![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#131
|
Musafir ![]() |
Chec cu nuca (sau blat de umplut cu diverse creme)
7 oua 500g nuci/alune/migdale macinate 2 linguri faina de soia 1 plic praf de copt 180 - 200g fructoza (depinde cat il vreti de dulce. Daca-l umpleti cu vreo crema, ganditi-va cat va fi aceasta de dulce) Se bat ouale cu fructoza pana se dubleaza macar volumul si devin o crema albicioasa cleioasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi nucile, se amesteca si se pune intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina de soia. Se da la cuptorul preincalzit (175°C), pe sina a doua de jos, cam 65 minute. Daca e nevoie se acopera cu folie de aluminiu spre sfarsit ca sa nu se arda la suprafata. Se poate face o glazura de ciocolata la el. Eu l-am facut cu nuci macadamia si a iesit o nebunie, l-as fi mancat si fara crema (eu nu ating de felul meu prajiturile fara crema). Crema mea a fost o ganache (500ml frisca lichida in care am topit 200g ciocolata conforma, dat la frigider peste noapte si apoi batuta). |
|
|
![]()
Post
#132
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Bobo de cioco rapide Monti
2 cioco amarui (eu am avut 2 cioco dietetice si le-am adaugat 2 linguri de cacao sa le fac amarui) alune, migdale, nuci scortisoara, nucsoara, vanilie, rom...ce esente si condimente aveti.. Se topeste cioco la bain-marie sau la microunde...se amesteca intre timp bine bine sa nu se afume ... Se taie maruntel alunele, migdalele, nucile...se prajesc un pic...dau un gust deosebit un pic prajite. Se amesteca cioco cu alunele & co. si se adauga aromele. (eu am adaugat si un pic de lapte la cioco si un pic de unt...cred ca merge si fara) Se lasa la racit... Cand incepe sa se raceasca compozitia , se trece la modelat "bombitele" de cioco.Se orneaza dupa bunu` plac si imaginatia fiecaruia. Se baga la frigider...se intaresc instant . Iata rezultatu`: (IMG:http://i264.photobucket.com/albums/ii194/andraxxz/poz003.jpg) (IMG:http://i264.photobucket.com/albums/ii194/andraxxz/poz004.jpg) Yummy ! |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#133
|
Musafir ![]() |
Placinta frageda cu mere
Ingrediente (pentru o tava mare): 350g faina de naut/ soia 250g unt/ margarina 250g smantana/ iaurt 50g fructoza 2 oua + 1 galbenus 1 praf sare 1 praf copt coaja rasa de la o lamaie 1 esenta vanilie Umplutura: 1 1/2 kg mere rase sau taiate felii 50g fulgi ovaz 50g fructoza scortisoara Pentru uns placinta: 1 albus Mod preparare: - Intr-un vas se amesteca, fara a se framanta, untul + fructoza, apoi se adauga progresiv ouale + galbenus, smantana (iaurt), sarea, coaja de lamaie + esenta de vanilie, iar la sfarsit faina de naut amestecata in prealabil cu praful de copt. - Amestecul rezultat se introduce la frigider pentru 20 - 30 minute - Merele se dau pe razatoarea mare, sau se taie felii (eu prefer sa le razui direct deasupra aluatului, dupa ce am presarat fulgi de ovaz pe el, ca sa absoarba zeama merelor) - se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua - se intinde cu mana o foaie pe tava neunsa (aluatul contine suficienta grasime) - se presara fulgi de ovaz deasupra aluatului, ca sa absoarba sucul merelor proaspat date pe razatoarea cu gauri mari - se adauga merele - peste mere se presara scortisoara + fructoza - aluatul ramas se pune intre doua folii de aluminiu si se preseaza cu sucitorul, pana cand rezulta o foaie suficient de mare ca sa acopere merele - se desprinde cu grija aluatul de foliile de aluminiu si se acopera merele - albusul ramas se bate spuma si se unge foaia de deasupra - cu dosul furculitei se traseaza dare pe suprafata foii superioare - se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 C si se tine in cuptor 40 - 45minute, pana cand se rumeneste frumos deasupra Pofta buna! (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2938.jpg) (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2941.jpg) This post has been edited by dr_wise: Mar 21 2009, 11:58 PM |
|
|
![]()
Post
#134
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Tort pufos si cremos Monti
Iese destul de micut ca marime, dar e de-ajuns atat cat sa ne facem pofta si sa nu facem excese (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://i264.photobucket.com/albums/ii194/andraxxz/1maipapa010.jpg) |
|
|
![]()
Post
#135
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 185 Joined: 17-May 09 From: Bucuresti Member No.: 6,507 ![]() |
Am executat dulceata de mere postata de ToothFairy. Este minunata! Un dulce-acrisor care imi excita la maxim glandele salivare (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
Post
#136
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Bravo alexty, ma bucur, ma simt si eu utila ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Mi-ai facut pofta, tre` s-o repet si eu.
|
|
|
![]()
Post
#137
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 185 Joined: 17-May 09 From: Bucuresti Member No.: 6,507 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Un singur lucru n-am inteles. Gelatina ce scop are? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Ca oricum merele au pectina si se leaga dulceata datorita ei... Eu n-am vazut nicio diferenta intre inainte sa pun gelatina si dupa (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif)
|
|
|
![]()
Post
#138
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 185 Joined: 17-May 09 From: Bucuresti Member No.: 6,507 ![]() |
O intrebarica: oare as putea sa inlocuiesc migdalele cu nuci, in reteta de fursecuri cu migdale de la postul #78 ?
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#139
|
Musafir ![]() |
Da, Sau cu alune de padure.
|
|
|
![]()
Post
#140
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 185 Joined: 17-May 09 From: Bucuresti Member No.: 6,507 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Multam, kalua!
Le voi presta numaidecat! Sa am si eu ceva dulce de Inaltare. Planificasem cozonac.. dar a intrat Monti pe fir intre timp si mi-a dat planurile peste cap (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 04:42 PM |
|