![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1131
|
Musafir ![]() |
Spaghettini cu sofran, sunca, mazare si ciuperci
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1987.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1132
|
Musafir ![]() |
Feta la cuptor si salata de primavara
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1997.jpg) (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1995.jpg) |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#1133
|
Musafir ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Cleolica, m-ai omorat! Pasca arata de MILIOANE!!!
Cred ca ma voi invrednici si eu sa fac una... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Amore m-a anuntat ca invita doi colegi turci la masa de Paste, asa ca-i musai sa-i impresionez cumva. Eu prestez acum o salata din icre de pastrav si o placinta dobrogeana. Revin cu poze...daca sunt fotogenice. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#1134
|
Musafir ![]() |
Da!!!
Sunt tare frumoase amandoua! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) As vrea sa fac si eu pasca, dar tare mi-e teama ca o sa mi-o arda cuptorul deasupra. Am probleme cu cuptorul Robertei, bate aerul fierbinte in anumite zone si arde suprafata cocaturilor. Asa arata placinta dobrogeana coapta seara trecuta: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM3077.jpg) (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Salata de icre: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM3076.jpg) |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#1135
|
Musafir ![]() |
Adevarul e ca placinta a iesit tare buna, dar n-are aspect comercial deasupra.
Icrele sunt bune. E o smecherie cu icrele astea, in general. Ca sa se prinda, trebuie batute cateva minute cu mixerul, pana incep sa se sparga cateva. Lichidul acela impreuna cu uleiul se combina de minune. Daca nu au suficient lichid, se adauga putina apa minerala la inceput si se bat asa. Si inca o smecherie. Trebuie preparate cand au temperatura camerei, nu reci. La masa de pranz am avut cotlele de porc umplute a la Chiaromonte: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM3078.jpg) |
|
|
![]()
Post
#1136
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
si umplutura cum arata? (IMG:style_emoticons/default/debile.gif)
doctoressa te copiez si te duc la sfaturi si trucuri sa nu pierdem smecheriile (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#1137
|
Musafir ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Umplutura arata asa:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM3079.jpg) si contine ceapa, pesmet (eu l-am facut din 2 felii de wasa 24% fibre, ca sa fie conform MM), ou, pecorino, nucsoara macinata, ulei masline, marar (in loc de patrunjel, asa cum e reteta originala). Portia expusa e a mea, ramasa de la pranz. Amore a ras tot, acum zace cu un zambet fericit, de jur imprejurul capului, semn ca a mancat bine si-o sa viseze frumos la noapte. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) In legatura cu modul in care se prepara salata de icre, am scris-o o data la retete MM, cred ca anul trecut, sau in 2007. A salvat-o Kalua pe undeva. |
|
|
![]()
Post
#1138
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) ai vazut? stiam in avans ce moaca sa pun.
Cum umpli carnea? Sau si mai bine cand ai tu timp scrie reteta (IMG:style_emoticons/default/pls.gif) referitor la icre e drept ca n-am cautat pe site si eu la MM citesc foarte rar ... sa nu ma corupeti (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) acum nu stiu daca sa mai pun poza cu fripturile mele palide (daca-i prea subtire felia nu apuca sa capete gustul de gratar), cartofi copti si-am preluat o idee de aici: se servesc cu unt, smantana si totul se face piure in coaja cartofului. (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_2243.jpg) |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#1139
|
Musafir ![]() |
Oricum fripturile tale il au pe vino-ncoace! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Nu cred c-au ramas nemancate.
Am pus reteta acum cateva minute, dar la topicul cu retete MM, ca-i pacat de doamnele care incearca sa tina dieta. In plus, se poate adauga in uleiul de masline in care se rumenesc cotletele o bucatica de unt, pentru intensificarea aromelor, iar cotletele sa fie tavalite putin prin faina, inainte de a le arunca in tigaie. Eu cartofii copti ii curat de coaja de la o vreme, fiindca Mr Wise bodoganeste de fiecare data ca-i prea greu sa-i curete in farfurie. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Ii coc in folie de aluminiu, dupa ce i-am curatat de coaja, i-am sarat si stropit cu putin ulei de masline. In cca 30 minute sunt gata, in functie de soiul lor. Ii scot din folie, ii tai in cruce, pun putin unt, apoi smantana, cascaval ras si patrunjel tocat marunt. Sunt ceva de vis si arata bine in farfurie: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2957.jpg) |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#1140
|
Musafir ![]() |
MoN dear, promit s-o scriu.
Astazi am avut variatiuni pe tema "varza", adicatelea ciorba de varza a la russe: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM3084.jpg) varza la cuptor cu putin bacon fume, ca sa-i dea aroma de afumatura (ala parlit bine e baconul): (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM3083.jpg) cotlete de porc la gratar: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM3085.jpg) Le-am servit cu ciusca murata si rosie: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM3086.jpg) Ptiuuuu! Mi-ai facut pofta de cioco. D-asta de casa n-am mai mancat de pe vremea cand eram studenta... (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) si primeam pachete de acasa. Scumpic, ouale au culori frumoase. Ti-au iesit de minune. Sa vad cum mi-or iesi mie, cu vopsea d-asta: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Paste%202009/HPIM3087.jpg) Sper sa nu ma fac de rusine fata de invitati. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 07:20 PM |
|