![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
perpecenia sa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,432 Joined: 8-December 05 From: berbeceni Member No.: 49 ![]() |
Bonjurica ladyz. Am facut o prostioara. M-am dus frumos la marmacie si marmacista mi-a recomandat Acnefree in loc de Eritroacnol ca nu mai aveau (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Am citit prospectul si incantata de ce continea si ce laude mai erau scrise acolo (ca este ca proactive-ul bla bla) ..... l-am luat. Dupa doua zile de la prima folosire vreau sa spun ca mi se cojeste mocuta de imi e rusine sa ies din casa (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) m-am dat cu ceai de galbenele cu creme hidratante....dijeaba. Ma cojesc ca o reptila. Sa nu mai spun ca ma strange tare tenul, ma ustura. Roseata nu e, iritatii nu, insa cand ma trezesc dimineata arat ca o mumie. Ce naiba sa mai fac? Am citit din nou prospectul si spuneau ca e normal sa simti ca se incalzeste tenul si sa simt intepaturi mici mici. Nici nu ma gandesc sa ma mai dau cu asa ceva pe mocuta insa vreau sa revina la normal sa nu se mai scuameze si nu stiu ce sa mai fac. Sa ma dau cu unguentul ala de galbenele? Parca e prea unsuros. Dupa aia o sa am porii foarte incarcati (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Ah! oare am uitat sa va spun ca nu era necesar sa ma dau cu acnefree pentru ca nu era nimic grav, decat doua trei cosulete mici mici dar ma gandisem eu ca-mi va face tenul waw? (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 54 Joined: 4-February 06 From: Big Bad Bucharest ;) Member No.: 183 ![]() |
Buna fetelor, am si eu nevoie de un sfat pertinent din partea voastra. Stiu ca intrebarea mea se preta mai bine la topicul "Grup de suport sotret/Roaccutan" dar am vazut ca acolo intra mai putin fetele si chiar am nevoie de parerile voastre, sunt foarte derutata, de aceea mi-am luat libertatea sa postez si aici.
Pe scurt povestea mea este urmatoarea, am 24 de ani , acum 4 ani am fost diagnosticata cu acnee vulgara, dermatologul mi-a dat un tratament cu zynerit si Skinoren(alternativ). Cat fac tratamentul cosurile sunt tinute cat de cat sub control, cand il opresc apar din nou. Poate fetele mai vechi tin minte ca v-am povestit (chiar pe topicul asta daca nu ma insel) cum am evoluat la inceputul tratamentului. Eu as zice ca am o forma medie de acnee si un ten f f incarcat, plin de puncte negre. Nu exagerez, puncte negre am pe toata fata, inclusiv in obraji, dar din punctul de vedere al cosurilor "rosii" am vazut cazuri mult mai grave decat ale mele. Vineri seara am ajuns la dl dr. Ioan Nedelcu, de care am auzit numai de bine atat de la cunoscuti cat si din "cercetarea" de pe Internet. Tratamentul recomandat? Roaccutan 30 mg/zi tip de 2-3 luni, dupa care inca 2-3 luni 20 mg pe zi, in combinatie cu Isotrexine si demachiantul, lotiunea tonica si crema de zi din gama Deuteria (produsele dumnealui, extrem de scumpe bineinteles). Am fost destul de socata in momentul in care am vazut ca mi-a dat Roaccutan, pentru ca stiu ca este recomandat doar in cazurile de acnee severa sau care nu raspunde la alte tratamente. In plus cand l-am intrebat de efectele secundare asupra ficatului (eu avand probleme in copilarie) mi-a spus sa nu-mi fac griji ca e o doza mica, si daca cumva apar ceva probleme cu 2 tablete de Essentiale pe zi se rezolva. Sa nu uit sa mentionez ca mi-a cerut si un set de analize printre care si transaminazele si m-a programat la control peste 1 luna de zile, in ideea ca eu voi incepe tratamentul imediat. Aseara am stat pe net pana pe la 2 citind despre acest medicament, iar balanta mi se pare in perfect echilibru intre parerile pro si contra. Ma sperie ingroitor posibilele efecte negatie, dar recunosc ca mi se pare atragatoare perspectiva de a avea un ten absolut curat si mai ales cu sanse minime de recidiva. Voi ce parere aveti? Sa incep tratamentul dlui doctor? Efectiv nu stiu ce sa fac si chiar m-ar ajuta niste pareri obiective venite din partea unor persoane care cunosc problema. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Mango (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Ma bucur ca iti merge mai bine! Ce rezultate da crema cu aloe? Valentina, poti folosi Effaclar K seara si Eff M dimineata. Eff M e matifianta, nu? Seara iti trebuie un tratament. Caitriona, crema suna bine dar nu cat sa isi justifice pretul peste 1 milion din cate am inteles. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Asteptam impresii. De dl.Nedelcu eu am auzit pareri bune. Florina, cum spuneam eu ma dau cu Roc si mi se pare bun (desi nu prea a fost cazul sa il folosesc). Dar cred ca are mult alcool in el, trebuie folosit strict local si nu abuzat de el. Ah! oare am uitat sa va spun ca nu era necesar sa ma dau cu acnefree pentru ca nu era nimic grav, decat doua trei cosulete mici mici dar ma gandisem eu ca-mi va face tenul waw? (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Da, te cred! Eu am comis-o asa fara nici un cos, ci cu gandul sa previn! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) O crema foarte hidratanta, dermocosmetica. Bebe, si eu stiu ca Paula spunea ca nu sunt mari diferente intre cremele de ochi si restul fetei si e mai mult marketing la mijloc, dar cred ca ea se referea in principal ca cremele pt fata se pot folosi si pt ochi, mai ales intrucat contin SPF, ceea ce nu prea se intalneste culmea! in multe creme pt ochi. Eu nu sunt foarte de acord cu prima parte pt ca multe creme sunt prea agresive pt a fi folosite pt ochi (cu exceptia celor hidratante) si multe creme pt ochi sunt destul de grase pt a fi folosite pentru restul fetei.. |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 147 Joined: 2-December 07 Member No.: 2,761 ![]() |
arissuca ,mersi pt detalii.daca imi permiti sa-mi dau cu parerea ,eu nu cred ca brevoxil iti va rezolva problemele tale ,mai degraba lotiunea de la Paula Begoun 2% BHA ,pe care o folosesc cateva dintre fete si pe care mi-am comandat-o si eu.
