![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Ce este un pacat si ce este un viciu?
Care sint diferentele dintre vicii si pacate? Un om care are vicii este un pacatos? Viciile pot fi "molipsitoare"? Imping viciile catre pacat in sens biblic? Parerea mea e urmatoarea: Viciile ar fi de doua categorii: acelea care ne fac rau si acelea care sint inofensive. Pentru mine era un viciu sa ma inchid in dormitor cu o carte buna sau cu un rebus mai acatarii si sa uit de toate celelalte. Viciul poate, sau nu, fi nociv, functie de sistemul la care se raporteaza. Pacatul betiei, sa zicem, are la baza un viciu... Viciu este acea actiune care ne produce atita placere incit ajungem sa exageram. Din acest punct de vedere, orice lucru care depaseste normalitatea (iar un termen relativ: "normalitatea") devine blamabil,. sau, cel putin predispus blamarii. Nu scrie nicaieri in Biblie sa nu bei, dimpotriva, chiar Iisus a transformat apa in vin la nunta din Caana Galielei. Problema e cit bei. Orice exces , de orice natura, e considerat nociv... In orice ar trebui sa existe o limita. Si notiune de "pacat" cred ca a fost creeata pentru a ne apara de noi insine, pentru a ne mai tempera si a ne face mai ponderati. Voi ce parere aveti? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th May 2025 - 01:20 AM |
|