![]() |
![]() ![]() |
![]() |
strumfita |
![]()
Post
#11
|
Musafir ![]() |
Dip de iaurt cu chili
Dip de avocado cu portocale
Crema de branza cu usturoi
Dip de linte cu ardei gras
Sfat pentru prezentare: nu in castronas, ci in jumatati de ardei gras Guacamole
Dip de portocale
Dip de nuci
Dip de coacaze cu hrean
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#12
|
Musafir ![]() |
Sos tiganesc a la kalua
1 ardei gras verde taiat in fasii 1 ardei gras rosu taiat in fasii 1 ceapa mare taiata in inele sau pestisor (nu foarte fin) 200 ml frisca lichida 1 priza zahar Sare, piper 2-3 catei usturoi tocati marunt 1-2 ardei iuti tocati marunt 1 lingura bulion Ulei sau unt Se caleste usor ceapa, se adauga celelalte ingrediente, se lasa 5-10 minute la foc mic-mediu. Se poate folosi si ketchup in loc de bulion. Sosul se poate face si in cuptorul cu microunde. Daca se face la carne, se poate face si in cuptor: se pune carnea deja facuta intr-o forma termorezistenta, se amesteca ingredientele pentru sos intr-un bol, se toarna peste carne. Cine vrea poate rade niste cascaval pe deasupra. Se da la cuptorul preincalzit ca. 20 minute. |
|
|
![]()
Post
#13
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
saru'mana (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
Post
#14
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
sos thai
drept sa va spun l-am cumparat cred ca de-acum sint si-n Romania arata cam asa contine: red chili, apa, zahar, usturoi, otet si sare. Insa are consistenta de sos o reteta de sos picant ar fi: 1 ceapa mica tocata 2 catei de usturoi tocati marunt 1 lingura ulei 2 morcovi dati pe razatoarea mare 2 cani cu apa 4 ardei iuti tocati marunti, fara samburi 3 linguri de chitra (lamaia verde) 3 linguri de otet alb 1 lingurita de sare sotati ceapa pana se inmoaie, adaugati morcovii si apa si dati in clocot, reduceti focul si lasati sa fiarba pana se inmoaie morcovii. adaugati ardeii iuti, sucul de chitra si sarea. Transferati totul intr-un food processor si transformati in piure. sos cu miere si usturoi aceeasi poveste. l-am cumparat insa in componente ar intra sos de rosii+ zahar brun + miere+ usturoi pisat marunt _ceapa tocata marunt+ sare, piper |
|
|
LostWhispers |
![]()
Post
#15
|
Musafir ![]() |
sosul ala picant trebuie incercat cat mai repede
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#16
|
Musafir ![]() |
Vinegreta a la kalua
1/2 lingurita sare 1 lingurita zahar sau miere piper 1 lingurita mustar 4-5 linguri otet (eu folosesc in 99% din cazuri balsamico) sau suc de lamaie 8-10 linguri ulei (eu folosesc exclusiv de masline) Se agita foarte bine ori intr-un shaker (sau un borcan inchis ermetic), ori cu chestia aia spiralata cu care se face laptele spuma. Iese gros. Dupa ce l-am turnat peste salata, clatesc recipientul unde a fost sosul cu foarte putina apa si-o torn si aia peste salata. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#17
|
Musafir ![]() |
Sos cocktail
100g maioneza 40g kechup 1 dusca coniac 1 dusca tabasco sare, piper 1/2 lingurita zahar Maioneza se face cu suc de lamaie si un mustar nu foarte iute, apoi se adauga toate celelalte ingrediente. Daca vreti sa faceti sosul ceva mai curgator, adaugati niste iaurt (il mai si degresati un pic cu ocazia asta). |
|
|
LostWhispers |
![]()
Post
#18
|
Musafir ![]() |
Multumesc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#19
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
MUJDEI CALD
Inspre Dunăre, afumătura, rasolul şi friptura se ung şi cu un mujdei cald, 1 lingură de unt 1 lingură de făină 1ceaşcă de supă de carne 2 linguri oţet sare, 1 linguriţă 1 jumătate căpăţână de usturoi mare Cum se face mujdeiul cald Untul se topeşte pe foc, se amestecă cu făină şi se stinge cu supă « Usturoiul se pisează pastă * Când a-nceput să fiarbă zeama, se adaugă usturoiul, oţetul, sare » Se lasă să freamete 10 minute pe foc dulce, amestecând din când în când HREAN OLTENESC 4 linguri hrean ras pastă 2 linguri morcov ras 2 mere rase 1 lingură oţet l linguriţă sare 4 linguri sfeclă roşie rasă Se curăţă hreanul, morcovul, merele, sfecla, se rad pastă. Se freacă cu oţetul şi sarea. Merge cu orice (în afară de peşte). |
|
|
![]()
Post
#20
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
SOS ROMÂNESC
• 1 lingură unt (untdelemn) • 1 lingură făină •1 ceaşcă supă de carne • 1 ceapă •1 pahar suc de roşii • 1 linguriţă sare Se toacă ceapa mărunt de tot. Se încinge untul. Se adaugă făină cu sare. Când făina a devenit străvezie se pune şi ceapă. Dacă s-au rumenit amândouă, se stinge cu supă şi se lasă să fiarbă până se leagă un pic. Atunci se pune sucul de roşii şi iarăşi fierbe până se face o pastă. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 08:07 AM |
|