limbi vorbite de pe glob(engleza,franceza,italiana,germana ) cu baiatul avand o experienta neplacuta in sensul asta.Am petrecut 3 ani in afara tarii,a inceput scoala in alta tara si toti ii poceau numele;asa ca mezina e Silvia, care vine de la numele mamei lui Remus si Romulus,intemeietorii Romei. |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mirela eu sunt Silvia si crede-ma ca nici eu nu imi imaginam ca imi poate stalci cineva numele (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Asta pana am ajuns sa lucrez cu indieni (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) In mailurile de la ei sunt ba Silivia, ba Sivia, ba Sivila....oricum o dau nu iese bine (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Iar americanii din Sylvia cu y nu ma mai scot (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) Dar eu stau bine pe langa o colega pe care o cheama Madalina si careia ii pocesc numele ingrozitor atat americanii cat si indienii (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) E ba Madeleine, Madeline, Madlene la americani ba mai nou Madiana la indieni (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Ce s-a mai dezvoltat topicul! (IMG:style_emoticons/default/blink.gif)
Si eu intru in categoria celor care prefera numele scurte. Daca as avea o fetita as numi-o simplu: Ana. La baiat nu m-am gandit inca! (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) M-am amuzat la propunerile primite de Kalua. Maica-mea pana in ultima luna era decisa s-o numeasca pe sor-mea Monica, dar nasei nu i-a placut numele asa ca si-a cumparat o catelusa pe care a botezat-o asa. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Dupa o lupta a orgoliilor, sor-mea a ajuns sa se numeasca laura. Ea, in schimb, n-am dat mari emotii. Parintii credeau c-o sa fiu baiat si au decis sa ma numeasca ca pe tata. Cand am iesit si-au vazut "pacaleala" mi-au mai pus un a in coada. Asa am ajuns Florina. Fara alt nume pe langa. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 18 Joined: 23-January 08 Member No.: 3,113 ![]() |
Ei,acum si tu,angel...chiar sa-i impacam pe toti nu se poate...dar macar sa nu sune f .caraghios
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cunosc un tip tot din tara pe care-l cheama Călin (nume frumos) si aici i se spune Calin, cu a in loc de ă si cu accentul pe a-ul asta. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
|
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fanny, si mie imi place tot Ana. (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)
Angel, tocmai ma pregateam sa iti zic ca Sylvia scris cu 'y' arata mai sexy, dar vad ca nici asa nu iti place. Stiti de faza cand incepusera telenovelele spaniole in Romania si oamenii isi botezau copiii Isaura, Juan si alte minunatii. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 10:41 PM |
|