eu am primit in seara asta crema de la deuteria si ma voi da cu ea ,maine seara deja va voi spune impresii. sweet, asa e ,e cam scumpa crema ,sper sa-si merite banii, la cat am cheltuit cu tenul......macar de-ar fii asta buna. amicutz, parerea mea e sa urmezi sfaturile domnului dr in totalitate, am vazut persoane vindecate de dumnealui.ldespre asta vorbeam eu acum ca tocmai ce am primit crema deuteria si o sa impartasesc impresii cat de curand. va pup! |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
Amicutz daca n-ai probleme cu ficatul, stomacul, ochii eu zic ca n-ai de ce sa-ti faci griji prea mari iar essential iti recomand sa iei de la inceputul tratamentului cu roaccutane. este ff bun. poti sa alternezi cu silimarina, tot pt ficat si f eficienta. exista una concentrata la farmacii/ plafare, in jur de 200.000 lei vechi, se ia o pastila pe zi (30 capsule, cutie alb cu verde si scrie in engleza, milk thistle)
Sweet, Paula se referea la creme hidratante sau antirid cand spunea ca nu exista diferente notabile intre cremele de fata si cele de ochi. Adica daca folosesti crema antirid de fata din gama Neutrogena, poti folosi aceeasi crema si pt zona din jurul ochilor, nu trebuie sa cumperi una noua. Iar mie cremele de ochi nu mi se par neaparat mai grase ci mai consistente. Nu orice crema de ochi poate fi folosita pe toata fata de ex daca ai ten acneic, zona ochilor necesita hidratare, emoliere iar tenul poate doar hidratare DAR te poti da la ochi cu o simpla crema hidratanta, emolienta de fata. Asta era ce vroia ea sa explice defapt (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . This post has been edited by bebe_maria: Nov 23 2008, 03:37 AM |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Pai asta cred ca am spus si eu dar cu alte cuvinte, nu? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dar voiam sa subliniez ca inainte trebuie sa verificam ingredietele pt a ne asigura ca sunt safe pt portiunea fetei pe care o aplicam (nu se stie niciodata peste ce surprize dam! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) )
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 7 Joined: 16-October 08 Member No.: 5,124 ![]() |
Sweet,da,Effaclar M este matifianta,sa inteleg ca ar trebui sa folosesc un tratament seara pe langa Effacla k?Daca da, tu ce tratament local imi recomanzi?
Multumesc, (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 54 Joined: 4-February 06 From: Big Bad Bucharest ;) Member No.: 183 ![]() |
Bebe, tocmai asta e ca am mici probleme cu toate 3. Nimic major (gastrita, miopie si ficatul putin marit din cauza unui medicament pe care l-am luat cand eram copil) dar ma gandesc ca oricum nici perfect sanatoasa nu sunt.
Cred ca astept sa-mi iasa analizele si daca sunt in regula o sa incep totusi tratamentul. Mi-ar fi placut sa cunosc parerile unor persoane (mai ales femei) care au facut tratamentul mai demult (macar acum 3-4 ani) si intre timp au avut si copii. Voi ati gasit asa ceva? Am citit multe pe net week-endul asta dar asa ceva n-am gasit. Caitriona, multumesc de incurajare, sa stii ca marile mele dubii vin tocmai din faptul ca am foarte mare incredere in dr Nedelcu. Daca imi recomanda altcineva pastilutele astea nici nu imi puneam problema sa le iau. This post has been edited by Amicutz: Nov 24 2008, 09:39 AM |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 267 Joined: 18-August 06 From: Baia Mare Member No.: 491 ![]() |
Amicutz eu acuma is la a 2-a cura cu Roaccutane eu il numesc medicament minune ca ii un tratament sigur adica o data ce l-ai inceput sigur scapi de cosuri dar nu este un rezultat definitiv evident acneea poate sa revina cum am patit eu doar ca revine intr-o forma mai usoara.
Eu tura trecuta am luat 10mg/zi 4 luni asta s-a intamplat acu 2 veri dupa care acneea a aparut din nou in sept anu asta si acuma iau deja de 2 luni 20mg/zi si cred ca o sa mai iau inca juma de luna dupa care o sa am o fata faina. Tin sa precizez ca la aceasta doza cel mai grav efect negativ a fost uscarea excesiva a mainilor si a buzelor (si eu mi-am facut analize si au iesit bine) Sweet ms de sfat |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
Amicutz tu stii cel mai bine ce sa faci, e corpul tau. Eu am ezitat sa iau tocmai pt ca am gastrita de vreo 10 ani, ficatul ma doare daca mananc prajeli, carne de porc, ochii sunt bine dar mi-e teama sa risc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th May 2025 - 06:03 PM |
|