![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 ![]() |
Sunt in Italia (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Nu prea am cum sa ajung acolo!
Uita-te cum arata presupusii tai negi, si cauta pe net, pentru ca se gasesc poze cu negii specifici HPV. |
|
|
mariaaa |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am cautat. Nu seamana deloc cu ce-am vazut pe net.
Daca ar fi sa ma iau dupa imagini seamana mai degraba cu Candida. D'asta as vreau sa vad alti medici. Am inceput sa rationez, sa ma documentez si e ciudat. Nu prea am treaba cu medicina, dar lucrez cu imagini permanent si pot sa vad niste asemanari/deosebiri evidente. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
Pai mergi si la alt medic mariaa, daca ai gasi unul cu mai multa experienta ar fi bine. Poate si tu ai doar candida (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ti-a dat medicamente pentru sistemul imunitar pentru ca numai sistemul imunitar te poate ajuta impotriva virusului. Daca intr-adevar il ai (eu am inteles ca numai papanicolau nu spune sigur daca il ai sau nu ci numai ca e posibil - in functie de ce 'efecte' vede testul respectiv) nu exista tratament pentru el, dar sistemul imunitar te ajuta prin faptul ca nu il lase sa evolueze. Il va tine latent. De aia cel mai bine e sa mananci sanatos, bine, vitamine, iesi in aer liber, stai la soare, fa miscare.
Eu am fost diagnosticata acum vreo 4 ani, am facut ceva tratament (gasesti pe aici povestea) si de 4 ani is bine, analizele mele lunare ies foarte bine. Daca vrei sa stii sigur daca ai sau nu HPV si ce radacini (daca sunt din alea periculoase sau nu) va trebui sa faci un tipaj .. ceva de genul. Sunt niste analize care sa fac fix pentru acest virus. Alea iti vor spune exact daca ai virusul si ce radacini. Cauterizarea aia e simpla, dureaza cam 5 minute si nu doare. Adica ma rog, e suportabil. Eu am simtit-o asa ca durerile lunare, numai ca mult mai usor si numai cat timp a lucrat acolo. HPV da, .. unele radacini pot genera cancerul de col uterin, de aceea e bine sa mergi regulat la control (1 data pe an un papanicolau) si trebuie sa ai un sistem imunitar bun. Dar nu e obligatoriu sa te si imbolnavesti. Am inteles ca 80% dintre femei au virusul asta, multe dintre ele nici nu stiu pentru ca au un sistem imunitar sufiecient de bun si virusul nu produce nici un fel de efecte. In ce priveste faptul ca nu seamana cu ce poze ai vazut tu .. nu are concludenta. Eu stiu ca e foarte posibil ca virusul asta sa il ai si sa nu ai nici un simptom vizibil la el, dar el sa lucreze si sa iti afecteze colul uterin. Din acest motiv se face control anual si testul papanicolau chiar daca nu esti bolnav.. pentru ca sa se depisteze din timp util posibilitatea aparitiei unui cancer, modificari celulare, leziuni generate de HPV, etc. Faptul ca tu ai manifestarile unei candide ... asta te-a adus probabil la medic in primul rand si la control medicul a descoperit si o rana pe colul uterin (motiv pentriu care faci cauterizare). Aceasta rana arata ca un neg mic mic pe care tu nu il vezi si nici nu te doare sau te deranjeaza in vreun fel, iar acest tip de rana poate fi cauzata de infectia cu HPV. Parerea mea e ca scurgerile (sau ce ti se pare tie ca arata ca o candida) precum si alte probleme depistate de testul papanicolau (modificari celulare) l-au facut pe medic sa deduca infectia cu HPV. Repet: poti sa nu ai absolut nici un simptom si sa fii infectat cu acest virus si el chiar sa te afecteze. Mai mult, cele mai periculoase radacini nu dau efecte vizibile din exterior. In acest caz infectia se descopera numai la un control anual de rutina, fie intamplator daca ai o alta problema si te duci la medic pentru control privind problema aia. Controlul regulat trebuie sa fie litera de lege. This post has been edited by scorpirescu: May 6 2009, 02:15 PM |
|
|
mariaaa |
![]()
|
Musafir ![]() |
Rezultatul testului Papanicolau il primesc luni, deci diagnosticul e pus din ochi. M-am dus la alt medic, la Polizu si mi-a spus ca e Candida. Tot din ochi. Mi-a facut Papanicolau si asta, rezultatele vin abia miercurea viitoare.
