![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Jo |
![]()
|
Musafir ![]() |
Hai bine, sa-ti fac pe plac. Daca tot a detaliat lumea, pot sa-mi zic si eu parerea mai pe larg. Si puteti sa si aruncati cu rosii stricate in mine daca nu va place ce cred (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Cred ca noi nu suntem cele mai evoluate fiinte din univers. Sunt sigura ca exista ceva mult mai evoluat, dar in mod sigur acel ceva nu isi ocupa timpul cu "ia sa vad eu ce mai face silvia.. ahhaaaaa, deci si-a lepadat credinta, gata, inca o bila pentru iad". Hai sa fim seriosi. Astea-s poveste de speriat copiii si babele. In biserica si preoti am incetat de mult sa mai cred. Nu imi dau seama cum unii inca mai cred ca preotul are puterea de a-ti ierta pacatele. Sau ca prin puterea investita in el iti iarta pacatele. Adica dupa ce termini teologia, cand iti da diploma iti da si puterea asta la pachet? Sau cum? Asta ca sa nu mai vorbesc de canoane si alte asemenea. Cu ce drept judeca popa gravitatea faptelor mele? Eu nu sunt de acord cu asa ceva. Sau cu pupatul mainii sau al icoanelor. Numai cand ma gandesc cati oameni au trecut cu buzele pe acolo si cati microbi trebuie sa fie si mi se ridica parul pe maini. Si cu toate astea, unii oameni respecta cu sfintenie obiceiul asta. Pentru mine biserica e doar o afacere. And a pretty damn good one, ca produce o gramada de bani si-n perioada de criza. Alta treaba, asta cu "dumnezeu a facut omul din lut si i-a suflat viata in nari". Really? Pe mine ma apuca rasul cand aud chestia asta. Adica bineinteles, dumnezeu l-a facut pe Adam si pe net, care erau perfect civilizati. A, ca sa nu mai zic ca era ok pe atunci sexul intre rude. Bineinteles, intre timp dumnezeu s-a razgandit, acum nu mai e ok (acu ma gandesc si eu, ca eu nu-s de acord... nu putea sa faca de la inceput doua perechi? Adam1 si Eva1 si Adam2 si Eva2 - pana la urma tot la relatii intre rude se ajungea, da` macar erau mai indepartate). Si ar mai fi chestii, da` le detaliez in posturi viitoare, ca posturile prea lungi devin plicticoase. This post has been edited by Jo: Jun 8 2009, 03:09 PM |
|
|
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
Jo eu am intrebat chestia asta legata de incest la o ora de religie, profa a amutit i s-a ridicat sangele la cap si mi-a trantit-o "crede si nu cerceta" si bafta
|
|
|
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Scuze, Angel.
Dar uite eu mi-am expus parerea. Nu contest ca sunt o gramada de intamplari care depasesc un pic intelesul unora, multora dintre noi as putea spune. Pentru ca nu suntem atotcunoscatori, nici pe departe, dar sunt convinsa ca toate au o explicatie cat se poate de logica. Eu cred ca toate "minunile' astea se pot explica, chiar si experienta de langa moarte a cunostintei strumfitei. Noua desigur ca ni se pare ceva iesit din comun, dar cei care au cunostintele potrivite sunt convinsa ca pot explica asta. Desigur ca nu stapanim cu totul puterea subconstientului, tocmai de aia unele ni se par waaaa. Dar ca sa explicam "minunile"astea prin niste povesti cu ingeri si rastigniti si jertfe nu mi se pare deloc logic. No. Insa na, unii (si in special aia nacajitii) au nevoie sa creada in ceva ca sa mearga mai departe si sa treaca de la o zi la alta. Iaca atunci cand nu mai ai nici o speranta, cand abia ai ce pune in gura ai nevoie sa crezi ca flamand fiind o sa fii satul pe lumea cealalta. Asta e doar un exemplu. De aceea credinta atata timp cat ne da speranta si scop in viata nu e neaparat ceva rau, dar asta nu inseamna ca este un adevar universal valabil. Cat despre ghicitorile astea in trecut, va amagiti cand credeti ca puteti fi atat de impenetrabili. Ganditi-va numai la meseria de psiholog care poate vedea in tine chiar ceva ce nici macar tu nu vezi, sau la cei care te pot face sa recunosti ce nu vrei sa recunosti. Poate ca unui om obisnuit ii putem fi impenetrabili si ii putem ascunde o gramada, dar unui cunoscator care stie sa citeasca reactii, sa se ghideze dupa ele si sa te conduca acolo unde vrea el nu, nu ii suntem un mister. Corpul nostru vorbeste pentru noi. Exista detectoare de minciuni, nu? Da, sunt unii care pot pacali detectoarele, dar voi credeti ca le puteti pacali? Si daca nu poti pacali aparatele alea ce te face sa crezi cu tarie ca poti pacali un om care cu asta lucreaza. Si vorbesc aici de adevaratii ghicitori, nu de sarlatani. Cred ca adevaratii cititoti sunt pur si simplu oameni cu o vocatie.. aceea de a citi cu usurinta oamenii. Am citit si postul lui Jo cu care sunt complet de accord. Si mi-e rusine ca la varsta ei nu gandeam asa. This post has been edited by scorpirescu: Jun 8 2009, 03:18 PM |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Specia umana a evoluat tocmai din cauza segregarii genelor (parca asa ii zice, nu mai stiu exact) Adica daca se imperecheau doi oameni din zone diferite, sansele ca copilul sa iasa mai frumos si mai sanatos erau muult mai mari, tocmai pt ca erau mult mai mici sansele ca stramosii lor sa fi fost rude si sa aiba gene comune. Ati observat ca dintr-un negru si o alba iese de obicei un mulatru foarte sexy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mai eu am fost la o tiganca cat tot patu, care nu cred eu ca a studiat prea mult psiholigie si body language, eu nu i-am raspuns absolut in nici un fel la nimic din ce a zis pur si simplu am ascultat-o. Si nici ea nu se holba la mine ca si cum ar vrea sa ma citeasca
|
|
|
Jo |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu cred in coincidente (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mmm, cat de mare sa fie coincidenta sa nimereasca unele chestii si la mine si la maica-mea? (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif)
|
|
|
Jo |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mare (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Jo eu am intrebat chestia asta legata de incest la o ora de religie, profa a amutit i s-a ridicat sangele la cap si mi-a trantit-o "crede si nu cerceta" si bafta asta cu 'crede si nu cerceta' e o ironie la adresa crestinatatii spusa de Celsus, ca sa vezi ce bine era profesoara pregatita |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Bre rozy, le subestimezi pe tiganci zau, ca habar n-au ele ce e aia body language sunt de acord. Dar ele practica ghicitul asta din mosi stramosi, o au in sange, or avut de la cine invata si arta s-o perfectionat de-a lungul timpului.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 06:12 PM |
|