![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 185 Joined: 17-May 09 From: Bucuresti Member No.: 6,507 ![]() |
Am si eu o intrebaro-concluzie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Daca toate retetele pe care le stim, le adaptam (in loc de faina alba punem faina integrala/de naut/de soia; in loc de zahar punem fructoza etc) ele devin conforme, nu? Si aceste prajituri/deserturi conforme... in ce cantitati si de cate ori pe zi pot fi mancate? Si inca o intrebare: laptele cu 1.5% e ok? Cel de 0.1% parca e apa chioara.... |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Laptele cu 1,5% e ok daca nu-l combini cu grasimi.
Retetele le poti adapta, numai ca fainurile astea se comporta mai altfel, trebuie sa vezi ce cantitate de lichid adaugi, nu poti prelua retetele 1:1. Prajituri si deserturi cat mai putine pana deloc la faza 1. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 185 Joined: 17-May 09 From: Bucuresti Member No.: 6,507 ![]() |
Laptele cu 1,5% e ok daca nu-l combini cu grasimi. grasimi ? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) sau glucide? |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Daca nu il combini cu glucide. Kari o avut viteza. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Grasimile sint lipide. Glucidele sint zaharuri / carbohidrati. λίπος / lipos=grasime γλυκός/glikos=dulce |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am vorbit discutii. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) E ok daca nu-l combini cu glucide cu IG-ul intre 35 si 50.
|
|
|
![]()
|
|
Stiu ce sunt unele si altele (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Deci e ok daca beau lapte 1.5% la micul dejun, la care manac fulgi de cereale integrale si grau germinat, nu? Ma iertati ca va stresez, dar sunt la inceput (IMG:style_emoticons/default/inocentul.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nu-i ok la faza 1, laptele trebuie sa aiba sub 1% grasimi daca-l combini cu alimente cu IG-ul intre 35 si 50, precum fulgii de cereale.
|
|
|
![]()
|
|
ooooooooof ! Cam pretentios monti (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Asta sa fie pacatul meu, pt ca laptele 0% nu-l suport (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Multam pentru raspunsuri ! |
|
|
![]()
|
|
'Neata!
Uitandu-ma pe tabelul cu indicii glicemici, s-a nascut o intrebare: am vazut peste tot pe internet ca montignacele se chinuiesc sa faca paine integrala cu tarate ca sa o poata manca si cu grasimi. Dar painea din faina integrala fara tarate este conforma si ea daca nu e consumata cu lipide, nu? Astept cu interes raspunsul vostru ! This post has been edited by alexty: May 21 2009, 07:30 AM |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Asa-i, alex, cea fara tarate e ok numai fara grasimi.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 12:59 AM |
|