Am citit destul de mult despre BTS-uri in ultima vreme. Cred ca o sa dau o fuga la Medgidia la Edi Balasa. Nu prea mai am incredere in medicii din Bucuresti. Deja intr-o saptamana sa aud doua pareri diferite... m-am buimacit de tot. |
|
|
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cum ziceam, doctorul a vazut rana pe colul uterin (pentru aia a spus ca tre sa faci cauterizarea). A vazut deci "efecte posibile" ale infectiei cu HPV, de aia a spus ca esti infectata. Nu stiu daca ranile astea pot fi produse si de altceva.
Testul Papanicolau iti va spune mai multe ... respectiv cat de afectat e colul (daca e mai mult decat se vede cu ochiul liber). Rana o vei cauteriza dupa ce rezolvi candida. Pentru linistea ta sufleteasca poti face si tipajul, atat ca ala e pe bani (300-400 de lei era la un moment dat). Papanicolau e gratuit o data pe an cu trimitere de la medicul de familie. Spune-ne ce ti-a iesit la pap. Oricum, nu-ti face multe griji dinainte, chiar si daca iti spune ca ai virusul. Chiar daca il ai nu e obligatoriu ca si faci o boala. |
|
|
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
Rana mea nu era de la HPV, deci se poate face de la orice infectie netratata
|
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 248 Joined: 1-February 07 From: barca Member No.: 1,130 ![]() |
Draga Mariaaa,nu te speria,ca nu e asa de grav.Din cate am inteles eu tu ai 2 chestii:HPV ,care este un virus din clasa papiloma (sunt vreo cateva zeci in aceasta clasa...de exemplu si cei care dau "negii" de pe piele...dar sunt din alta tulpina).Acest virus este considerat factor de risc in cancerul de col uterin....dar daca il ai nu inseamna ca e obligatoriu sa faci cancer,ci numai ca e bine sa faci controle periodice.Dupa o anumita perioada se poate negativiza proba....ceea ce inseamna ca a scazut cantitatea virala,adica e indetectabil si atunci scade si riscul.De-aia ti-a si dat tratamentul pentru sistemul imunitar.
A doua chestie sunt acei"negi" care se numesc condiloame acuminate(in termeni uzuali veruci vulgare) si care sunt determinate de o alta tulpina a virusuluisi nu are nimic de a face cu cancerul de col uterin.E adevarat ca acele veruci sunt inestetice si se face o rezectie a lor .Aici exista si un tratament pentru cei care sunt mai mici cu o crema care se numeste Aldara si are ca substanta activa Imiquimod si care se aplica local.Nu toate leziunile(cele mai mari) dispar si de aceea uneori se face rezectie chirurgicala.Deasemenea trebuie tinut cont ca sunt contagioase si perechea trebuie protejata pentru ca ii pot aparea aceleasi chestii si sunt un pic mai incomode in cazul barbatilor. De aceea iti recomand un medic care sa stie bine protocolul in cazul acestor boli si sa iti si explice ce trebuie sa faci ce sa nu faci,pentru ca medicul care te-a vazut mi se pare mie ca a fost un pic brutal. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 ![]() |
Zibba, medicamentul asta pot sa il iau fara reteta de la farmacie? ca dobitocul de doctor care mi l-a scos pe primul, nu l.a vazut si pe al 2-lea, cu toate ca i-am zis ca io il simt la mana. Si acum s-a facut mai maricel, si uite asa ma duc sa ma arda din nou. La naiba.
Si mie nu mi.audat tratament de nicii un fel (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 248 Joined: 1-February 07 From: barca Member No.: 1,130 ![]() |
aaaa....acum am vazut ce ai mai scris...
Rezultatul nu a fost din onchi presupun,pentru ca Papanicolau e citologia care iti arata daca colul uterin e afectat de ceva,daca celulele exiestente la acel nivel sunt normale sau degenerate.Pentru HPV se face o alta proba cu alta mostra care probabil ti-au luat-o in acelasi timp. Iar candida se poate diagnostica din ochi cu confirmarea prin cultura.Si candida nu are nimic de a face cu HPV si Papanicolau,candida produce o secretie branzoaza,alba,care produce mancarimi.HPV nu produce simtome decat atunci cand a u degenerat zona respetiva si anume poate porudce o mica sangerare.,etc,dar nu produce acea secretie ca in candida. Candida e o ciuperca,HPV e un virus Zibba, medicamentul asta pot sa il iau fara reteta de la farmacie? ca dobitocul de doctor care mi l-a scos pe primul, nu l.a vazut si pe al 2-lea, cu toate ca i-am zis ca io il simt la mana. Si acum s-a facut mai maricel, si uite asa ma duc sa ma arda din nou. La naiba. Si mie nu mi.audat tratament de nicii un fel (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Mai sus am gresit ,am raspuns albinutei.Stai sa ma uit daca exista si in Romania Imediat iti spun da,aici se cumpara fara reteta |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 02:53 PM |
|