IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages V  « < 9 10 11 12 >  
Reply to this topicStart new topic
> Cum ati ajuns la numele copilului vostru?, Ce factori v-au determinat sa-l alegeti?
fantasy
post Sep 30 2008, 03:07 PM
Post #101

Doar eu..

Group: Membru de Onoare
From: Peste tot..
Member No.: 120

Mie imi place mult Alessia combinat cu inca un nume de sfint, probabil Maria.
Si la baiat nici nu ma gandesc la alt nume decat Luca (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
kalua
post Jan 8 2009, 12:57 AM
Post #102

Musafir

Pentru ca s-a vorbit la topicul de viitoare mamaici de nume rare: sora unei prietene are termenul de nastere maine. Un baiat, al treilea copil, pe care vroia sa-l numeasca Jonas (se citeste Ionas). Dar a citit ieri in ziar ca momentan numele asta e pe locul al 6-lea in topul de nume nemtesti si pentru ca si ceilalti copii au nume foarte raspandite in generatia lor (Tim si Sophia), nu-l mai vrea sub nici o forma. Sotului ei ii place Ambrosius (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) . Si atunci ea a zis ca sa-i zica asa, iar pe numele al doilea Eustachius. (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) I-am tot spus azi sa n-o lase sa faca asa ceva, saracul copil. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

+Quote Post
Cindy
post Jan 8 2009, 01:06 AM
Post #103

V.I.P.

Group: Administratori
From: the Moon
Member No.: 180

Kalua, chiar ca saracul copil! (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Apropo de ce spuneai cu 'maine', actorul Rob Morrow şi-a botezat fiica Tu Morrow! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Ingenios?

+Quote Post
kalua
post Jan 8 2009, 01:13 AM
Post #104

Musafir

Asta chiar ca-i cool! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
deedee29
post Jan 8 2009, 09:46 AM
Post #105

Dependent

Group: Dependent
From: Highway to Hell
Member No.: 5,474

Sper sa am un baiat. Stiu de pe acum ca va purta numele Luca (Fantasy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) si ma voi hotari ce va ramane dintre Matei si David.
In cazul in care va fi fetita - va fi mult mai dificil. Mie imi plac Maria si Ioana, dar ambele suna ca dracu in combinatie cu numele de familie. Asa ca va trebui sa reconsider optiunile.
Numele straine suna bine, dar uneori pot deveni cel putin comice in asociere cu numele de familie. Am un caz la munca (din respect pentru persoana respectiva nu il voi reda) care da ca nuca in perete in asociere cu numele de familie...nume romanesc bre.

+Quote Post
strumfita
post Jan 8 2009, 01:46 PM
Post #106

Musafir

Si eu cand voi avea bebe si daca va fi baiat va fi Luca (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , de fetita inca nu am nume. dar pana atunci mai este.

+Quote Post
MarthaToma
post Feb 20 2009, 10:51 AM
Post #107

Dependent

Group: Tratabil
From: Iasi
Member No.: 5,733

Buna fetele! Ma infiintez si eu cu povestea numelui aci (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Cand am aflat ca sunt insarcinata nu-mi veneau in minte decat nume de baieti, eram sigura ca o sa am baiat. Oricat incercam sa ma gandesc la un nume de fata nu-mi iesea.
Dupa ceva timp am ramas sa aleg intre Toma si Codrin, sau ambele.
Trebuia sa nasc pe 3 iulie dar piciul meu, mai putoros din fire, abia pe 7 si-a facut aparitia la 00.15. Cand l-am vazut am zis, clar, Toma ramane.
Ulterior am aflat ce pe 7 iulie e si un sfant Toma (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
claudia_electra
post Feb 20 2009, 12:31 PM
Post #108

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: Tara Minunilor
Member No.: 80

Luca si Rares sunt numele cel mai des puse de mamici in ultima perioada.

+Quote Post
irinica
post Feb 20 2009, 09:30 PM
Post #109

Obsedat

Group: Obsedat
From: iasi, romania
Member No.: 1,930

Chestia asta cu numele copiilor, nu stiu cum se face , dar este o chestie de moda domle'.

Eu, la primul copil stiam, daca va fi fetita ii pun Maria iar daca va fi baiat ii pun Stefan. Cand l-am nascut, tata a insistat sa ii pun Haralambie , pe 10 februarie ( ziua de nasrere alui Stefan) fiind praznuirea Sf. Haralambie. Nici n-am vrut sa aud de Haralambie, asa ca am ramas la Stefan. Numai ca, mereu a avut macar 2 colegi cu acelasi nume (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) .

La al doilea de asemeni stiam, daca va fi fata , Maria, daca va fi baiat, Alexandru. Si a foat Alexandru.

Dar la al treilea... nu mai stiam nimic , nici eu, nici sotul meu, am zis ca lasam asta in seama baietilor ( Stef si Alex). Cand a venit minunea de fata, ne-a blocat pe toti. Acum, eu nu mai voiam Maria pentru ca prea am avut de multa vreme numele asta in cap si zapacisem pe toata lumea cu el. Baietii mei voiau Isidora sau Arsenia, foarte frumos! Numai ca la aflarea vestii ca am fetita, toata lumea ( prieteni, parinti, cliente, rude si tot neamul) ma sunau si ma intrebau ce face Maria si cum este si bla, bla. Va dati seama ce inebunisem eu pe toata lumea cu numele asta. Atunci trebuia sa intervin si sa zic stati olecuta ca de fapt, nu e Maria , ca e ... si am lasat asa, Maria.

Trebuie sa precizez ca, baietii mei sunt nascuti la interval de un an si noua luni unul de celalalt iar Maria este cu noua ani mai mica decat cel mare. Mai precizez ca nu am vrut sa stiu sexul copilului inainte de al naste.

a-l naste (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

N-am vrut sa stiu sexul niciunuia, rugam doctorul sa nu imi spuna chiar daca este 100% sigur de ce vede.

+Quote Post
Summer Dream
post Dec 22 2009, 10:11 PM
Post #110

Tratabil
**

Group: Tratabil
From: Right behind you !
Member No.: 6,961

Din moment ce la mine nu e cazul de copii (cel putin nu inca ; mai astept cativa ani) , o sa povestecs cum s-a ajuns la numele meu.

Parintii mei au zis de la inceput ca nu conteaza daca-i fata sau baiat, era primul copil, sanatos sa fie numai !Si ... daca e baiat, ii alege nume mama ... daca e fata ii alege nume tata.
Dar, cum pe atunci cu ecografele mai era cum mai era, insa ... cu medicii care sa le si citeasca mai putin ... le-au zis ca vor avea baiat.Si s-au pregatit (cu nume) pentru baiat.

Bineinteles ca la maternitate, cand s-au trezit cu fetita ... fuga la tata, alege-i nume ! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Si tata, care saracu' trebuia sa gaseasca intr-o zi nume la fata ... a ales pana la urma.
Se uita la un documentar istoric despre Daci si Romani (sunt slabiciunea lui ; pur si simplu ii place istoria) si ... de acolo a rasarit numele de Andrada , care se zice ca era fiica lui decebal.

Si uite asa m-am ales eu cu nume istoric.Si au mai adaugat si Maria, ca au zis sa mai am si un nume sfant , mai ales ca sunt nascuta in preajma Sfintei Marii.

La fratele meu ... alta poveste.

Cand a fost cazul si de al doilea copil, aceeasi intelegere.Baiat - mama , fata - tata.Si daca s-a nimerit sa fie baiat ... au ales insa bunicii (mai exact bunica) si au zis Alexandru (pentru ca in urma cu putin timp murise bunicul nostru si el s enumea Alexandru), insa mama a mai vrut un nume, asa ca a zis si Rares.
Cu tata insa ... de data aceasta mai complicat.Tata, vesel ca ae baiat acum ... cand sa-l declare ... in loc de Rares i-a zis Razvan.Atunci mama s-a suparat tare si l-a trimis inapoi.
Nu stiu cum a convins-o pe femeia de acolo, ca tehnic vorbind e cam imposibil sa schimbi numele dupa ce l-ai declarat, dar stiu sigur ca pe faretele meu in acte il cheama Rares Alexandru. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Can or vine si copiii mei ... cine stie ce peripetii (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post

12 Pages V  « < 9 10 11 12 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 18th June 2025 - 10:50 PM